Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meheret

mikrogruczolak przysadki - kilka pytań

Polecane posty

Gość meheret

Witam, właśnie dowiedziałam się ze mam mikrogruczolaka przysadki (3mm) i związaną z tym hiperprolaktynonemię. Ogólnie z problemami z tym związanymi borykam się już od dobrych 7 lat ale to ze diagnozę postawiono dopiero teraz pozostawię bez komentarza... Czy któraś z was jest po leczeniu takiego mikrogruczolaka(dopiero dzis odebrałam wyniki rezonansu i PRL)... słyszałam że przy tej wielkości podejmuje się raczej leczenie farmakologiczne ale w sumie nie sam fakt leczenia mnie martwi. Boję się że zmiana w hormonach zmieni mi sylwetkę (w końcu nie wiem jak długo ten obcy siedzi w mojej głowie)... w szczególności chodzi o to, ze mam dość duży biust, już po leczeniu torecanem parę lat temu na skutek czego dostałam porządnych objawów hiperprolaktynonemii (bo oczywiście leczono mnie koniecznie na błędnik pomimo ze tomograf tej diagnozy nie potwierdził) nie jest tak jędrny jak był kiedyś (ale nadal ok), martwię się ze po wyleczeniu gruczolaka biust mi zmaleje a zostanie rozciągnięta skóra no i... wiadomo Bardzo proszę jeśli jest ktoś po leczeniu, niech powie czy i jak ciało się zmienia...

Gość miskatyska
Tez miałam mikrogruczolaka...10 mm leczyłam go NORPROLACKIEM...sylwetka ogólnie sie nei zmieniła.....niestety przytyłam dosc sporo...ale jak bedziesz potem dbac o ciało nie powinno być źle :)

Meheret ja też niestety miałam mikrogruczolaka,mam nadzieję ze go już niemam,miał 8 mm,leczę się od ok 1,5 roku,wyniki już dawno są w normie prolaktyny,ale z tych dawek leków schodzi się powolutku. Ja biorę Bromergon tj taki lek jak norpolac z tym że Bromergon ma wiele działań ubocznych podobno,bo ja ich aż tak wiele nie miałam,i raczej nie przytyłam wcale,moze jakiś 1 kg.

Gość meheret
przytycie to też zmiana sylwetki:( nie chcę sie też roztyć ;(