Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zupinka89

Zmiana mleka !! Pomozcie :)

Polecane posty

Gość ja tez mam problem
aktuloza i debridat ztez nie dzialalo mielismy jeszcze proszki robione nie dzialalo espumisan nie dzialam tribiotic nie dzialal wogole to cala lista z apteki nie skotkowala ...

A jak mam mu podawac te suszone sliwki? te ze sloiczka nie dzialaja... Sorki ze glupio pytam, ale mam kupic suszone sliwki np Bakallandu i co dalej? Wiem, wiem idiotyczne pytanie...

Gość ja tez mialam problem
No kupisz normalne takie np z bakalandu czy z Siesty - ja kupuje wlasnie te 2 torebki wsypujesz do garnka wlewasz ok 700 ml wody i gotujesz az zacznie wrzec potem jeszcze chwilke przykrywasz przykrywka to kompociik nabierze walorow po jakis 10 min wlewasz do butelki czy kubeczka malemu i gotowe :) wazne zeby kompot nie byl zabardzo rozcienczon tylko dosc taki mocny i nie sludzi ! na poczatku moze nie smakowac ale jak bedziesz dawac caly czas przyzwyczai sie nam po 1 dniu kuracji pomogl :) I gotujemy codziennie

Dziekuje Ci bardzo za pomoc. Jutro ugotuje Mu kompocik i zobaczymy :) Odezwe sie czy poskutkowalo :) Pozdrawiam cieplutko ;*

Gość ja tez mialam problem
Ok napisz napewno :)) Milego wieczoru

Gość o matko boska!!!
i znow chcecie sie na wlasna reke leczyc:(przykre to.jedna drugiej takie glupoty doradza,ze powinno sie was do wiezienia zamkac!

Gość Musisz zmieniać
Omatkoboska- przecież dziecko jest pod opieka lekarzy, chodzi tylko o to, jak mozna jeszcze pomóc domowymi sposobami. Jak nie masz pojęcia co napisać, to po co sie wypowiadasz?

Witaj, mleko zmienia się najbezpieczniej dodając po miarce nowego do starego.Pierwszy dzień po 1 miarce do każdego karmienia, jak się nic nie dzieje, następnego dnia 2 miarki. Na pewno nie podaje się od razu całej butli, zwłaszcza bebika (mega tłustego) po nutramigenie!!! Twoje dziecko jedząc nutramigen straciło enzym laktazę i nie trawi cukru mlecznego laktozy...to że nic mu nie jest po jajku czy jogurcie, to nie znaczy, że od razu ma jeść białko,wiem bo moje dzieci oba chowane na nutramigenie...Najlepiej przechodź na mleko HA , a jeszcze lepiej z niską laktozą- nan sensitive lub bebilon comfort- potem jak będzie ok, można ewent na zwykłe, tylko po co? jak ma kłopoty z wypróżnianiem najlepszy będzie bebilon comfort (ułatwia to!) i do tego np dicoflor lub biogaja, nie wierzę jakoś w ten kompot ze śliwek, ale nie sądzę żeby zaszkodził. Polecam bebilon comfort!

No wypil dzisiaj pierwsza porcje kompociku, dostal starte jabluszko, czekamy na efekty, choc pewnie sie nie doczekamy...

Gość ja tez mam problem
Spokojnie to potrzeba czasu jednego puszcza po jednej porcji jednego po 5 :) Trzeba wytrwale dawac mu to do picia

Niestety Bebiko sie nie nadaje, placze po nim strasznie, brzuszek Go boli ;( Jutro jedziemy na szczepienie to musze pogadac z pediatra...Narazie znowu jestesmy na samym Nutramigenie ;/

Gość Jak kompocik
pomogl ??

Gość madziik84
Witam Ma do odsprzedania trzy puszki mleka enfamil 1 premium. (nowe z data waznosi 2012) Córcia moja nie zdążyła dojesc trzech puszek Weszłysmy na drugi etap. email langussta@vp.pl cena 20 zł za puszkę

witam,mój synek od urodzenia pił Bebiko i wszystko było ok do jakiegoś czasu... od drugiego tygodnia życia miał straszne kolki!!! do tego wyszła mu straszna wysypka-był cały w czerwonych punkcikach. położna kazała obserwować czy wysypki nie ma od proszku,oliwki... w końcu jak miał 7 tygodni zapytałam o radę pediatry... stwierdziła,że wysypkę ma od Bambino!!! (mydełka,oliwki...) i kurcze chyba miał rację. piszę chyba,bo od tego dnia przestałam też podawać mu Bebiko,kazała spróbować Nan Sensitive-przeciw kolkom. lecz po tym mleczku robił strasznie śmierdzącą i zieloną kupkę-pij je 4 dni i odstawiliśmy. przepisała mu Bebilon Pepti,na początku nie chciał go wcale pić ale potem się przyzwyczaił. ale nadal były problemy z brzuszkiem,plusem było że znikła wysypka. jak miał 2 miesiące pojechaliśmy na wizytę do prywatnej lekarki... zapisał mu syropek Debridat ,kazała podawać kropelki Biogaia. po tygodniu było jak ręką odjął-zero kolek,robił kupkę,czuł się poprostu rewelacyjnie. aż do połowy stycznia... znowu zaczął się prężyć i płakać przy jedzeniu,znowu odwiedziliśmy lekarkę... stwierdziła,że poprostu kolki się nawracają i musimy je przetrwać. dziś jest lepiej-pręży się,ale już tak nie płacze,cały czas pije Bebilo Pepti-nawet baaardzo dużo!!! za tydzięn skończy 4 miesiące i mam nadzieję,że teraz będzie już tylko lepiej.

Gość anna340
Mleko bebiko 2r u naszego smyka spowodowalo plase czerwone swedzace suche leczylismy nutramigenem ale i mleko bebiko 2 tez ma cos co uczula my teraz przeszlismy na enfamili 2 zobaczymy moze bedzie juz dobrze