Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lapia

Co na katar?? 4-tygodniowe niemowlę.

Polecane posty

Jak w temacie. Synek ma zapchany nos, nie strasznie mocno, ale słychać przy oddychaniu. Co można zastosować oprócz wody morskiej? Jakieś rady, doświadczenia?

Gość mn88
Frida, lub jakiś inny odciągacz (byle nie gruszka), woda morska lub sól fizjologiczna, maść majerankowa pod nosek, Nasivin soft (ale tylko 2-3 dni można). A najlepiej do pediatry.

Gość mn88
I nawilżanie powietrza. Ja jeszcze parzyłam majeranek i tymianek i miskę stawiałam pod łóżeczkiem. I można też podłożyć coś pod nóżki łózeczka od strony głowy, żeby dzieciątko nie leżało płasko, tylko uniesione, wtedy łatwiej mu oddychać.

Gość mama frania
marimer - jest bezpieczny a fajnie udraznia nosek sa jeszcze inne roztwory wody morskiej z mikroelementami , kropelki do nosa dla najmłodszych nasivin tylko ten najłagodniejszy ja stosowałam euphorbium , masc majerankowa pod nosek , układaj dziecko trochu wyzej zeby katar nie spływał do drzewa oskrzelowego, delikatnie oklepuj plecki- opuszkami palców albo kladz tez malucha na brzuszek wtedy katar tez spływa z noska dziecko płacze - ja swoja córe tez tak kladłam na chwile popłakała ale katar schodził ładnie , ale skonsultuj z lekarzem jesli masz taka potrzebe

Gość nie wiem czy to normalne
Ale nasivin można od 3 m-ca. U nas jak syn miał też ok.4-5 tyg rewelacyjnie sprawdził się spray euphorbium. Homeopatyczny, bezpiecznie można stosować także u noworodków. Pomogły już 2 aplikacje, i było po katarze

Gość pippiiiiiiii
ojej ja tez urodzilam 6. 12. 2010:D:):)

Gość mama frania
pracuje z pediatrami i zalecaja przy silnym katarze nasivin ale nie bede sie tu spierac ze mam racje ja stosowałam nasivin króciutko, i równiez euphorbium

Gość hej a po co do lekarza?
co taki lekarz więcej na katar wymysli?antybiotyk?bańki?

Gość naj jestem naj:)
co wy zlekarzem ? na katar nic nie poradzi, ale warto aby zobaczyl dziecko czy np nie ma zaczerwienionego gardelka i oskrzelka czyste, bo to malutkie dziecko, i gdy wydzielna bedzie zalegac na oskrzelkach moze dostac zapalenie itp, moj synio bardzo czesto miewal katar od niemowlectwa do teraz , i panikowalam bo sie dusil itp dobrze jest podniesc dziecko wyzej np w lozeczku zeby mialo wyzej glowke, albo nosic po prostu zeby bylo w pozycji pionowej, do tego woda morska, koniecznie aspirator nie gruszka! aspirato ratowal nam zycie;) nie musi byc frida ja mam marimer tanszy a super, nie ma filtrow ale wate sie wklada itp masc majerankowa to sciema, nic nie daje, nawilzaj pomieszczenie, i duzo cierpilowsci

Gość oj kobitki kobitki
własciwie jesli dziecko nie ma innych objawów to lekarz nic konkretnego nie przepisze i zaleci poza tym o czym pisały tu dziewczyny ale jesli mama ma taka potrzebe zeby skonsultowac niech idzie

a kropelki to najwyzej 3 dni ale nie wiem czy u tak ma;ego dziecka mozna

Gość tez mielismy katar
i własnie masc majerankowa duzo nam pomogła smaruje sie pod noskiem i udraznia zatkany nos dziecku sie lepiej oddycha wpróujcie na sobie

Gość _______________________
lekarz i tylko lekarz1 za małe dziecko zeby kombinowac domowymi sposobami!

lekarz na katar nie pomoze moze tylko osluchac dziecko synek mial pierwszy katar jak mial 3 yug i tak srednio potem co dwa miesiace, poki dziecko nie jest w pozycji pionowej to katar jest przewalony, ja nie spalam po nocach nosilam synia, tak plakal ale dzieki temu oddychal ustami na katar nie ma lekarstwa , ale jeszcze nikt nie umarl od niego