Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam jej już dosyć

OPRYSZCZKA wargowa - ZAPOBIEGANIE

Polecane posty

Gość mam jej już dosyć

witajcie Czy orientuje się ktoś czy jest możliwe zapobieganie opryszczki wargowej ? jestem w 9 tyg ciąży i miałam już w tym czasie aż 2 !! i na szczęście jest wszystko ok. Ale chciała bym jakoś zapobiec powstaniu kolejnej... jakiś krem ? maść ? żel ?

Gość ciekawe jak długo
musisz wzmocnić organizm, wszelkie inne środki odpadają, normalnie (gdybyś nie była w ciąży), mozna zastosować heviral (bardzo silny lek przeciwwirusowy) i na jakis czas problem znika. Najlepiej kup sobie w aptece coś przeciwko opryszczce i zawsze noś przy sobie, jak tylko poczujesz "kłucie", "pieczenie", od razu posmaruj. Dodatkowo warto stosować pomadki z filtrami UV, gdyż oprczyszczka bardzo często pojawia się właśnie od promieni.

Gość mam jej już dosyć
A jak mogę wzmocnić swój organizm ? Słyszałam że pomaga wzmocnić organizm ciepła woda z miodem i cytryną ale co jeszcze ?

Gość mam jej już dosyć
up

Też mam ten problem - opryszczkę. Jedyne co działa, to heviran, ale na ulotce napisane jest, żeby w ciąży tylko po konsultacji z lekarzem stosować. Zapobiegawczo to może więcej witamin? Ja wymyśliłam, ze zacznę jeść kiełki - z tego co czytałam, mają bardzo dużo witamin i są zdrowe. Teraz nie ma co liczyć na witaminy np. w pomidorach czy ogórkach, bo wszystko jest chemicznie pędzone.