Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osobaniewirtualna

kląć albo nie kląć - oto jest pytanie

Polecane posty

Gość osobaniewirtualna

Jak uważacie -czy ma sens być kulturalnym językowo i nie kląć? Zwłaszcza za granicą wśród tzw. swoich. Czy wyrażać się kulturalnie albo kląć? Nie wiem co tu robić? Trochę już klnę ale idzie mi to ciężko bo ogólnie nie przeklinam. Co tu robić dalej? Nie wiem. Muszę się trochę poprawić, ale spotkałam ludzi, którzy pili, palili i tak przeklinali, że to jest horror. Już mi nic nie zrobią, ale zrobili mi taki horror w życiu, że to się opisać nie da. Trochę jednak mieli racji - za mało przeklinałam i póżniej robiłam różne głupoty :( Ale szanuję język polski - czy mam rację? Nie - chyba nie mam bo jeśli ktoś kto nie zna języka obcego żadnego wiecie mówi mi co mam robić i dyktuje mi warunki tak przeklinając wulgarnie ZA GRANICĄ no to do chuja , że tak napiszę - coś mi tu nie gra :( I nad tym dziś pomyślę .

Gość osobaniewirtualna
Wiecie co - no ja bym musiała tak kląć jak oni, żeby być normalna teraz. Tylko tak psuje. Np. myślałam, że to palacze, a to byli alkoholicy i teraz no normalnie takie przekleństwa - pili ze sobą i jeden na drugiego takie przekleństwa, że to się opisać nie da, za tym nie nadąży nikt!!! No ja byłam w szoku. Ja szoku dostałam. I wiecie - to was ostrzegam - tak się rozpoznaje alkoholizm właśnie , że pijąc ze sobą wyzywają się na maksa bo bedzie teraz, że to palacze. Nie - to są alkoholicy. I tym z nimi przegrałam bo ich "mam" dziś, a tak mi zwiali, że nie umiałam tego wyczaić. Oczywiście alkoholizm ma rózne twarze. To był alkoholizm szatanów, którzy palili jeszcze więcej niż pili a jedli ...2 razy w tygodniu. Od rana. Widziliście coś takiego? Od 7 rano w sobotę i niedzielę gary. No - tak przegrałam z nimi :( Tragedia ale takie życie :(