Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olsia23

trądzik

Polecane posty

witam, mam gigantyczny problem z twarzą od 1,5 m-ca. nie wychodze na ulice bo wstyd. najgorzej ze nie wiem jak wyleczyc powyciskane pryszczyki po których robia sie strupy i wcale nie chcą tak latwo i szybko schodzic. prosze o porade bo juz nerwica mi wysiada.

Gość Zawiejka.
Trądzik może trwac kilka lat. Idź do apteki niech Ci doradzą. Nie martw się... Trądzik to chyba częsty problem u młodzieży:D ja troszkę mam... ale walczę z nim(choc teraz mniej) z 4 lata! :(

idź do dermatologa, w między czasie tez do endokrynologa zbadać poziom hormonów zwłaszcza androstendion. Ale to już Ci lekarz powie co i jak. Na strupy po wyciśniętych pryszczach nakładaj pastę/maść cynkową, bo wtedy szybciej się goi.

masc cynkowa? hm? a suche syfki tez ona zagoi i ile mniejwiecej czasu na to potrzeba? dodam ze wczesniej nie mialam tego problemu i dotyczy on tylkomojej twarzy. dekold i plecy mam czysciutkie. diete tez troche zmienilam, zadnych slodyczy, sosow, ketchupow, majonezu, kawy. a pozytywnych efektow nie widze. zalamka;(

No maść cynkowa najbardziej pomaga na duże syfy na te mniejsze już nie. Bardzo dobra tez jest na strupy. A w ogóle gdzie dokładnie na twarzy masz te pryszcze? jak wcześniej nie miałaś takiego problemu a masz już 23 i nagle Cię wysypało to to pewnie hormony.

dokladnie to mam wysypane czolo i prawy policzek, na policzku mam dosc spore strupy a na czole 4 narazie tez dosc duze. jestem po okresie i nadal boli mi jeden jajnik, biore diane 35+ chela cynk. bo podobno cynk na twarz dobrze robi tylko gdzie te efekty? a moze jestem zbyt malo cierpliwa i trzeba jeszcze troche czasu aby twarz sie zagoila, tylko ile mozna czekac?:(

oj juz ze 3 lata jak nie wiecej, ostatnio w pazdzierniku tego roku odstawilam na m-c tabletki i od tego caczal sie problem z cera, nie moge spac wiedzac o problemie

A no tak, bo po odstawieniu tabletek anty o działaniu antyandrogennym problem trądziku wraca czasami ze zdwojoną siłą niestety. Czasami ten trądzik po odstawieniu sam mija bo to tylko hormony się regulują w organizmie, ale jeśli się ma pco czy coś, to wtedy trzeba się leczyć cały czas niestety. Jak masz duży trądzik to spróbuj kuracji retinoidami.

Bardzo silne leki na trądzik, pochodne wit. A. Z resztą poczytaj sobie o tym w necie. A co do samej kuracji to poleczysz się parę miesięcy, wydasz trochę kasy ale retinoidy pomagają wszystkim w 100%, bardzo rzadko może się zdarzyć nawrót trądziku, ale jeśli do tego już dojdzie to jest w mniejszym stopniu.

spoko ale chyba to musi zalecic lekarz dermatolog a ja nawet z domu nie rusze sie z ta cera;(

jako takie nowe mi teraz nie wyskakuja ale najgorzej ze nie wiem jak zagoic istniejace rany to mnie przeraza

na powyciskane pryszcze, strupy, rany - polecam masc DETROMECYNA taka malenka w aptece i tania. ale baaardzo skuteczna

za to nie wiem jak poradzic sobie z WĄGRAMI :( pelno ich mam, nos zwlaszcza, boda, policzki, czolo, miedzy brwiami.. nieraz czarne ale raczej wiecej takich zoltych... co wycisne za chwile robia sie nowe i nic nie znikaja od lat...

hm ja mam takie jedno miejsce w ktorym i sie odnawia i cagle ropa zachodzi ale jest to malo widoczne wiec juz nawet tego nie wyciskam. na czarne zaskorniaki moze poprostu delikatne peelingi pomoga?

pilingi nie pomagaja... tylko wygladza mi twarz na pol dnia i tyle. ;/ to w takiej syt jak ty opisujesz ja przemywam rane ropna czy tak zaczerwieniona spirytusem i smaruje ta detromecyna i niesamowicie sie wszystko pieknie goi.

ja mam masci pelno: trbiotic, masc propolisowa cynkowa i guzik mam wrazenie mi to daje, chybaze jestem zbyt niecierpliwa

tak a propo to czy ktos wie czy na leczenie tego paskudztwa pomaga nawilzanie skory? czy od namiernego mycia moze wyskoczyc jeszcze wiecej pryszczy?

swoja droga nawilzanie tez musi byc. bo jak skora jest za sucha-odwodniona to musi nadrabiac i produkuje wiecej sebum co daje wiecej pryszczy. chyba tak to jest... przynajmniej u mnie tak bylo. jak wysuszalam za bardzo twarz to wiecej wypryskow mialam. delikatne lekkie kremy nawilzajace musza byc.

Baaa21 czy masz jakies recepty na szybkie pozbycie sie ran po pryszczach? mi juz psychika wysiada przez tradzik

rany po pryszczach tak jak juz wyzej napisali- spirytus i detryomecyna. mi pomaga od lat

a jesli chodzi o higiene czy musze koniecznie myc twarz jakimis zelami? ja juz brzydze sie swojej twarzy najlepiej w ogole bym jej nie ruszala zeby mi tylko to wszystko zeszlo. prosze piszcie, wyrazajcie swoje opinie

ja myje zelami do mycia twarzy. ostanio mialam ziaje antybakteryjny. a teraz sie skonczyl i uzywam zelu do demakijazu micelarnego z biedronki ( przy okazji polecam do zmywania makijazu oczu- mozna nim umyc nawet oko taki lagodny nie szczypie nic) myslalam zeby kupic do mycia mydlo siarkowe... ale nie wiem

mydlo siarkowe super jest kiedys stosowalam i pomagalo ale mam juz tak sucha skore ze nie kupuje nawet tego bo to mocno wysusza cere. ja to sie chyba zabije i bedzie spokoj

kto zna szybki sposob na pozbycie sie strupow i ran z twarzy po pryszczach?????? psychika mi wuysiada juz! piszcie

kto zna szybki sposob na pozbycie sie strupow i ran z twarzy po pryszczach?????? psychika mi wuysiada juz! piszcie

Gość wwwwwww duac
poszukaj apteki gdzie Ci sprzedadzą duac... mi po paru latach zmagań z cerą pomógł.... juz chyba z jakaś czwarta tubke używam zapobiegawczo. głownie mi wyżarł podskórne... to pewnie na pryszcze też będzie dobry............ On jest na recepte ale ja mam apteke gdzie mi sprzedają bez. mała tubka kosztuje około 50 zł ale warto!! była pryszczata:)

Gość wwwwwww duac
olsia 23 smaruj maścią tribiotik:) malutka saszetka kosztuje około 2 zł:) i najlepiej nie wyciskaj nie będzie problemu:) ropne rozumiem ale podskórnych nie duśś!! kup duac!

odpowiedz do: wwwwww duac! mam ta masc w domu 2 tubki ale ona raczej suszy syfy a mi potrzeba cos na zagojenie ran! koniec swiata z ta moja twarza