Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfshjghtjtyedejdtjy

seks w ciąży

Polecane posty

Gość gfshjghtjtyedejdtjy

Witam. Jestem w 13 tygodniu ciąży. Dwa razy miałam plamienie, biorę duphaston, aktualnie już nie plamię, brzuch mnie jakoś mocno nie boli ani nic Do tej pory powstrzymywaliśmy się z mężem od seksu (no cóż, w sumie to mogę mówić tylko za siebie :P ) na początku ze względu na mój strach, później na plamienia... Ale bądź co bądź - ochota jest i to niemała :) Wizytę mam u lekarza za jakieś dwa tygodnie, zapytam go wtedy czy nie widzi przeciwskazań, ale chcę sie też Was zapytać jak to było z seksem w ciąży, zwłaszcza jeśli na początku występowały u Was jakieś komplikacje, plamienia

Gość a moze to ona
ja mialam krwiaka na pocz ciazy wiec wiadomo nie bylo sexu.a dwa jakos nie mialam ochoty i moj maz tez nie, obecnie jestem w 33 tyg i do tej pory moze z 5 razy sie kochalismy.w 1 ciazy mialam ogromna ochote i nie zalowalismy sobie ale nie mialam problemow na poczatku ale potem ciaza obumarla. ja na twoim miejscu bym sie jeszcze kilka tyg wstrzymala.

Gość basiamajasia
U mnie seks w zasadzie był obecny przez całą ciąze (obecnie jestem dwa tygodnie przed terminem :) ) Na początku ochota była mniejsza bo jakos nie umialam sie odnaleźć w danej sytuacji... zresztą początki ciązy mialam ciężkie... pobyt w szpitalu.. bole brzucha ... zle samopoczucie... dopiero od 5 miesiaca czuje sie znacznie lepiej... a co do seksu to sobie nie odmawiamy... nawet teraz gdy porod juz mnie długo ... oczywiscie trzeba to robic z głową ... zawsze robimy to delikatnie... i jesli cokolwiek zaczyna bolec to przestajemy .. no i od mniej wiecej 4-5 miesiaca mamy tylko jedną pozycje... lezymy na boku - ja odwrocona tyłem.. ta pozycja jest polecana w ciązy..

Gość gfshjghtjtyedejdtjy
Ale wiesz dlaczego pierwsza ciąża obumarła? Chodzi mi o to czy seks mógł to spowodować... Na razie się wstrzymam na pewno do wizyty u lekarza

do 12 tyg. ciąży mieliśmy zakaz, teraz juz możemy, ale wytrysk nie może być do środka-musi być na zewnątrz, albo w prezerwatywie, bo nasienie mężczyzny zawiera duże ilość prostaglandyn, które wywołują skurcze (również porodowe) i może to doprowadzić do poronienia, szczególnie w przypadku ciąży z komplikacjami. Najlepiej będzie jak zapytasz lekarza czy możecie, czy szyjka się nie skraca itp... Twoje silne podniecenie też może spowodować skurcze, więc lepiej dmuchać na zimne, tym bardziej, że plamiłaś.

Gość gfshjghtjtyedejdtjy
Domyślam się ze dzikie orgie i wymyślne pozycje odpadają :P Czytałam na jakiejś stronce że w czasie ciąży kobieta powinna powstrzymać sie od orgazmu, gdyz skurcze szyjki macicy podczas orgazmu nie są korzystne... Przecież to byłoby bez sensu :D

Dlaczego bez sensu? Tak jak Ci pisałam, silne podniecenie a co za tym idzie i orgazm mogą wywołać skurcze! Oczywiście mogą, nie muszą i u większości kobiet nie wywołują, ale są takie, u których skurcze wystąpią. Twoja ciąża jest ciążą zagrożoną, plamiłaś, bierzesz leki. Ja myślę, że zupełnie powinnaś zrezygnować ze współżycia i poradzić się lekarza.

Gość gfshjghtjtyedejdtjy
To, ze z prezerwatywą to wiem

Gość gfshjghtjtyedejdtjy
Chodziło mi o to, że uprawianie seksu i powstrzymywanie sie od orgazmu jest bez sensu- to już wole wcale się nie kochać Jak pisałam na razie pytam czysto hipotetycznie, bo chcę poczekać właśnie do wizyty u lekarza

no wiesz, ja współżyję z mężem, bo sprawia mi to przyjemność, ale nie odczuwam orgazmu ;) jest przyjemnie, ale nie ma punktu kulminacyjnego.

Gość gfshjghtjtyedejdtjy
Może ktos sie jeszcze wypowie?

Gość gfshjghtjtyedejdtjy
No widzisz...To dla mnie to byłoby niemiłe uczucie- rozbudzenie mnie bez tego punktu kulminacyjnego :)

Gość Mania_20
jestem w 30 tyg ciazy a my sie kochamy normalnie ja na niego on na mnie

Gość a ja też
plamiłam na poczatku ciazy tzn o 13 tc i lekarz zalecił celibat potem za 3 tyg na nastenej wizycie dostaliśmy zielone światło i sobie nie żałujemy,teraz jestem w 27 tc i kochamy się tak czesto jak mamy na to ochote ale nic mi nie dolega i wszystkie badania mam rewelacyjne.

Gość a moze to ona
znam przyczyne woec sex nie ma tym nic wspolnego, i tak jak radza dziewczyny najpierw rozmowa z lekarzem potem bedziesz pewna czy nie zaszkodzisz sobie i malenstwu.powodzonka

Gość gość
Lepszy od tradycyjnego jest wirtualny seks. Ja uwielbiamsex telefon i namawiam dziewczyny aby bawily sie dildo - cos cudownego ... http://seksnumer.pl/sex-telefon-julia.html Julciu pozdrawiam cie skarbie, jutro znowu bedziesz wibrator w tyleczek wkładala!

Gość gość
Kto ma ochotę na zboczoną zabawę. Jestem Kasia , moje fotki znajdziesz na http://flamingo.co.pl/ W seksie nie mam żadnych zahamowań. Uwielbiam seks analny, wejdź swoim olbrzymem w moją ciasną dziurkę i poczuj jak mój odbyt pulsuje zaciskając się wokół Twojego kutasa. Szalona i rozpustna o drobnych cycuszkach

Gość lazzuria
Czasem są przeciwskazania by seksu w ciąży nie uprawiać, ale czasem... jak najbardziej powinno się! Mi pomógł artykuł http://ciaza.expert/seks-w-ciazy-unikac-czy-nie/ z którego dowiedziałam się kiedy można, a kiedy nie i Wam tez polecam lekture, bo czasem odmawianie mężowi nie jest konieczne :D