przesuszona do mokrej nitki 0 Napisano Grudzień 30, 2010 mam taki problem... otóż wyskakuje mi z (jak ja to mówie) szczeka z 'zawiasu' odczuwam to przy ziewaniu a boli przy gryzieniu czegoś twardego ;/ jest na to jakaś rada? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przesuszona do mokrej nitki 0 Napisano Grudzień 30, 2010 macie też coś takiego?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość możliwe,że to Napisano Grudzień 30, 2010 miałam tak kiedyś. Straszne cholerstwo. Poszłam do dentysty,dostałam specjalną szynę do zakładania na noc. Nic niewygodnego. Teraz po problemie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przesuszona do mokrej nitki 0 Napisano Grudzień 30, 2010 jaką szynę? a jaki jest powód tego stanu?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość basia1970 Napisano Grudzień 30, 2010 idź do dentysty z dużym fiutem, a tak poważnie, to brak zębów ułatwia robienie loda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość możliwe,że to Napisano Grudzień 30, 2010 kurcze właściwie nie wiem jaki:) Nie pytałam wtedy byłam młoda. Idź wytłumaczy ci wszystko dentysta. To samo niestety nie minie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przesuszona do mokrej nitki 0 Napisano Grudzień 30, 2010 do tego stopnia jak ty to sie nie ponizam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pan dziekan Napisano Grudzień 30, 2010 przestancie jebac smuty kochani moi mili tylko rzuccie oczka na ta fotke http://republika.pl/blog_oy_957843/1916113/tr/pan_dziedzina.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość możliwe,że to Napisano Grudzień 30, 2010 Lekarz mówił mi wtedy,że można też dać znieczulenie i nastawić ale ja miałam to już zbyt mocno wpadnięte. Nie mogłam otworzyć ust szerzej niż na 1,5 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość yyyyyyyygombeczta Napisano Grudzień 30, 2010 Ja jakoś tego problemu nie mam Obciągaj dalej i tak jaj ci ktoś napisał wcześniej Do dentysty bo bez zębów się lepiej robi :D :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przesuszona do mokrej nitki 0 Napisano Grudzień 30, 2010 tzn mi to wyskakuje i wskakuje na swoje miejsce... ale pewnie do czasu. a na nastwienie i znieczulenie sie nie zdecyduje bo jestem w ciazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość możliwe,że to Napisano Grudzień 30, 2010 ta szyna nazywa się fachowo płytka zgryzowa. Poczytaj sobie o tym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość możliwe,że to Napisano Grudzień 30, 2010 mi też wyskakiwała i wskakiwała:) Tak na zmianę aż było coraz gorzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zaraz padnę 0 Napisano Grudzień 30, 2010 Wybierz się do stomatologa. Powinien dać Ci skierowanie do szpitala na chirurgię szczękową. Tam porobią Ci wszystkie prześwietlenia. Nie mam pojęcia czym może być to spowodowane, może masz jakąś wadę zgryzu? Nie miałaś jakiegoś wypadku lub ktoś ciebie uderzył? Nie zwlekaj z tym bo możesz mieć poważne problemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przesuszona do mokrej nitki 0 Napisano Grudzień 30, 2010 tzn mi swojego czasu ona wyskakiwala.... na jakis czas sie uspokoilo az w koncu znowu zaczelo i sie ciagnie i ciagnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przesuszona do mokrej nitki 0 Napisano Grudzień 30, 2010 właśnie zeby po scisnieiu idealnie mi sie nie zestawiaja... mam lekkie przesuniecie a wiec zgryz mam skrzywiony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość surykatka puszysta Napisano Grudzień 30, 2010 Wszyscy dentysci to sadysci!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niclas 0 Napisano Grudzień 30, 2010 Przesuszona, a nosiłaś kiedyś aparat ortodontyczny? To może być przyczyną. Poza tym, czym masz dobrze dopasowane plomby? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przesuszona do mokrej nitki 0 Napisano Grudzień 30, 2010 aparatu nie nosiłam nigdy a plomby są wrecz nie wyczuwalne. Chciałam cos poczytac w necie na ten temat ale ciezko cos znales Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zaraz padnę 0 Napisano Grudzień 30, 2010 Wybierz się w takim razie stomatologa. Porób prześwietlenia bo na zdjęciu Ci wszytko wyjdzie. Nie zwlekaj z tym , bo później będą Ci jeszcze drutować szczękę i jeszcze się nie potrzebnie nacierpisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość możliwe,że to Napisano Grudzień 30, 2010 http://www.colgate.pl/app/Colgate/PL/OC/Information/OralHealthBasics/CommonConcerns/TemporamandibularDisorders/WhatIsTMJ.cvsp Tu masz. O to chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Meteor 3 Napisano Grudzień 30, 2010 masz dysfunkcję stawu skroniowo żuchwowego, albo początki. Generalnie to j est o tyle niebezpieczne że kiedyś może zacząć boleć w różny sposób np. głowa. Idź do dobrego speca w stylu stiomatolog z zacięciem ortodontycznym, chirurg szczękowo twarzowy itp. zapytaj męża czy w nocy nie zgrzytasz zębami, albo nie zaciskasz szczęki. Czy masz wytarte zęby? Albo czujesz że masz za bardzo rozwinięte mieśnie żuchwy? Nie żuj gum przypadkiem!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Meteor 3 Napisano Grudzień 30, 2010 jeżeli już RTG to musi być takie z położeniem głów stawu a nie zwykłe panoramiczne. Trzeba też sprawdzić zgryz czy jest prawidłowy, czy z powodu braku zęba albo innej przeszkody nie jest zaburzony itp. Generalnie ciężka sprawa więc trzeba zapobiegać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Meteor 3 Napisano Grudzień 30, 2010 Leczenie szyną jeżeli byłoby wdrożone możę być też niebezpeiczne więc spec musi być dobry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach