Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zupinka89

Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat...

Polecane posty

a co byś chciała dokładnie wiedzieć? Córka moich znajomych ma tą chorobę, przeszli piekło!

Ja wlasnie tez przez to przechodze :( Moje kochane dzieciatko meczy sie przez to... ahh nie bede nazywac! Juz brak mi sil, ciagle tylko wycieczka po szpitalach :( Non stop lewatywy, wlewy... Chcialabym wiedziec czym sie to poza nie robieniem kupki objawia? Jak sie leczy? Czy mozna pomoc Dziecku jakimis domowymi sposobami?

Zupinko skonsultuj się z jakimś dobrym specjalistą pediatrą, napisz skąd jesteś, mogę polecić mojego. Mleko tak jak Ci napisały dziewczyny trzeba mieszać i stopniowo wprowadzać, a po drugie bebiko to chyba zły wybór. Dzięki tym bakteriom jelitka lepiej pracują i kupki nie są bolesne, lepsze bebilon comfort albo enfamil. A na temat samej choroby nic nie wiem, pozdrawiam serdecznie

Gość mamachichi
ja zdaje sobie sprawe jak glupio to brzmi ale kilka lat temu bylam w szpitalu na zatoki i tam ze mna na sali byla matka dziecka z ta choroba i kobieta zajmujaca sie zawodowo akupresura, ktoregos razu sie umowily i ta tak wymasowala to dziecko, ze faktycznie zaczelo robic kupe, rodzice tego dziecka byli tak szczesliwi, ze podarowali tej kobiecie jakis drogi prezent, histroia jest autentyczna, choc ciezko w to uwierzyc... p.s. mojego brata z maczenia nocnego wyleczyla akupunktura, po wielu "tradycyjnych" metodach....

Akupunktura, hipnoza... Dlaczego niektórzy traktują to jak wymysł szatana, a lekarze jak ciemnotę i zabobon? Jeszcze ziołolecznictwo wrzucają do tego worka. Idiotyzm. Ja spróbowałabym akupunktury. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomoże.

Opiszę Ci historię moich znajomych. Ich córeczka trafiła do szpitala jak miała 2 tygodnie, podejrzenie zapalenia ucha. Podczas pobytu w szpitalu koleżanka powiedziała pielęgniarce, że mała nie robiła kupki od kilku dni. Pielęgniarka zabroniła im podawać czopki, że niby mała się przyzwyczai i zaczęła bardzo mocno masować małej brzuch. Podczas masażu dziecku pękło jelito! Mała na sygnale była wieziona 100km do innego szpitala, bo w tym naszym nieszczęsnym nie potrafią człowiekowi pomóc. Lekarze, którzy przyjmowali małą byli w szoku, natychmiast zapadła decyzja o operacji, dawali małej 1% szans na przeżycie! Wtedy zaczął się cały koszmar. Po dwóch dniach dziewczynka znów była operowana. W sumie przeszła ok. 10 operacji, wiele z nich, to były operacje ratujące życie. Miała stomię przez półtora roku, lekarze podejmowali 3 próby schowania jelita. Teraz dziewczynka ta ma 6 lat, ostatnia operacja zakończyła się sukcese, jelito jest schowane, mała ma nowy odbyt i wypróżnia się już sama, chociaż musiała się tego nauczyć, bo nigdy tego nie robiła. Oprócz tego mała rozwijała się super, jak każde inne dziecko, ale wiem, że często przy tej chorobie zdarzają się upośledzenia umysłowe.

Uposledzenia umyslowe? A co sie dzialo, ze wiekszosc operacji ratowalo zycie dziecku? Moj ma dopiero 8 miesiecy, problemy z kupka od urodzenia... 🌼 🌼 Wiktoruś 29.04.2010r 🌼 🌼 ❤️ Kocham Cię Aniołku ❤️

Wpisz sobie w wyszukiwarkę nazwę choroby, to poczytasz więcej na ten temat. Drugą operację musiała mieć, bo coś złego się działo, nie wiem dokładnie co, miała skrócone jelito. Za każdym razem jej stan był krytyczny i rodzice modlili się o jej życie. Lekarze wiele razy chowali jelito, zdarzały sie pęknięcia, bo nie wypróżniała się i treści jelitowe dostawały się do jamy brzucha, raz miała zapalenie otrzewnej z tego powodu. U niej akurat to wszystko przebiegało bardz dramatycznie przez to pęknięte jelito i przez brak rozpoznania po urodzeniu się małej. Za każdym razem miała skracane jelito o kolejny odcinek.

Gość frrrrru do nieba
Zupinka- jest taka dziewczynka co choruje na tą chorobę- Laura Kotowska. Ta dziewczynka cierpi też na klątwę ondyny. Jej mama prowadzi bloga- http://www.kochamylaure.pl/ Poczytaj, napewno znajdziesz jakieś info. może mama tej dziewczynki da ci namiary na dobrych lekarzy. napisz maila i zapytaj.

Zupinka a co się teraz u Was dzieje? Córeczka znajomych, o której pisałam, jest już zdrowa, nie ma problemów z jelitem, lekarze wytworzyli jej sztuczny odbyt i teraz normalnie funkcjonuje.