Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak mogłam tego nie zauważyć?!

Odkryta dzisiaj ciąża

Polecane posty

Witam! Chciałam podzielić się z Wami informacją, która była dla mnie niczym grom z jasnego nieba... Dowiedziałam się, że jestem w ciązy, niby nic ale okazało się, że to 7 miesiąc! Jak to możliwe? Cały czas miałam okres, nie miałam żadnych objawów, przytyłam tylko 2 kilo i nie wyglądam na kobiete, która jest w ciąży.. Okres miałam dostać 19 grudnia, nie dostałam więc umówilam się do lekarza a on, że jestem w ciąży.. Jestem w szoku, nie wiem co robić, jak mam powiedzieć mężowi , że spodziewam się dziecka ale o tym nie wiedziałam? Czuję się fatalnie, przez całą ciążę nie miałam opieki lekarskiej;( boję się, że dziecko może być chore;( siedze już całe popołudnie i nie umie dotrzeć do mnie to, że będę mamą.. Jak to możliwe? Czy Wy też miałyście taki przypadek?

O kurka :)ale szok...często oglądam na TLC "ciąża z zaskoczenia" i uwierz dużo jest takich przypadków,że kobiety nie wiedzą do samego porodu;) życzę zdrówka dla dzidzi i Ciebie:)

Gość zrrrt
marna prowo.

Gość estreva
dziwne,,, zadnych objawów bólów mdłosci?? fajnie tak

Wbrew temu, co wypisują niektóre z was to nie jest żadna prowokacja! Ale nie będę się tym przejmować, były wymioty raz czy dwa ale nikomu z was by do głowy nie przyszło, że to ciąża... Jestem załamana, bo pale papierosy a dzisiaj dowiedziałam się, że to 7 msc;( od razu rzucam chociaż wydaje mi się że będą tego skutki;(

Bez przesady ja już po dwumiesięcznym braku okresu poszłabym do lekarza więc dowiedziałabym się o ewentualnej ciąży dużo wcześniej a tu 7 miesiąc? No to 3 trymestr się kłania i dzidźko przyjdzie niedługo na świat...to ci dopiero:)

Gość aklak
A co z ruchami dziecka? Nie czułaś ich? Mój synuś tak kopał, że trudno to byłoby przeoczyć.

Gość apaulina
nie wierze

Ona mówi, że miała okres. No ale zastanawia mnie to że nie czulaś ruchów. Historia niewairygodna i nie chce mi się wierzyć, chociaz w świetle tego co wczoraj podawano na TVNie, że jedno dziecko jest męża a drugie kochanka skłonna jestem już we wszystko uwierzyć. Nie martw się na zapas, może to wszystko nie zaszkodziło twojemu dziecku. Musisz być dobrej myśli. Co mówi lekarz?? Jak się czuje maluch??

A ja wierze :) tesciowa odkryla ciaze prawie w 6 miesiacu.AUtorko bedzie dobrze :) Masz jeszcze dwa miesiace :) Teraz zrob potrzebne badania.Powodzenia"

Okres nie mógł być bardzo obfity miesiąc w miesiąc , na pewno był bardziej skąpy. Co do papierosów to rzucenie nawet teraz ma wielkie znaczenie bo zaczyna solidnie rozwijać się mózg i niedługo też dzidzia będzie obrastać w tłuszczyk więc łożysko nie może być przytruwane nikotyną, przez te trzy miesiące mogłoby się jeszcze "podczyścić" . Trzeba by porobić te wszystkie badania na które nie jest jeszcze za późno (USG na pewno już zrobione?)

Miałam normalnie okres, przynajmniej tak mi się wydawało.. dopiero w grudniu nie miałam i poszłam do lekarza.. nic nie czułam, jestem szczupła i gdybys mnie spotkała to nie powiedziałabys, że jestem w ciąży.. no ale w sumie ciesze się, bo mam już prawie 30 lat więc myślę, że już do tego dojrzałam i ze wszystko będzie dobrze..

Gość na pewno żaden
no tak, a kopniaki dziecka uznawałaś za wzdęcia i bulgotanie w brzuchu. Więc albo wyglądasz od zawsze jak hipopotam i jesteś na poziomie intelektualnym przedszkolaka, albo to jedno wielkie prowo

Hej nie obrażajcie dziewczyny. Jeśli mówi prawdę to jej problem dlaczego nie czuła tego maluszka. Jeśli maluch siedzi i śmieje się, ze mamę przechytrzył to teraz najważniejsze by o niego zadbać. Pocieszę cię kochana, nie martw się witaminami, paleniem - to jest niekorzystne owszem, ale zapytaj swojej mamy, czy ona brała witaminy gdy była z tobą w ciąży. Ja swoją zapytałam i powiedziała, ze nie. Wyrosłam na normalną kobietę, w pełni zdrową. Śmiałam się, ze kiedy ja się rodziłam nie było jeszcze tak rozwiniętej edukacji prenatalnej więc moja mama pewnie nie oszczędzała się w paleniu - miałam rację, paliła, a ja jestem zdrowa. Niech cię lekarz dobrze zbada - mleko się rozlało ale trzeba teraz wziąć się w garść.

Cieszę się, że są tutaj niektóre miłe osoby i rozumieją mój problem:) Cóż, to, że nie wszystkie wierzycie to trudno, nie będę przecież wami przejmować, bo sama wiem, jak jest:) Może jak niektóre z Was to przeżyją to uwierzą i oby tak było.

Gość karolajna 109
powiedz tylko czy faktycznie nie czulas zadnych ruchow? ja ci wierze no ale wiercace dziecko bardzo czuc,caly brzuch sie rusza..;)

Gość itilinka
ja tez wierze zwlaszcza po obejrzeniu kilku odc "ciazy z zaskoczenia" a ruchow moze nie czuc- np gdy łozysko jest na przedniej scianie, a dziecko "przytulone" do plecow

Nic nie czułam na prawdę, kilka razy miałam bóle brzucha ale to na pewno nie były kopnięcia.. Boję się tylko tego, że będzie chore, bo nie dbałam o dziecko.. Gdybym wcześniej to wiedziała, to na pewno teraz bym się tak nie martwiła...

Gość kupuj teraz
po pierwsze - nie wierzę. po drugie - nawet jesli to teraz za pozno na martwienie sie, bdzie co bedzie.

No weź nie czaruj:) W 7 miesiacu nie mogłaś mieć płaskiego brzucha, to jest fizycznie niemozliwe. Coś ściemniasz:) I juz widze ten Twój okres jak łożysko było już w pełnej krasie:)

Gość axcdeqa
prowokacja.

Gość szkiełko i oko
co Wy się tak rzucacie? jesteście mądrzejsze od lekarzy? obejrzyjcie sobie serial dokumentalny na TLC - Ciąża z zaskoczenia (I didn't know I was pregnant). wtedy Wam dopiero gały wyjdą.

Gość ksennnnaaaaaaa
a jak do tego przez 7 miesiecy pilas alkohol, to dziecko moze byc lekko opoznione w rozwoju. Alkohol w ciazy bardziej szkodzi niz piapierosy.

Gość no objawy to sprawa
ktoś wykopał temat sprzed prawie roku. Nie ma co się wczuwać.

Gość ogladałam ten serial
i po 1 te kobiety sa jak słonice wiec im bez róznicy czy maja 5 kg wiecej i tak waza ponad 100. dlatego ciazy nie widac po 2 one sa chyba lekko opóznione. niektóre maja wszystkie ojawy a nadal twierdza ze nie wiedza ze to ciaza. albo to naciagane albo te baby sa tak infantylne.

Gość no objawy to sprawa
no naiwność kobiet w tym programie powala: -uprawiała seks, zapominała o zabezpieczeniu, ma objawy ciążowe ale po co robić test?? Inna po in vitro zaczęła krwawić -lekarze stwierdzili że to poronienie, nie zrobili usg bo po co. A ona tak krwawiła ze 3 miesiące aż w końcu poszła do lekarza i okazało się że poroniła jeden zarodek a drugi się utrzymał. Jak widać amerykańska służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia.

Gość ja oglądalam
odcinek o jakiejs mega grubasce co oczywiscie nie uzyła zabezpieczenia, miala wszystkie mozliwe objawy ale twierdzila ze to nie ciaza, w koncu po kilku miesiącach zrobila test ale go wyrzucila po 20 sekundach bo stwierdziła ze już nic się nie pokaże. Po czym byla zdziwiona jak zaczela rodzić. Dla mnie to grubymi nićmi szyte. Swoją droga nadziwic się nie moge. Stare baby a puste jakby po 15 lat miały. Nastolatce bym się nie dziwiła ale kobiety po 30 i takie durne?