Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iniemamocny3434566753367

Ile dać 10 lat młodszej siostrze na 18 urodziny ??

Polecane posty

Ile dać 10 lat młodszej siostrze na 18 urodziny ?? 100 ? 200 ? 500 ? Pomóżcie!!

Gość jołek!
100?200?500?...prezerwatyw,nie za dużo?

Gość wrzeszcząca truskawka
wibrator

moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość crunchipsss
Witam cie iniemamocny, mysle ze idealna kwota dla siostry bylo by 300zl

Gość cotojessssttt???2444
Ja bym dała poprostu 200zł i do tego fajny tusz do rzes:)

ok, dzięki za odp :)

Gość !!!!!cis!!!!
skoro masz 28 lat to znaczy że pracujesz itd. więc sądzę że spokojnie mógłbyś siię na 500 szarpnąć, a nawet na wiecej, ale mniej jak 500 to nie wypada, bo 18nastka jest raz w życiu, chyba że masz jakieś zobowiązania finansowe, rodzinę na utrzymaniu, problemy z kasą, to daj mniej, siostra już będzie dorosła to powinna zrozumieć(albo dasz jej potem jakieś dodatkowe pieniądze). ale generallnie mniej jak 500 nie wypada..... bo co to za prezent 200zł??? dzieciom idącym do komuni się daje po tysiaku, laptopy, iPady, iPody i inne cuda, więc na 18 mniej jak 500 to trochę wstyd by był...

Gość my siostrze
młodszej o 10 lat na 18tkę daliśmy kasę na połowę kursu na prawo jazdy, czyli ok. 800 zł o ile się nie mylę (Warszawa).

Gość !!!!!cis!!!!
iniemamocny, jakiej odpowiedzi oczekujesz??? 500zł to naprawdę norma, każdy daje tyle bo to jest jakby niepisana reguła, więcej dają tylko rodzice i dziadkowie, wszyscy inni(z rodziny) dają po 500 chyba że ktoś ma problemy finansowe to daje mniej.....

Gość allllle
sorki ale 200zł,,nie wstyd,,,mysle ze 500 min

Gość 5rt264ty63
100 naprawdestarczy no chyba żedobrze zarabiasz i masz oszczedności to vmożesz dac więcej :)

po prostu chcę się dowiedzieć ile daję inni i tyle :) Ty dajesz 500, ktoś inny dał 800, jeszcze inni 200, 300 zł.

Gość 5rt264ty63
200 chciałam napisać200 wystarczy :)

Gość golden brown touch the sun
ja bym dala 200 plus jej ukochane perfumy albo cos z bizuterii zlotej

Gość ja bym dala tyle ile bym mogla
zreszta on i tak zyje za moja pensje, wiec w zasadzie wszystko daje :D Moja pensja w calosci idzie na budzet domowy ;)

Gość żona,nieżona udawaczka
kup jej aparat foto co by se mogła słitasne fotunie trzaskać na nk:D

kup jej perfumy i daj 2 stówki. za 2 stówy można kupić fajny ciuch albo na impreze pójdzie a jak dasz jej więcej to przepierdoli zanim się obejrzy

Gość klara_pawelec
hmm 18 raz w życiu tak samo jak i 10 i 15 i 28 i 56 urodziny są raz w życiu... ja uważam że 200 zł w zupelnosci wystarczy jeśli Cię stać mozesz cos jej dokupić

Gość klara_pawelec
A ludzie to juz zaczynają wariować ... w maju Mojego meza chrześniak idzie do komunii już zapowiedział że chce od wujka laptopa ... no nei my sobie laptopa nei możemy kupić, na wakacje sobie żałujemy bo chcemy troche kasy zaoszczedzic a dla dzieciaka laptopa prezent za 2 tysiące będę kupowała... no nie ... dostanie 400-500 zł w kopercie i starczy to jest i tak b. duży prezent

Gość golden brown touch the sun
18 jest wyjatkowa mysle ze jakas zlota bizuteria bedzie dobrym pomyslem np ancuszek plus taka jakby kartka pergaminu a na niej litera pierwsza imienia ladne to bardzo sama takie mam mimo ze zlota nie znosze ale wlasnie pamiatka tylw ze z obrony pracy mag :) cos na co spojrzy po 10 latach westchnie/// ;)

Gość a ja wznowię ten temat
Dzisiaj od męża siostra ma 18-tkę. Też zastanawiałam się ile jej dać, ale doszłam do wniosku że dam jej 150 zł + perfum, nie dlatego że jestem chytra czy coś, lecz od dawna słyszałam że ona marzy o zrobieniu prawka, ok - mogłabym dać jej nawet 200-300 zł, ale nie dam, bo nie mam tej 100% pewności czy ona tą kasę przeznaczy na prawo jazdy, a po drugie popadła w nieciekawe towarzystwo, a to że jej rodzice za wiele nie dają jej kieszonkowego to może ją coś podkusić i rozwalić tą kasę. Jest strasznie rozwydrzona i nie przepadamy za nią. Poza tym ja jestem na końcówce ciąży, to też mnie bardzo dużo wyprawka kosztowała w tym miesiącu. Tyle na temat. Ja uważam że każdy daje tyle ile powinien uważać. Nic na pokaz, byleby stosownie. A szczerze mówiąc gdyby dziewczyna była w porządku to dałabym i 500 zł ;)

Gość Żaneta_P
A nie lepiej kupić jakiś prezent, który będzie dla niej pamiątką na wiele lat? Ja mojej siostrze kupiłam na 18-stkę zegarek, z którego bardzo się cieszyła. Ostatnio dla kuzynki też zamawiałam zegarek, bardzo ładne modele widziałam na http://www.mulierstore.com/

Gość gość
Ja mysle, ze prezent jest lepszym rozwiazaniem. Jezeli marzy o prawie jazdy to moze wykupic kilka lekcji, jesli chce perfumy to moze wypytac jakie i kupic markowe?