Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja majka

szczeniak

Polecane posty

Gość ja majka

czy wszystkie psy szczeniaki sa takie durnowate z ADHD??I kiedy pies wyrasta i madrzeje i zachowuje sie normalniez???W jakim wieku?

Gość Gdzie Oni są ? :D
Boże... żal mi Twojego psa .. WYROSNIE Z TEGO I BEDZIE GRZECZNY jesli dasz mu na to szanse bo zapewne jak Ci obsika dywan , to sznurek/linka i do lasu :(:(

każde dziecko w stosunku do dorosłego jest nadaktywne gdyby było inaczej - wymagałoby to wizyty u lekarza pies dojrzewa w wieku ok. 1 roku, wahania kilkumiesięczne w zależności od rasy nie przeczytałaś chociażby jednej książki o psach, zanim wzięłaś szczenię do domu, że tego nie wiesz?

Gość gfn
moj pies 'znormalnial' gdy mial ok. 1 rok, ale takim psem, jak z opisu rasy wynika to w wieku 3 lat dopiero...

Taka nadpobudliwość jest normalna. A niektóre psy mają dużo energii do późnego wieku. Zanim się ktoś zdecyduje na psa to powinien się czegoś o psach dowiedzieć

Gość ja sie opiekuje aktualnie
spanielem i ten pies mimo, ze ma juz 2 lata nadal zachowuje sie jakby mial ADHD. Ale powiem szczerze, ze po tygodniu u mnie pies troche znormalnial. Daje sie juz z nim wytrzymac i nawet go polubilam. Jego wlasciciele nie potrafia nad nim zapanowac, nie nauczyli go zadnych zasad i pies u mnie probowal pokazac ze on rzadzi. Jednak ja juz mialam kilka psow w swoim zyciu i udalo mi sie nad nim zapanowac. Chociaz mialam juz czarne mysli. Zwyczajnie psa trzeba wychowac i wtedy bedzie ok. Musi wiedziec kiedy jest czas na zabawy a kiedy ma odpuscic. Czeka cie troche pracy, nie zniechecaj sie. Jesli nie wiesz jak sie zabrac za ulozenie psa, poszukaj jakichs poradnikw w necie.

Gość nancyla
ja uważam ze to zależy od charakteru zwierzaka mój ma już 5 lat i nandal ma ADHD:) Wiecznie mu mało zabaw padł by trupem ale i tak by sie podniósł żeby pobiegac. jak ktoś do nas przyjeżdza to on ma tak jakos dziwnie zakodowane i myśli ze to do niego przyjechali goście zeby sie z nim bawic.

Gość nancyla
także mój chyba nigdy już nie zmądrzeje...:( Jesli by to kogoś interesowało to ja mam owczarka niemieckiego czy ktos moze też ma taki problem??

Gość ja majka
nie chodzi o to ze chce go oddac bo sika na dywan:/ No wlasnnie moj ma cos jakby ADHD i sobie z nim nie radze, nie potrafie wychowac, wymusic od niego prawidlowe zxachowanie...nie daje juz rady wiec szukam porad.

po pierwsze: ADHD u psa może stwierdzić tylko weterynarz nie byle kto tam po drugie: wszystko zależy od tego JAKIE metody stosujesz. Wiele ludzi popelnia mnóstwo blędów związanych z wychowaniem psów przez co później pies nie uważa Ciebie za przewodnika i "nie wyrasta" z sikania na dywany, obgryzania mebli, żebrania przy stole, skakania na wchodzących do domu, przepychania się przez drzwi I TAK DALEJ. Zależy jeszcze jakiej rasy masz psa, bo niektóre są bardzo żywiolowe przez cale swoje życie (ale nie myl tego z nieposluszeństwem!!) Żadnemu psu to nie przechodzi z wiekiem jego trzeba po prostu wychować. Dlaczego nie przeczytalaś kilku książek związanych z zachowaniem czy wychowywaniem psów?

Gość gosiaczek..
mozna pieska nauczyc wszystkiego czego chcesz tylko madrze, nawet yorka .podstawowe komendy i posłuszenstwo na spacerze ,ja mam pieska z A i dlatego jest taki super nigdy sie z nim nie nudzisz a rozbawic moze do łez ,nie zjada mebli bo mu kupuje zamienniki ,kosci, pluszaki,piszczace zabawki , kostki dostaje jak jestem w domu ,zabawki kiedy wychodze na dlugo,a dotego ulubiona pilka na spacer

Gość gosiaczek..
a .jeszcze jak byla szczeniakiem kupowalam maty so przewijania niemowlat koszt 2.50 i tam ja nauczylam siusiac a potem wyprowadzilam mate pomalutku do drzwi i dziala