Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikaaaaa

najlepsza butelka...

Polecane posty

Gość kikaaaaa

Mam pytanie w sprawie butelki... Jaka według was jest najlepsza butelka do mleka czy tam kaszki???? I czy macie osobne butelki czy tylko z jesdnej podajecie????

Gość ja mialam dwie butelki
jedna do mleka, a druga do wody/ herbatki/ soczków Obydwie z avent na początek, a potem ta do soczków mi została z avent a do mleka kupiłam z nuka i była fajna. Teraz planuję kupić do mleka dr brown bo słyszałam, ze jest dobra.

Ja zamierzam karmic piersia, ale na wszelki wypadek zakupilam sobie butelki i buteleczki z tommee tippee. Wiele moich znajomych uzywa tej marki i sa zadowolone. -Napięcie smoczka przypomina napięcie sutka podczas karmienia -Delikatniejszy i naturalniejszy w dotyku smoczek -Niezwykle czuły zawór antykolkowy -Kształt ułatwiający przystawianie dziecka -Łatwa do trzymania butelka -Butelki dostępne w opakowaniach pojedynczych (260 ml), podwójnych (150 ml, 260 ml) oraz potrójnych (260 ml)

Gość kolędowanie
Ja mam dwie: jedna do mleka, a druga do herbatki lub soku. Obie mam szklane z Canpola i jestem zadowolona.

Ja też od urodzenia dziecka używam Tommee Tippee i jestem bardzo zadowolona. Ale to zależy od dziecka, czy daną butelkę zaakceptuje. U mnie nie było z tym problemu, tylko z takiej zwykłej z apteki synek nie umiał korzystać, Tommee Tippee polubił od razu.

Nie ma czegos takiego jak "najlepsza butelka" bo kazde dziecko lubi cos innego i dla jwednego butelka z jednej firmy bedzie dobra a dla innego dziecka nie. Kolejny z tzw durnych tematow. Ale autorko nie martw sie nie pobijasz glupota autorek " Czy jestem w ciazy..." :D

Gość szopppraczczzz
ja polecam wlasnie tommee tippee. Na poczatku uzywalam z lovi ale smoczek sie zapowietrzal, źle mleczko z niego leciało i dziecko mi sie krztusiło podczas karmienia. Avent taka sobie, te w buteleczkach O+ jakas dziurka jest dziwna i tak samo lecialo siurem mleko i noworodkowi to przeszkadzalo.

Gość kikaaaaa
ja tez mam dwie z avent do mleka i herbatki a dzisiaj kupilam z lovi do kaszki sa bardzo fajne smoczki... tylko nie wiem czy jest taka dobra dzieki pozdrawiam...

Gość kikaaaaa
Zobaczymy czy ja zaakceptuje jak nie to kupie ta co polecacie...

Gość amamam25
mojemu synkowi z lovi smoczka mini 0+ leje się tak że się dławi - tommy tipyy jakoś mu nie przypadł do gustu - z nuka zje jak ma dobry moment - a tak to leci avent smoczek 1 czyli 0+ i mały skończył już 2 miesiące a dalej cyca sobie z tego smoczka bo większy tj. 2 od 1 miesiąca mu się leje za bardzo..

Ja mam Avent'a i synkowi pije się dobrze, do etapu kaszek jeszcze nie doszłam

Gość tjaaaa
carolieo-nie podniecaj sie tak.najpierw urodz dziecko potem sie wypowiadaj.czy chcesz piersia karmic czy nie to nikogo w tej chwili nieinteresuje.z

Gość kikaaaaa
masia26 też mam Igorka tylko miał 3200g i 52cm

Gość Ekspert Philips Avent
Kikaaaaa, do gęstszych pokarmów typu kaszki dostępne są na rynku specjalne smoczki. Nie musisz od razu zmieniać butelki, wystarczy, że dobierzesz smoczki z odpowiednim przepływem. Piszesz, że masz butelki Philips Avent. Polecam zatem trójprzepływowe smoczki do karmienia Philips Avent. Są one stworzone do podawania gęstszych pokarmów. Zamiast zwykłych dziurek mają szczelinę (tzw. kreskę), dzięki której kaszki czy inne gęstsze pokarmy będą mogły przepływać. Tempo przepływu podczas karmienia można samodzielnie regulować poprzez ustawienie smoczka w odpowiedniej pozycji. Jeśli nie testowałaś wcześniej trójprzepływowych smoczków, polecam ich sprawdzenie. Czy któraś z Was ich używa? Jeśli będziecie miały pytania, chętnie odpowiem. Zapraszam także do kontaktu bezpośredniego: ekspert@philips.com --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość axcdeqa
nie ma najlepszej butelki, to jakieś bzdury, możesz mieć butelkę za kupę kasy i dziecko nie będzie chciało z niej pić, a najtańsza może być najlepsza. wszystko zależy od dzieciątka.

Gość axcdeqa
pierwszy raz się zgadzam z jagodą :)))))))))

Gość taka sobie jednaaaaaa
jedyne co ci mogę poradzić, że najlepsza butelka to szklana butelka:)

Gość axcdeqa
bzdura

Gość goraco moge wam polecic
butelki dr Brownsa, sa drogie, skladaja sie z kilku czesci ale sa po prostu r e w e l a c y j n e!!!! Moje dziecko nie mialo ani razu kolki, butelki sa antykolkowe z odpowietrzaczem. Nic nie cieknie po bokach, ja jestem bardzo zadowolona a mam porownanie bo moje pierwsze dziecko pilo z butelek aventa i roznica kolosalna.

Gość Mamaimaleństwo
Ja dla moich dzieciaków używam butelek AVENT, dla mnie są rewelacyjne, szerokie, łatwo się je myje, trwałe - używam już ponad rok i nie zmieniają koloru, zapachu itp. Polecam:-) Zapraszam do sklepu http://mamaimalenstwo.pl/

Gość Polecam Avent Natural
jak ktoś chce karmić piersią to pierwsze co nie kupuje na wszelki wypadek podgrzewacza i butelek :P w razie potrzeby butelki można kupić gdziekolwiek, w każdej aptece drogerii itd. Gdy jestem w pracy dziecko pije moje mleko z butelki Avent Natural, kaszkę je łyżeczką.

Gość Polecam Avent Natural
a wodę i soki z niekapka

Polecam Avent Natural -> oczywiście, że można kupić w każdej drogerii i aptece zwłaszcza jak jest 2 nad ranem a dzieciak drze się w niebogłosy bo głoda ty ani kropli mleka w piersi nie masz. Więc lepiej mieć coś w szafce tak na wszelki wypadek.

Ja tez mam antykolkowa Tomme i jestem zadowolona,najpierw kupilam 150ml a teraz te wieksze,duzo kolezanek mi ja polecalo,maluchom sluza i nie mialy kolek

Tommee Tippee mojemu pasują, mam też lovi - masakra, smoczek się bardzo zasysa, zapowietrza.