Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy zdecydować się na trzecie

trzecie dziecko??

Polecane posty

Gość czy zdecydować się na trzecie

Hej! Mam dylemat, mąż namawia mnie na trzecie dziecko. bardzo chcialby miec synka. ponieważ mamy 2 córeczki: 9 miesięcy - 2,5 roku. Ja jednak mam wątpliwości. Nie wiem czy podołam temu wszystkiemu, również mieszkaniowo, mamy tylko 2 pokoje. W jakiej sytuacji mieszkaniowej Wy jesteście i ile macie dzieci?

Gość nadzieja82
to do ciebie zalezy ty je bedziesz wychowywac powinnas sama wiedzec a nie pytac na cafei czy cie stac na 3 dziecko

Gość nadzieja82
pozatym dopiero co urodzilas nie lepiej odczekac jakis czas?

Gość o matko za nic na świecie
Ja mam nowo wybudowany dom, mieszkanie w bloku a za nic nie chcę drugiego dziecka. Nie chodzi o samo dziecko bo moja córka 3 miesięczna to aniołek ale o sam poród. nigdy więcej porodów !

Gość wlasnie spodziewam sie 3
celowalam w córkę.. nie wyszło :P bedzie syn :D mam 2 sypialnie i salon w którym śpimy my- rodzice najstarszy syn 8 letni, ma wlasny pokoj a mlodszy 3 latek bedzie mial pokoj z nienarodzonym bratem :P bedzie ciasno ale jakos sobie poradzimy!

Gość zapytaj Mame Razy Dwa
:D:D:D ona ma 20lat,dwójke dzieci i planuje trzecie to ci opowie jak to jest kolorowo :D:D:D

Gość niezłe masz tam wiadro
przy trzecim to nawet nie poczujesz jak wyskakuje blee :o a poza tym jesteś pewnie jedną z tych tępych idiotek którym się do pracy nie chce iśc i woli nogi rozstawić a dzieci skazuje na życie w jednym pokoju bez szans na normalne dzieciństwo ;o współczuję twoim dzieciom... największa głupota decydowac się na dzieci nie porafiąc stworzyc im normalnych warunków

my też mamy 2 pokoje i zostaniemy przy dwójce, ja miałam z siostrą pokój i żyje i nie widze nic złego w tym jak dwoje dzieci mieszka w jednym pokoju... tzn może inna sytuacja jak chłopiec i dziewczynka, ale u nas druga dziewczyna będzie :) myślę że to nawet raźniej, pamiętam jak siostra się wyprowadziła to jakoś tak samotnie mi było.

Gość My mamy trzy pokoje
66 m2, mamy na razie jedno dziecko. Zabieramy się za budowę domu i marzy nam się docelowo trójka dzieci. Pozdrawiam

Gość nie chciałabym 3
a już tym bardziej na 2 pokojach. jak chcecie może klepac biedę i cisnąc się na 2 pokojach, ale jaka to atrakcja dla dzieci, dla Was wieczny harmider, balagan i kłótnie dzieci upchniętych w 3 w 1 pokoju :-(

Gość uleaaa
Mam dwójkę dzieci i myślałam o trzecim, ale nie wiem, czy nas na to stać. Oboje pracujemy, mamy duży dom, ale kredyt na głowie, poza tym boję się o pracę. Mieszkam w malutkiej miejscowości i tutaj trudno o pracę, a duże miasta są daleko. Co za chory kraj! Cały czas mówią o starzejącym się społeczeństwie, o niżu, a oni nic nie robią, żeby rodzinom pomóc. Na dwóch pokojach bym się nie decydowała na trzecie dziecko.

Gość uyyuiy
a co jak trzecia też bedzie dziewczynka , zechce 4 dziecko?

Gość ja czekam na swoje trzecie
Moja 2 nieco starsza niż twoja autorko. Mamy własny dom z ogródkiem i każde dziecko będzie miało swój pokój, choć na początku najmłodsze będzie spało z nami w naszej sypialni bo tak mi będzie wygodnie. A czwarte? Moze kiedyś.

Gość SanSanSan
to jest indywidulana sprawa kazdej rodziny ja wychowalam sie w bloku, mieszkanie 49m2 bylo nas 3ke dzieci i 2ka rodzicow ;) i nie bylo zadnej ciasnoty moja mama ze terazto sa wogole inne czasy ja mam 110m2 i 2ke dzieci i uwazam ze jest malo metrazu ale mam kolezanki ktore mieszkaja w bloku maja po 2 czy 3ke dzieci i nigdy nie odczulam bedac tam w goscinie jakiejs ciasnoty i harmidru -tak jak u mnie bylo glosno i czasami tloczno kiedy wszyscy byli akurat w 1 pokoju