Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfhggkjkkjl;

koniec 5 mca - tyje w oczach! :( ile juz przytylyscie przyszle mamusie?

Polecane posty

Gość gfhggkjkkjl;

koncze 5mc i jak do tej pory waga powolutku szla do przodu teraz mam wrazenie ze w nocy nrzuch mi rosnie bo codzien budze sie z wiekszym! prosze napiszcie ile wy przytylyscie kolejno - w 5, 6, 7 i 8 mcu???

jutro wchodzę w 33tydz przytyłam jakieś 6,5 kg brzuch z dnia na dzień coraz większy wydaje mi się że rośnie z minuty na minutę

mam ten sam problem. Byłam tydzień temu u koleżanki i ona mówiła, że nie wygladam na ciążę. Wczoraj ją odwiedziłam i stwierdziła, że w ciagu kilku dni mnie "wybrzuszyło".

Gość Niusiasia
22 tydzień i mam 6 kg do przodu:)

Gość gfhggkjkkjl;
a pamietacie ile tylyscie miesiecznie od 5mca? bo jesli bedzie to wiecej niz 2 kg to juz sobie siebie wyobrazam na koniec... ;)

to prawie tak jak ja. Kurczę, staram się jakoś ograniczać, ale te sniegi i dni wolne, mniej ruchu.

Gość gfhggkjkkjl;
to takie dziwne ja tydzien temu nie mialam brzucha a tu w 1 tydzien tak urosl!!!

Gość brzuszkipaczuszkii
ja dopiero w 5mc dostałam mały brzuch (jestem drobna i to dziwne) vprzez całą ciążę przytyłam 7 kg, znajomi którzy spotykali mnie w 9 mc na ulicy i długo nie widzieli nie wierzyli ze to 9 mc mysleli że żartuje i dawali góra 5. kazdy inaczej przechodzi ciaze :) moja siostra przytyła 25 kg to jest waga :) ale wróciła do swojej po porodzie a to nawet jest chudsza teraz :)

U mnie też wyskoczył, chociaż dopiero w 6 miesiącu. i dopiero teraz (27 tydz.) przytyłam jakoś znacznie - 5 kilo od poprzedniej wizyty.

Gość brzuszkipaczuszkii
także widzisz , każdy przybiera inaczej, nie martw się na pewno uda Ci sie wrócic do wagi z przed ciąży , jeżeli bedzie dalej aktywnie funkcjonowac jak przed ciążą , a nawet bardziej bo maluszek da popalić, a to ile kg przytyje sie w tym pieknym dla kobiety okresie- to kto to liczy :) jakoś się "dokulamy" do porodu

Gość gfhggkjkkjl;
nie martwie sie jakos strasznie tylko czasem mam obawy czy nie przytuje np 10 kg w 1 miesiac skoro wydaje mi sie ze tak rosne z dnia na dzien... ;) :) ale moze nie bedzie tak zle... i mam nadzieje ze jakos dotrwam do konca, bede mogla pracowac no moze nie do 9mca ale jeszcze troche i bede sie czuc dobrze a niejak toczaca sie kula... :)

Gość jak Was czytam to
nie wierzę - 7 kg podczas całej ciąży? Ja jestem w 12 tyg a juz przytyłam 6!!! Fakt faktem - apetyt mam ogromny, no ale jak nie zjeść jak sie jest głodnym? Juz i tak staram sie ograniczyć zachcianki

Gość jak Was czytam to
No i większość czasu leżę, może to też dlatego...Ale muszę Nigdy nie miałam problemów z wagą, jadłam co chciałam i ile chciałam, a byłam chuda, aż za chuda Dlatego teraz to co sie ze mną wyrabia to coś okropnego - teraz wyglądam tak akurat, nooo, jedynie brzuch mi widać taki ni to ciążowy ni to z obżarstwa ;) I boję się co będzie jak takie tempo sie utrzyma

Gość brzuszkipaczuszkii
tak, naprawde przytyłam 7 kg nic sie we mnie nie odkładało :) 7 kg to waga dziecka , wód płod. i łozyska :)

Gość brzuszkipaczuszkii
a co do przytycia w 12 tyg 6 kilo to raczej niepokojące, zwolnij troche z jedzeniem :) lekarz na pewno to samo Ci powie bo to bardzo dużo

Gość jak Was czytam to
Ale ja naprawde nie jem non stop :) A głodna nie wysiedzę, nigdy nie musiałam sie ograniczać to tego nie robiłam, no ale dlatego teraz sobie tego nie wyobrażam, chociaż się staram :) Tak sie pocieszam ze miałam niedowagę i to przez to...I ze palenie rzuciłam... Ech, co sie będę oszukiwać, sama jestem przerazona :o

Ja przytyłam przez całą ciążę 15 kg :( Ale po przyjściu do domu było mnie 7 kg mniej, potem jeszcze 5 i przy karmieniu naprawdę schudłam jeszcze z 5 kg. Tak, że bilans na - ;)

A ja niedawno zauważyłam, że te złogi tłuszczu co je miała na biodrach, żebrach, udach i pośladkach się jakoś dziwnie zdematerializowały... Położna powiedziała, że dzidziuś pożarł. Niech mu idzie na zdrowie, jakbym nie miała innych powodów to choćby za to bym go pokochała :)

Ja teraz zaczynam 13 tc i jak na razie waga minus 3 kg ale to przez wymioty no i tak naprawdę niewiele jem. W 1 ciąży przytyłam 10 kg i po wyjściu ze szpitala miałam mniej o 1 kg niż przed zajściem w ciążę. Jest to sprawa indywidualna każda z nas tyje inaczej, jedne od początki inne od 5 mca. Ja natomiast w 8 i 9 m-cu nic nie przytyłam. Dziwne co ? ale to prawda :)

ja w pierwszej ciąży przytyłam sporo- 20 kg. Nie chciałabym przytyć tyle w tej ciąży. Staram się ograniczać, ale róznie to wychodzi. Muszę więcej się ruszać.

Gość alaaaaaa ma kotaaa
36tc +9kg

Gość papatkind
ja w ciazy przytyłam 30 kg ale dziecko jest zdrowe wazyla 2930 :)

Gość annnulak
31 tydzien - 7 kg

Gość mloda mama ;)
21 tydz - 0 kg ;(

Gość fhgfkhkljlkj;klj
mloda mamo ja tez sie martwilam - 20 tydzien i przytylam tylko 1,5kg zastanwaialam sie czy to nie za malo... dzis juz 22 tc i 2,5-3 n plusie.... nagle zaczelam tyc z powietrza :) ale dobrze nie chcialabym wygladac jak wieloryb ale i tak malenstwo najwazniejsze...