Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KleoEsme

Dwa okresy w ciągu 2 tyg. Czy to choroba albo ciąża??

Polecane posty

Gość KleoEsme

Witam. Mam 20 lat, okresy mam nieregularne, cykle trwają od 26 do ok. 34 dni. Jednak ostatnio stało się coś dziwnego. 30 listopada miałam okres po czym kolejny dostałam 23 grudnia, trwał ok. 4 dni jednak najdziwniejsze, że 29 znowu zaczęłam krwawić i dopiero dzisiaj skończyłam. Trochę się obawiam, ponieważ przeczytałam, że jest coś takiego jak krwawienie implantacyjne i oznacza ciążę, jednak jest to podobno kilka kropelek a u mnie było tak samo długie i obfite jak pierwsze. Ostatni raz współżyłam 14 i 22 grudnia ale z zabezpieczeniem. Wybieram się do ginekologa jednak może któraś z was wie co to.

Gość A powiedz mi
dlaczego od razu mówisz o ciąży?Ja nie moge co by nie było wszystko kojarzycie z ciążą!!Może zaburzenia hormonalne??

Gość KleoEsme
sama nie wiem, pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło, nie wiedziałam, że coś takiego może wystąpić a jak starałam się coś znaleźć w google to zawsze coś wspólnego z ciążą było ale nigdzie nie ma wytłumaczenia co to za zjawisko jeśli dostanie się dwóch okresów. Co innego gdyby wystąpiły na początku i pod koniec miesiąca a nie kilka dni po sobie. Wydaje mi się, że to faktycznie jakieś zaburzenia mam nadzieję, że nic poważnego.

znam twoj problem, mialam dokladnie to samo ostatnio... przestraszylam sie i polecialam do ginekologa, zbadal mnie i stwierdzil ze tak czasami sie dzieje, powodem moga byc jakies zmiany w twoim zyciu, stres, przemeczenie, w moim przypadku przemeczenie bo za duzo pracuje, najlepiej idz do lekarza on ci dokladnie powie w czym tkwi problem a tak nawiasem mowiac pierwsze co mi powiedzial to ze to moze byc ciaza dlatego rozumiem twoje obawy no chyba ze chcesz dzidziusia:)

znam twoj problem, mialam dokladnie to samo ostatnio... przestraszylam sie i polecialam do ginekologa, zbadal mnie i stwierdzil ze tak czasami sie dzieje, powodem moga byc jakies zmiany w twoim zyciu, stres, przemeczenie, w moim przypadku przemeczenie bo za duzo pracuje, najlepiej idz do lekarza on ci dokladnie powie w czym tkwi problem a tak nawiasem mowiac pierwsze co mi powiedzial to ze to moze byc ciaza dlatego rozumiem twoje obawy no chyba ze chcesz dzidziusia:)

Gość kiarrararararararar
JESTES W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość KleoEsme
Nie dzidziusia na razie nie chcę dlatego się zabezpieczam, wcześniej brałam tabletki ale źle na mnie wpływały i niestety muszę zostać przy prezerwatywie. Poza tym co za ironia, że dwa okresy mogą oznaczać ciążę:P mam nadzieję, że to nie to. Dzisiaj dodatkowo mam jakieś dziwne pulsowanie w podbrzuszu. Dzięki za odpowiedź i mam nadzieje że u mnie to też nic poważnego.

Gość akdow
prawdopodobnie to torbiele albo coś z jajnikami