Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przesuszona do mokrej nitki

wyskakująca z zawiasu szczęka

Polecane posty

Gość możliwe,że to
miałam tak kiedyś. Straszne cholerstwo. Poszłam do dentysty,dostałam specjalną szynę do zakładania na noc. Nic niewygodnego. Teraz po problemie...

Gość basia1970
idź do dentysty z dużym fiutem, a tak poważnie, to brak zębów ułatwia robienie loda

Gość możliwe,że to
kurcze właściwie nie wiem jaki:) Nie pytałam wtedy byłam młoda. Idź wytłumaczy ci wszystko dentysta. To samo niestety nie minie

Gość możliwe,że to
Lekarz mówił mi wtedy,że można też dać znieczulenie i nastawić ale ja miałam to już zbyt mocno wpadnięte. Nie mogłam otworzyć ust szerzej niż na 1,5 cm

Gość yyyyyyyygombeczta
Ja jakoś tego problemu nie mam Obciągaj dalej i tak jaj ci ktoś napisał wcześniej Do dentysty bo bez zębów się lepiej robi :D :P

Gość możliwe,że to
ta szyna nazywa się fachowo płytka zgryzowa. Poczytaj sobie o tym

Gość możliwe,że to
mi też wyskakiwała i wskakiwała:) Tak na zmianę aż było coraz gorzej.

Wybierz się do stomatologa. Powinien dać Ci skierowanie do szpitala na chirurgię szczękową. Tam porobią Ci wszystkie prześwietlenia. Nie mam pojęcia czym może być to spowodowane, może masz jakąś wadę zgryzu? Nie miałaś jakiegoś wypadku lub ktoś ciebie uderzył? Nie zwlekaj z tym bo możesz mieć poważne problemy

Gość surykatka puszysta
Wszyscy dentysci to sadysci!!!!!

Przesuszona, a nosiłaś kiedyś aparat ortodontyczny? To może być przyczyną. Poza tym, czym masz dobrze dopasowane plomby?

Wybierz się w takim razie stomatologa. Porób prześwietlenia bo na zdjęciu Ci wszytko wyjdzie. Nie zwlekaj z tym , bo później będą Ci jeszcze drutować szczękę i jeszcze się nie potrzebnie nacierpisz

Gość Meteor 3
masz dysfunkcję stawu skroniowo żuchwowego, albo początki. Generalnie to j est o tyle niebezpieczne że kiedyś może zacząć boleć w różny sposób np. głowa. Idź do dobrego speca w stylu stiomatolog z zacięciem ortodontycznym, chirurg szczękowo twarzowy itp. zapytaj męża czy w nocy nie zgrzytasz zębami, albo nie zaciskasz szczęki. Czy masz wytarte zęby? Albo czujesz że masz za bardzo rozwinięte mieśnie żuchwy? Nie żuj gum przypadkiem!!!

Gość Meteor 3
jeżeli już RTG to musi być takie z położeniem głów stawu a nie zwykłe panoramiczne. Trzeba też sprawdzić zgryz czy jest prawidłowy, czy z powodu braku zęba albo innej przeszkody nie jest zaburzony itp. Generalnie ciężka sprawa więc trzeba zapobiegać.

Gość Meteor 3
Leczenie szyną jeżeli byłoby wdrożone możę być też niebezpeiczne więc spec musi być dobry.