Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj-facetjestchujemalegokocham

tabletki antykoncepcyjne- cykl- potrzebna pomoc

Polecane posty

kiedy liczony jest pierwszy dzien cyklu w czasie przyjmowania tabletek? nie interesuja mnie odpowiedzi, że to nie ważne, bo nie mam normalnego cyklu, bo w ogóle nie chodzi o antykoncepcyjne własciwości. chodzi o to, że lekarz kazał zrobic mi badania miedzy 10- 15 dniem cyklu. pierwszym dniem jest pierwszy dzień krawienia, pierwszy dzień noergo opakowania czy pierwszy dzien 7 dniowej przerwy?

? ? ? ? ? prosze, bo to ważne ;/

Gość dlaczego nie wyjasnilas tego
bedac u lekarza? Wg mnie cykl jest 28-dniowy, czyli w wypadku antykoncepcji hormonalnej 21 dni lykania pigul plus 7 dni przerwy. W tym wypadku pierwszym dniem cyklu bylby pierwszy dzien nowego opakowania. Ale pewnosci nie mam. Ja bym ginekologa zapytala...nie masz do niego telefonu? W koncu to zaden wstyd wyjasnic te watpliwosc, a szkoda tracic czasu na badanie nie o czasie ;)

Gość fcgftf
pierwszy dzień przyjmowania tabletek---pierwszy dzien cyklu...ostatni dzień cyklu---ostatni dzień przerwy....

a moim zdaniem to i tak nie ma znaczenia, skoro lekarz każe robić badania w konkretnym dniu cyklu to ma to jakiś cel, a Ty biorąc tabletki masz cały czas stały poziom hormonów w organizmie więc generalnie nie masz w ogóle cyklu. i 1, 6, 10 czy 17 dzień "cyklu" to u kobiet biorących tabletki jedno i to samo.

Gość sdasdasd
może lekarz chce sprawdzić czy tabletki w ogóle działają.... :D