Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żółta cukierka

nakazy i zakazy ciężarnej

Polecane posty

Gość żółta cukierka

Jestem w 18tyg ciąży i ostatnio tak jakoś zachciało mi się rozciągania. Bo to cały czas w pracy a biurkiem. Co prawda boli mnie krzyż ale nie z tego powodu przecież. Czy ja moge wykonywać takie ćwiczenia? nie są one forsujące ani zbyt intensywne - tak z umiarem

Gość moniiiiiii
rozciąganie?hmmm sama nie wiem ale mysle ze lekkie cwiczenia nie zaszkodzą, albo spacer..napewno nie mozesz rąk do góry wyciągac tzn wieszac firanek

Gość :}}}}}}}}}}}}}
Jeśli ciąża przebiega prawidłowo to myślę ,że niema przeciwskazań:}}Ja jestem w 31tc i uczęszczam na ćwiczenia w szkole rodzenia.Pamiętaj tylko aby ćwiczenia nie były zbyt forsowne,przykłady znajdziesz na stronach internetowych.

Gość żółta cukierka
a właśnie.. szkoła rodzenia. Któraś sie obyła bez tego? Bo to moja pierwsza ciaza - i niektore mowily ze zapominaly o tym albo nie umial zastosowac tego w praktyce a wszystko poszlo ok

Gość żółta cukierka
podobno nie wolno spożywać krowich placuszków, które bardzo lubię

Gość daj se spokój ze szkołą rodzen
jak dla mnie i dla wielu to sciema ...co smieszniejsze byłam w szkole rodzenia i kompletnie nie przydało mi sie z tego nic

Gość daj se spokój ze szkołą rodzen
nie nauczyłam się w tej szkole niczego. zresztą w żadnej szkole niczego się nie nauczyłam i dlatego skończyłam na kafe :(

Gość żółta cukierka
ja zbytnio sie tym nawet nie ineteresowałam bo u mnie w miesie nie ma szkoly rodzenia.

Gość moniiiiiii
a co to sa krowie placuszki?

Gość żółta cukierka
j/w tak z ciekaowsci tylko zapytalam. Słuchajcie przez ten bol krzyza mozna pojsc na zwolnienie? bo boli mnie juz jakis czas a prace mam siedzaca i wiecej odpoczywam niz cos robie :/

Jeżeli przed ciążą byłaś bardzo aktywna to możesz trochę ćwiczyć ;) Ja w 4tym miesiącu ciąży byłam na Mistrzostwach Austrii formacji latynoamerykańskich ;)

Gość żółta cukierka
wlasnie nie bylam az tak barzdo aktywna... a teraz to szczegolnie. Przez poczatek ciazy chodzilam caly czas ospala i nie w glowie mi byly jakiekolwiek cwiczenia