Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CałkiemNowaBombkaChoinkowa

Chcę się pochwalić, że mój synek to Aniołek!

Polecane posty

OK, we wtorek pójdę do lekarza na szczepienie. Wtedy powiedzą mi czy coś jest nie tak, czy powinnam zrobić badania. Bo nie rozumiem, skoro synek je jak powinien, śmieje sie, rozwija prawidłowo to sa powody do niepokoju? tylko dlatego że jest duży? (podkreślam ze nie jest gruby!)

Gość do dobrze im bo parcownika wyk
ja piernicze 9 kilo???? 3,5 miesieczne dziecko??? o maaaj gad:O to potwór:D moja mala tyle wazyla jak miala 13 miesiecy:O

autorko a jakie ilości jedzenia je ile posiłków i po ile ml? czy zageszczasz mu mleko.....fajnie że jest grzeczny ale waząc aż 9 kg to naprawde zdumiewające, a ubranka na ile mu kupujesz?

Ok, po kolei. Dostaje 6 posiłków dziennie po 150ml (powinien po 120ml ale lekarka mówiła że jest duży jak pół roczne dziecko i powinien dostawac więcej) takze dostaje 6 posiłków po 150 ml (9.stycznia skoczy 4 miesiące)

Gość Oleksandra..
Litości..przeczytalam tytuł i byłam pewna,ze piszesz o zmarłym dziecku.tak mi się kojarzy Aniołek. Serio. A maluszka masz sporawego,ale przy takiej wadze wyjściowej nie dziwota,ze taką ma teraz wage,choć przyjmuje się,ze w 6m podwaja się wagę urodzeniowa. Ale to usrednienie. :-) Moja córcia w wieku 3 miesięcy ledwie 4 kg osiągneła..taka drobinka była. Teraz ma rok i 9kg . I dlaczego się tlumaczysz obcym osobom na necie? Nie ma takiej potrzeby. :-)

Gość 6 razy po 150ml
strasznie dużo je Twój synek, więc nie dziwię się że przesypia noc, jak tyle się naje w dzien to nie ma po co się budzic- może i dobry sposób, ale uważaj, żeby go nie przekarmiać, moja córka ma 7 miesięcy i je 4 razy po 150ml plus deserek i obiadek i jest pulchniutka, waży ponad 8kg

za duzo wazy..Stanowczo..Moja wazyla tez sporo,jest duza dziewczynka ale nie 9 kg matko 9,5 m miala prawie 10 :/

Gość Moja mala ma 4 miesace
spi od 20 do 9 rano o 4 tylko wstaje na mleczko ale zje i spi dalej w dzien sie bawi na macie sama troche sie pokreci wiekszosc czasu spi nie miala jeszcze ani kataru ani goraczki ciemnienuchy tez nie wszyscy mi zazdroszcza tak grzecznego dziecka /:)

Gość oo jacie ... troche duzo
moja ma 11.5 miesiaca i wazy 8.900

Gość omg omg
Po pierwsze Aniole - zaraz mi sie ze smiercia skojarzylo. Ja bardzo nie lubie jak ktos o moim dziecku mowi Aniolek - ona jest wieloma stworkami - ale stanowczo nie jest aniolem i to przez duze A. Po drugie - wiekszosc z tego co piszesz to raczej jest typowe dla dziecka w tym wieku, no moze poza waga i wzrostem - ale to juz kwestia gustu - ty sie cieszysz, ale takie przerosniete niemowleta nie wszystkim sie musza podobac - no i jeszcze jest maly - nie wiadomo jak to bedzie pozniej. Jesli zas chodzi o katar - to juz w ogole zaden powod do dumy - wiekszosc 3-4 miesiecznych dzieci to nawet kataru nie miewa - moja corka ma juz prawie 2 lata i jak dotad odpukac poza 3-dniowka zdrowa jest a duzo wsrod innych dzieci przebywa. Ciemieniucha - i to spora tez nie jest powodem do dumy, ba wiekszosc dzieci jej wcale nie ma - bo albo sie nie pojawila, albo rodzice zadbali by ja wyleczyc . Na poczatku sprobuj po umyciu natluscic glowe oliwka - sporo nie zaluj - potem zaloz czapke na jakis czas i nastepnie wyszczotkuj wloski - musisz to robic dosc energicznie i dokladnie, czasem trzeba lekko podwazac skorupki - niby nie zalecane, ale jak zrobisz to delikatnie i z glowa to nie zadrapiesz dziecka - dzieci szczotkowanie uspakaja wiec powinno sie udac. Zabieg powtarzac do skutku. Jesli nie pomoze - w aptece sa specjalne preparaty - czy dobre nie wiem, nasza ciemienucha zeszla w 3 dni - ww. metoda. Po czwarte - w tym wieku sporo dzieci przesypia noce - moja od urodzenia do teraz fajnie spi - zarywam noce na wlasne zyczenie - ale to dobre dziecko i rano tez do 9-10 sypia:). Poczekaj na zabkowanie i wtedy jak nie bedzie plakal po nocach to bedziesz mogla sie cieszyc , ze ci sie taki model trafil. A jak jeszcze nie bedzie marudzic przy jedzeniu i nie bedzie wybredny i zje kazdy owoc lub warzywko to dopiero radosc - moja to taki odjazdowy egzemplarz - wszyscy mi zazdroszcza tego jak je :)