Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KEYBOARD

PYTANIE DO ZNAWCÓW INSTRUMENTÓW!!!!!!!!

Polecane posty

Gość KEYBOARD

Chciałam nauczyc gry na instrumencie klawiszowym. Postanowiłam kupic keyboard, jak najtańszy ale żeby w miare miał ładne brzmienie. Nie zależy mi na innych dodatkowych funkcjach. Chciałabym żeby choc trochę zastąpił fortepian, pianino (wiem, że to nie to samo ale nie moge sobie pozwolic na tego typu zakup). Zamierzałam kupic YAMAHE PSR E223. W skepie powiedziano mi, że ten model nie ma klawiatury dynamicznej, ma ją dopiero model YAMAHA PSR E323 (droższy). Przeglądając wcześniej informacje na temat tych modeli bylam pewna, że ten wybrany przeze mnie model posiada dynamiczną klawiature. Może jest ktoś, kto zna się na tym lepiej ode mnie i pomoze mi ustalic czym się te oba modele roznią i czy rzeczyiwscie psr e223 nie ma tej dynamicznej klawiatury. Będe wdzięczna za wszystkie rady. :).

Wszelkie informacje są na stronie Yamahy, polecam też obejrzeć ofertę konkurencji np Rolanda i zwrócić uwagę czy klawisze mają wyjście midi, bo przy zakupie przejściówki do komputera można używać wirtualnych syntezatorów MIDI, super sprawa ;).

Gość KEYBOARD
męska rzecz otóż, bylam na stronie producenta i w obu modelach jest ten sama informacjja "klawiatura z możliwoscią czułości dotyku"

Gość KEYBOARD
może ktoś potrafi odpowiedziec na moje pytanie?

Gość KEYBOARD
hmm, na każdy inny topic potraficie się wypowiedziec ale kiedy pada proste i konkretne pytanie nikt nie jest w stanie udzielic odpowiedzi.

Gość KEYBOARD
przecież to jest ten sam opis tyle, ze w jezyku angielskim

Gość KEYBOARD
Daruj sobie te komentarze, nie każdy zna na tyle angielski by tułumaczyc z angielskiego na polski informacje o produkcie, jego specyfikacje. Skoro wszystko wiesz, "trza" było odpowiedziec na moje pytanie i nie kombinowac. A tak na marginesie nie szukam drogiego sprzętu a Twoja propozycja w postaci Rolanda do najtańszych nie należy.

Gość KEYBOARD
Skoro to dla Ciebie takie oczywiste to moze bys mi wkleił fragment w ktorym jest napisane czanro na białym, że model psr e223 nie ma klawiatury dynamicznej a model psr e323 ma. Sądząc po Twojej znajomosci tematu chyba nie bedziesz miał z tym problemow.

Po pierwsze język angielski jest przydatny . Po drugie nie musisz kupować nowych instrumentów. Po trzecie do życia trzeba podchodzić z uśmiechem :). Po czwarte i najważniejsze, ja bardzo bardzo wielu rzeczy nie wiem, ale staram się tą wiedzę poszerzać.

W specyfikacji masz uwagi dotyczące klawiatury w modelu tańszym jest tylko informacja ilość klawiszy oraz polifonia. W modelu droższym jest też "Touch Response Yes"

Gość KEYBOARD
ad 1) wiem, o tym ale nie kazdy jest w stanie ogarnąc obcy język ad 2) nie musze ale chcę, nie mam dobrych doświadczen z uzywanym sprzętem Czekam na te fragmenty....

Gość KEYBOARD
ok, nie zauważyłam Twojego wpisu, to mi wystarczy, trzeba bylo tak od razu.