Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChceWiedzieć

Chciałabym już wiedzieć

Polecane posty

Gość ChceWiedzieć

Chciałabym już wiedzieć czy jestem albo nie jestem w ciąży. Nie planowałam teraz dziecka, ale tak wyszło, że akurat w dniu owulacji się kochałam, i to tak na 100%. A teraz wariuję bo chcę wiedzieć. Taka niepewność jest najgorsza. Kupiłam już test - bobo test, zastanawiam się czy nie zrobić go jutro rano - ale bedzie to dopiero 8 dzień po stosunku (i owulacji), co myślicie. W ogóle po drodze jest sylwester, kurcze gdybym wiedziała, że jestem w ciąży to nie widziałabym problemu w nie piciu czy nie paleniu, ale tak to się od tygodnia wkręcam i nie wiem co zrobic ;(

Gość suuuuuuuuuuuuula
poczekaj jeszcze z tym testem

Gość superrrrr
Po piewsze mogłas zażyć tabletki po 72h(nie mylić z poronnymi.!!!)i miałabyś duże szanse że nie zaszłas... A tak radziłabym czekać do miesiączki,zrób go chociaż w dzień spodziewanej miesiączki, ale nie teraz bo jest za wcześnie...niektóre testy wykazują ale dla mnie to nie jest wiarygodne. Co do picia nie przesadzaj,wypij może symbolicznie i tyle. Według Współ.Pearla na 100 kobiet w okresie płodnym przy braku antykoncepcji zachodzi 84 kobiety,także jest jeszcze nadzieja..pozdrawiam

Zanim zrobisz test ciążowy, sprawdź, jaka jest jego czułość. Oznacza się ją w jednostkach IU/l. *IU/l mniejsze niż 500 - ciążę można wykryć od 10. dnia po zapłodnieniu; * IU/l 500-800 - od 2. tygodnia po zapłodnieniu; * IU/l 1000 - dopiero od 3. tygodnia po zapłodnieniu. Zapamiętaj, kiedy test był dodatni i jaka była jego czułość, a określisz prawdopodobną datę zapłodnienia oraz ustalisz termin porodu.

Gość ChceWiedzieć
Nie chciałam brać takich tabletek "po". Jestem ich przeciwniczką. Gdybym była w ciąży musiałabym zmienić plany i myślenie i tyle, zrobiłabym to i byłabym szczęśliwa. Ale jak już mówiłam, nie planowałam jeszcze dziecka. Dlatego teraz wariuję od tej niepewności.... Piwa bym się napiła, papieroska zapaliła a nie robię tego, sama się jeszcze bardziej nakręcam. Ten bobo-test ma czułość 25mlU/ml A tak ja pisałam wiem kiedy to się stało, bo akurat kilka godzin po stosunku zaczął mnie boleć jajnik jak co miesiąc przy owulacji, tak już mam że wiem kiedy owuluję. A było to w zeszły wtorek

Gość To jakoś duzo
jesli Według Współ.Pearla na 100 kobiet w okresie płodnym przy braku antykoncepcji zachodzi az 84. A tyle osób się stara miesiącami i nic

Gość ChceWiedzieć
Niech ktoś ze mną popiszę ;(

Gość Toniemasensu
teraz to zostaje ci poczekać cierpliwie i nie robić nic czego mogłabyś potem żałować

Gość ChceWiedzieć
Ale jesteście ;/

Gość thaisse80
Poczekaj do terminu spodziewanej @ i jesli podejrzewasz ciaze to sie ogranicz w spozywaniu napojow wysokoprocentowych. choc z drugiej strony wiele kobiet nie ie o ciazy i mimo to pije alkohol, ja nie wiedzac o ciazy wypilam piwo i dziecko zdrowe.

Gość ChceWiedzieć
Wiem że jak kobiety nie wiedzą to robią różne rzeczy. Ale ta moja sytuacja jest taka że potem bym się zamartwiała iw kurzała na siebie. Do sylwestra mogę nie pić, ale a trakcie imprezy to nie wiem, może do sylwestra z tym testem po prostu poczekam, to bedzie 10 dzień po stosunku

Gość thaisse80
Z tego co czytalam przy bardzo wczesnej ciazy jest zasada "wszystko albo nic" czyli albo alkohol (lub inna szkodliwa) zabija zarodek i dochodzi do krwawienia albo nieuszkodzony zarodek osadza sie w macicy i rozwija sie dalej.

Gość trzebabyło
się nie puszczać

Gość ChceWiedzieć
A to można się "puszczać" z mężem ??

trzebabyło pewnie myślała,że masz problem :) Nie bądź taka niecierpliwa.Niczego nie da się przyspieszyć. Jeśli podejrzewasz ciążę,to zrezygnuj z alkoholu.Chyba zależy Ci na zdrowym dziecku i nie masz problemu z rezygnacją z używek ?

Gość paulinuchaaaaa
Nie chciałam brać takich tabletek "po". Jestem ich przeciwniczką. Gdybym była w ciąży musiałabym zmienić plany i myślenie i tyle, zrobiłabym to i byłabym szczęśliwa. Ale jak już mówiłam, nie planowałam jeszcze dziecka. To niewiem o co Ci chodzi skoro nie chciałas tabl po ale jednak nie chciałas teraz zaciążyc... Dlaczego masz cos do tabl po.?Przecież każdy lekarz gin.je przepisuje legalnie to nie są tabl.wczesnoporonne.!!!i skoro nie wiesz co masz zrobić to nie pij i nie pal na wszelki wypadek.!!!co mamy Ci poradzic.???przeciez nie jestesmy jasowidzami kobieto.!!poczekaj do @ i wtedy jak sie nie pojawi test.Proste.

Gość ChceWiedzieć
Co wy gadacie, że te tabletki po to takie niewinne. Skoro one uniemożliwiają zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki to jest to ingerencja w poczęte życie i tyle

Gość ChceWiedzieć
Nie brałam nigdy też tabletek anty, a te po to już wogóle musi być hormonalna masakra, więc nie zafundowałabym sobie tego

Gość paulinuchaaaaa
przepraszam bardzo a co robisz ze spermą jak sie zabezpieczaliście???w husteczkę i baj baj.Sorki,ale mylisz sie.!!ok Twoja opinia. A Ty chcesz dzidzie to ok,poprostu nie pij i nie pal-w razie czego.Przecież to nic takiego wstrzemięźliwość w słusznym celu.!i poczekaj za @.!jak mozna chciec robic test 8-10 dni po współzyciu???ile Ty masz lat.!!!! 50% ciąż roni się w trakcie menstruacji udowodniono to naukowo,wiele kobiet nie ma nawet pojecia o tym.!dlatego zawsze radzi się robić testy po spodziewanej@.