Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie jak najbardziej serio

Przez pół roku zażywałam leki które uszkodziły mi wątrobe. Da sie ją naprawic?

Polecane posty

Był to lek przeciwtrądzikowy. Źle wpływa na wątrobe. Wcześniej nie miałam żadnych problemów. Teraz jak wypije za dużo alkoholu to na drugi i trzeci dzień nie dam rady wstac z łóżka i wszystko wymiotuje (przed kuracja tak nie było, męczył może lekki kacyk). Poza tym jak coś zjem typu fast food to też męczy mnie kłucie w boku. Dodam że mam dopiero 18 lat i ciężko w moim wieku bedzie zrezygnowac z alkoholu i fast foodów. Jak mogę podregenerować wątrobe?

ktoś ma podobny problem?

Gość ta jasne leki na trądzik
:D:D:D:D:D:D:D:D:D było nie chlać wina po 4 zł:D;)

Gość eliza wwa
Oczywiscie,zdrowa dieta,witaminy i po miesiacu watroba sie regeneruje.

Robiłaś próby wątrobowe? Jesteś pewna, że wątroba została uszkodzona? Najpierw sprawdź a później ew. próbuj regenerować. Ja również brałam izotroteinę czy jakos tak, też miałam uczucie, że wątroba mi siadła a okazało się, że wszystko ok. A kłucia w boku mi pozostały, to najwidoczniej coś innnego :)

Gość eliza wwa
Nie podszywaj sie kolezko podemnie bo to nie jest smieszne tylko tragiczne.

Próby wątrobowe miałam robione w czasie kuracji i wszystko wychodziło ok. To musi byc watroba skoro są takie objawy.

Gość eliza wwa niepodszyta
juestem dziewica :classic_cool:

Gość farmaceutkaasia
ale ktoś pisze głupoty wyżej pewnie nie piłas w czasie brania ale jak wiadomo większośc leków jest metabolizowana w wątrobie,a ze polacy to lekomani wiec maja z nią problemy. regenerujacy watrobe esseliv forte/essentiale forte albo na rp hepa-merz

Gość o********
ja mialam uszkodzona watrobe .5 miesiecy tloczyli we mnie antybiotyki w szpitalu:Owlew za wlewem:O podczas wypisu watrba okazala sie lekko dziabnieta ale dostalam lek regenerujacy- HEPAREGEN. obecnie wszystko jest ok:) zbadaj enzymy .jak sa ok to nie wątroba

Gość 335hj35h3
dziecinko;) nie pij nie jedz niezdrowo i bedzie dobrze ja biore 15 tabletek dziennie na stawy od 7 lat zadna watroba mi sie nie uszkodziła:) alkoholu od tego czasu nie widzialam na oczy ale jakos nie mam z tym problemu;) pozdrawiam