Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hakuna_matata

Dlaczego tak wiele osób na kafeterii ....

Polecane posty

Gość dasfasfasf
To udowodnij mi że Bóg istnieje to uwierzę :P

Wiara nie polega na udowadnianiu..."Błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli"...Zresztą mogę odbić piłeczkę w drugą stronę: udowodnij, że NIE istnieje

Gość poruszenie_W_bokserkach
ja wierzę niczym prawiczek z wiarą :classic_cool:

Gość pożera posty
ja wierzę a kto mówi, ze nie wierzy to nie zna zakładu Pascala :p

Gość a w ogóle
skąd taki temat? Niewiadomo ilu ateistów jest na innych forach, a poza tym jest to indywidualna sprawa każdego z nas - czy wierzymy czy nie.

hakuna - jestem na tym forum juz chyba z 5 lat i ciągle pod tym samym nickiem ale od jakiegos czasu mniej się udzielam, kiedys byłam bardziej aktywna ;) I nie inspirowałam sie Twoim nickiem absolutnie :D

Gość rocznik1989ona
Ja Ci powiem , bo to jest trendy i takie nowoczesne, dlatego tutaj tak piszą. A śluby Kościelne biorą i dzieci chrzczą, takie są fakty. :)

O ktoś mnie tu nawet pamieta no prosze :D Miło :) A skad wnioski ze duzo osób tutaj deklaruje ateizm? A bo juz wiele razy ten temat byl poruszany i zawsze przewazaja niewierzacy

wiara jest łaską :) kafeteria to swoisty przekrój społeczeństwa - jak widzisz, Bóg coraz mniej tej łaski nam wszystkim udziela.. :) ja wierzę, ale już na samym końcu w religię - coraz częściej odczytuję ją (każdą) jako zło; rolę religii przejęły nauka i psychologia a Świat zaczyna sobie coraz lepiej z tym radzić; mamy mniej wojen, dużo większą samoświadomość, żyjemy dłużej, nie tak łatwo nas już zastraszyć.. :) i tak jak kiedyś szamanów zastąpili Biskupi, tak teraz Biskupów (Pastorów) zastępuje nauka - i dobrze słuchaj Gienia - Świat się zmienia !

Gość dasfasfasf
Wiara nie polega na udowadnianiu..."Błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli"...Zresztą mogę odbić piłeczkę w drugą stronę: udowodnij, że NIE istnieje Ale jak mam udowodnić że czegoś nie ma skoro tego nie ma?? Jeśli coś istnieje to możesz to udowodnić-więc czekam na udowodnienie hehe :P

Jak trwoga to do Boga... Kapitanie, z linka który mi przesłałeś/łaś, że byłeś/łaś Setunią tak? Więc pewnie pamiętasz Andrzeja z Biłgoraja...zastanawiam się co z nim

Napisałam już, że wiara nie polega na udowadnianiu...albo się wierzy albo nie...poza tym nie chcę tutaj nikogo przekonywać do swoich racji, zastanawiam się tylko skąd na tym forum tylu niewierzących

Gość dasfasfasf
Hakuna_matata Może wiara w boga nie polega na udowadnianiu :P Ja sobie nie mogę wyobrazić,jak mam w coś wierzyć,skoro nie wiadomo czy to coś istnieje.Ale to jest tylko moje skromne zdanie :P

Gość czytaczkaaaa
Skoro wiesz ze cos istnieje to juz nie jest wiara tylko wiedza

Tak sobie myślę, że istnienie Boga można by porównać do powietrza...oddychasz powietrzem ale go nie widzisz więc czy to znaczy, że go nie ma?...

Gość dasfasfasf
Hakuna_matata Nie trafione porównanie :P

Gość nie sądzę, że to jedyne takie
forum. Wystarczy, że poszukasz forum "Racji" albo "Nie" i będzie tam pewnie bez mała 100% ateistów ;) Poza tym czytając komentarze pod newsami na onecie, gazecie itp. też można wnioskować, że wiele osób to ateiści. Albo choćby na demotywatorach: przy różnych okazjach pojawiają się treści co najmniej antyklerykalne a nieraz ateistyczne.

Gość Rita Zyta
No bo teoretycznie dane wskazują że 90% polaków to katolicy ale tak naprawde przynajmniej 15% polaków to ateiści tyle że: Kościół katolicki zawyża dane, Większość była ochrzczona jako kaotlicy a potem nie chciało im sie wypisać no i po trzecie nie ma rzetelnych badań/spisów na temat wyznań w polsce, tak samo zaniżane są dane na temat innych wyznań w POlsce.