Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amazonka_34

wytłumaczcie mi to...

Polecane posty

Gość amazonka_34

wytłumaczcie mi zachowanie i uczucia mojego exa... Byliśmy razem 5 lat. Po ok roku chodzenia-zerwałam z nim. Ewidentnie była o jego wina. Oboje się z tym zgodziliśmy. Po miesiącu-zeszliśmy sie i jakoś wszystko grało. Do czasu... Jakieś 2 lata temu zaczęliśmy myśleć o ślubie i dzieciach (mamy już swoje lata). Jak dowiedzieli się o tym jego rodzice-zaczęli nam robić piekło z życia (generalnie nie jestem doś dobrą kandydatką na żonę dla ich księcia). Pół roku temu powiedziałam -dość. Zerwaliśmy. 3 miesiące nie mieliśmy kontaktu. Jakoś się pozbierałam (ciężko było mi się z tym pogodzić, mimo iż ja podjęłam decyzję). Po tych 3 miesiącach-zaczęliśmy smsować, rozmawiać, parę razy się widzieliśmy. I tu pojawia się moje pytanie. Wiem że mnie kocha, wiem że żałuje że tak to wszystko się potoczyło, a mimo to .... nie chce znowu się zejść i zawalczyć o nas z jego rodziną.... Ja tylko o tym myśle... :( Strasznie mi ciężko. Widzę jak on marnieje w oczach, widzę że ma coś na kształt depresji. Pogrąża się w pracy (ma własną firmę) i ... No właśnie-skazuje nas na cierpienie. Jak to rozumieć? Proszę-pomóżce.

Gość najprościej to tylko
Zapytam wprost: czy to znim chcesz być czy z jego rodziną. Czy to jego kochasz, czy jego rodzinę. Ja to bym olała całą otod\czkę i zapytała wprost jego. Czy gotów jest zerwać z barierą zakłamań rodzinnych ? Bo z rodziną dobrze się wychodzi ale tylko na fotografii. Zawsze można ich odciąć.:P

pamiętaj nie wchodzi się 2 razy do tej samej rzeki....wiem coś o tym nic z tego nie będzie,trzeba żyć dalej po swojemu a co ty się nim martwisz....to jego problem co chce cię wziąść na litość?

Gość erterter
"Pół roku temu powiedziałam -dość." Dlaczego? Tylko dlatego że JEGO RODZINA CIĘ NIE AKCEPTUJE?

Gość nie wracać do przeszłości
Autorko,dlaczego się łudzisz,ze jestes w stanie oderwać go od rodziny? każdy z nas ma swoje korzenie i do nich zawsze wraca jeśli jesteś nieakceptowana,to wybij go sobie z glowy jesteś na straconej pozycji po diabła ci taki Piotruś pan??? nie stać cię na kogoś odpowiedzialnego i zdecydowanego? odpuść go sobie,dobrze ci radzę;przerobiłam to na własnej skórze

Gość najprościej to tylko
pamiętaj nie wchodzi się 2 razy do tej samej rzeki....wiem coś o tym nic z tego nie Nie rozśmieszaj mnie z tą gadką o nie wchodzeniu do tej samej rzeki. Wchodzisz właśnie bo zakładasz nowy związek i popełniasz te same błędy. A o nie wchodyeniu do tej samej rzeki to to powiedzonko mówi że czas płynie i rzeka też. I za 5 minut nie jest ta sama. Tak samo ludzie po czasie się zmieniają. Więc zanim coś napiszesz a chcesz by to mdrze zabrzmiao to się zastanów.

Gość trybun na kafe
wg mnie facet ma problem z uzaleznieniem od rodzinki i poddaje sie presji od dzieciństwa. Wytresowali go i nic z tym nie zrobił. Ty też nie, bo odkąd wiedziałaś o tym nie zrobiłaś nic. Treapia jest długa ale można odciąć pępowinę, tylko trzeba chcieć i pracować nad tym. On juz sie nie podniesie jesli tak dalej będzie żył

Gość erterter
może on jest wykształcony, przystojny, ma firmę, mnóstwo kasy a ona tylko podstawówkę, dwukrotna rozwódka, trzy razy była w konkubinatach, z czwórką dzieci, bezrobotna, bezzębna, lubiąca tanie wina? :D

Gość oczywiście,że...
nie wchodzi sie do tej samej rzeki może nielicznym się to udaje,więc nie generalizuj każdy z nas jest ukształtowany przed dom i z niego wynosi wzorce i nie jesteś w stanie starego człowieka wychować juz raz sparzylaś się ,więc trzymaj się z daleka od takich pokręconych przez życie

dla mnie droga autorko twój facet to-sorki-dupa wołowa i tyle.gdyby cię naprawdę kochał to by nie zważał na nic tylko z tobą był.ja bym sobie te ciepłe kluchy odpuściła,bo nawet jesli udałoby ci się jakimś cudem doprowadzic do slubu to zawsze jego rodzinka będzie maczać paluchy w waszym życiu wywierać wpływ na twojego mężczyzne a ciebie traktować jak trędowatą.trudno w takich warunkach być szczęśliwą rodziną.nie marnuj na niego czasu-szkoda życia.

Gość amazonka_34
hmmm dopiero teraz przeczytałam to co napisaliście. generalnie mam podobne odczucia-nie wchodzić w to znowu.... ale-nie jestem w stanie o nim zapomnieć, przejść obok jak on cierpi. I właśnie-nie potrafie pogodzić się z tym, że rodzina go unieszcęśliwia. Jestem nieodpowiednia bo... mam ambicje, chce czegoś więcej, dążę zo celu jaki sobie wytyczam. Nie po trupach, ale staram się. Spełniam swoje marzenia. I jak na razie-to ja mam więcej kasy (dom, samochód), on-dopiero rozkręca interes.... Więc właśnie-nie rozumiem jego rodzinki. I nie chce go tak zostawić na ich pastwę....

Gość amazonka_34
może ktoś jeszcze ma jakiś komentarz? może jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?