Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojonaaa ;/

Proszę o pomoc! :(

Polecane posty

Gość Zaniepokojonaaa ;/

Dziewczyny moze ktoras miala podobne objawy i powie o czym moze to swiadczyc... bo nie mam pojecia a do lekarza dopiero w nastepnym tygdniu ide. Od zawsze okres przechodze nieregularnie i ciezko tzn. towarzyszy temu bol jajnikow i ogolnie podbrzusza. Ostatnio nawet nie tyle przy okresie co miedzy jednym a drugim bola mnie jajniki kluja... dwa dni temu tak mnie zaczelo bolec jakby 'rwac' podbrzusze ze nie moglam sie wyprostowac, jak siadam to odczuwam wlasnie bol w okolicach jajnikow... tak jakby przy siadaniu tam wewnatrz wszystko mi sie powiekszalo no i przy chodzeniu tez boli nie ciagle ale sa takie momenty ze zaboli ostrzej... zwlaszcza lewy jajnik.

Gość preety like ajkel dżekson
Jeżeli to występuje na ok. 2 tyogdnie przed okresem, to jest to owulacja.

Gość xxnnmm
ciezko postawic diagnoze,mozesz miec bolesna owulacje,albo jakies zapalenie,torbiel,wizyta i usg jak najbardziej wskazane,troche cierpliwosci i dowiesz sie co powoduje te dolegliwosci.

mialam to samo,w sumie mam nadal..sama nie wiem czy to tylko odcinek jelit w miejscu jajnikow,czy same jajniki.bylam u ginekologa,to sie dziwil po co przyszlam,bo "kazdego czasem cos boli". spojrzal do srodka, przeswietlil i nic. u mnie ten bol jest jakby skurczowy,raz jest,raz nie,raz mocniej,ja lzej.umiejscowiony jest od jednego jajnika do drugiego i w linii miedzy nimi.moze to jelita,cholera wie.moja mam mowi,ze tez ma takie bole..od zawsze.

Gość Zaniepokojonaaa ;/
tez myslalam o owulacji ale to wystepuje na ten moment tuz przed okresem i bardziej bolesnie niz zwykle...

Gość Zaniepokojonaaa ;/
no wlasnie ten bol ktory tak mocno mnie zlapal ostatnio to na linii od jednego do drugiego jajnika...

Gość Zaniepokojonaaa ;/
moze ktoras z dziewczyn tez tak miala ale trafila na innego lekarza niz kolezanka wyzej i cos podpowie?

Gość wanilijka
Jeśli przed okresem to może być torbiel. Ja tak mam, jak w czasie owulacji nie pęknie pęcherzyk to często mi się robią torbiele.

moze tez byc zapalenie jajnikow.... wiec mozesz profilaktycznie wziac cos przeciwzapalnego do wizyty u lekarza

Gość wanilijka
To skomplikowana sprawa jest. Pierwszy raz miałam torbiel ze 4 lata temu, dostałam hormony i przeszło po 3 miesiącach. Rok temu miałam torbiel 8cm i skończyło się operacją. Teraz jestem ciągle na lekach, podobno to problem z hormonami. Nie przejmuj sie tym wpisem autorko, u Ciebie to nie musi być to. Może to np stan zapalny.

JA tak miałam i okazało się że przezebiłam jajniki Od lekarza dowiedziałam się że to od śniadania na zimnym i noszenie skąpych majątek w zimę Doraźnie ulgę przynosi teremofor i dostałam antybiotyki A tak wogóle to masz lekarza konowala bo poszłas do niego z bólem a on że każdego coś boli i po co przyszłas Radzę zmienić lekarza czasem lepiej zapłacić za wizytę prywatnie

Gość Zaniepokojonaaa ;/
No to moze to ma powiazanie z przechodzonym niedawno zapaleniem pecherza i cewki moczowej, niestety w pracy warunki takie ze przeskoki z cieplego w zimne i moze dlatego... do tej pory tez jak bylo cieplo to na zmiane cieplo z klima, teraz bez klimy ale znow z cieplego w naturalne zimno..

Nie podpytuj na kafe tylko dowiedz się który szpitalgin ma ostry dyżur i tam uzyskasz odp.Ja np:po podobych bólach wylądowałam w szpitalu z bakteriami w jelitach

zadzwoń pod 999 i zapyaj który szpital ginekologiczny w Twoim mieście ma ostry dyżur