Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SylwesterMAN

Ktoś wie, gdzie sa LALIKI??

Polecane posty

Gość SylwesterMAN

Wybieram sie tam ale nie wiem gdzie to jest

googla nie mamy? w pobliżu Żywca, który jest w pobliżu Bielska na upicie się na Sylwestra i ulepienie bałwana wystarczy

Gość SylwesterMAN
A byles tam, fajnie tam jest. W googlach znikome wiadomosci.

Przejazdem. Laliki to tak w zasadzie nigdzie - coś jak wczasy 15 km od morza. W góry jeszcze mały kawałek. Weź narty to pojeździsz w Zwardoniu i po słowackiej stronie (Serafinov). Chyba jeden przystanek PKP.

Laliki sa zapuszczoną gorską wsią, typowa górską. Akronim, Laliki sa w gorach, wiec nie pisz bzdur, ze w gory kawalek;) A stacja jest jedna, poniżej przysiólka Stancowka. Jak bedziesz mial jakies pytania to wal do mnie, wiem troche o nich, bo mam tam ziemie.

oczywiście, że w górach - napisałem chyba 1 przystanek od Zwardonia tyle tylko, że w mało interesujących

Z turystyka tam cięzko, a wyciagi w zwardoniu sa fajne:) Jeden to Mały Rachowiec, a drugi duzy Rachowiec. i moze cos mneijszego jeszcze. Ten drugi widze z dzialki. Wybralem tam bo jest cisza i brak cywilizacji, typwy Beskid Żywiecki.

Gość EwaO
Laliki to malutkaa miejscowość w Beskidzie Żywieckim w gminie Milówka. Znana jest z tego że w czasach komunistycznych nie było możliwości postawienia tam kościoła i górale zrobili to w jedną noc. W tej sytauacji władze musiały zgodzić się na ten kościół.

a na wycieczki górskie lub narciarskie to też lepiej z Soli albo Zwardonia, z ciekawszych widoków (panoram) to zostaje w Lalikach w zasadzie tylko wzmiankowany wyżej Rachowiec

W Lalikach jest mało mieszkancow, ale jest to dosyc rozlegla wies. Ciagnie sie az spod Rachowca pod sam Koniakow. A jesli chodzi o kosciol w Milowce, tak pamietam historie tego kosciola, tylko z tego co mi moj przyszywany krewny mowil, to mieli wybudowac go w 3 dni.