Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollittta

ekspres do kawy czy spieniacz do mleka?

Polecane posty

Gość ollittta

bardzo lubię kawę parzoną w rózny sposób z dodatkami,np. latte,cappucino,machiato(pewnie zla pisownia).I zastanawiam się co jest lwepsze,bo nie znam się-zwykły spieniacz do mleka czy jaKis tani ekspres ciśnieniowy?te tańsze mają jakieś regulowane dysze pary do spieniania czy jakoś tak.Ale przy tych ekspresach nie pisze,ze można te rodzaje kawy robić.Kompletnie nie znam się.Wyprowadzcie mnie z błędu...

ja mam cisnieniowy. jestem zadowolona, jest dodatkowo wyposazony w spieniacz. Ale efek kawy machiatto czy innych udziwnianych da Dolce Gusto. Inne zwykle sa tylko do esspresso i capuccino.

Gość choinkka2010
ja mam ekspres ciśnieniowy, wcześniej miałam spieniacz i bez porównania ja mam tchibo jest tani w eksploatacji kosztował mnie 199zł nowy, oni co chwila mają jakieś prom. na ten ekspres jestem naprawdę zadowolona. ma tą końcówkę do spieniania mleka i nie trzeba kupować jak w dolce mleka w kapsułkach.

Gość ollittta
rozumiem,tylko czy każdy ekspres ma funkcje robienia machiato,latte itp?

Gość truskawkowapolewa
Na pewno tego rodzaju kawy będziesz mógł zrobić dzięki ekspresowi dolce gusto. Moja koleżanka ma taki i bardzo często pijemy u niej właśnie latte. Poza tym z tego co widziałam te ekspresy dostępne są na medialux.pl w przystępnych cenach i w różnych kolorach. Nie tylko robią dobra kawę, ale również zabawnie wyglądają.