Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witam wiecie może

zatailam przed up ze pracowalam

Polecane posty

Gość witam wiecie może

ze mialam umowe o prace, a nadal bylam u nich zarejestrowana jako bezrobotna, pracowalam tylko jeden miesiac, umowa ta mi sie skonczyla i znowu jestem bezrobotna, czy up moze sie dowiedziec, ze pracowalam ten miesiac?

Gość Edzio listonosz
dowie się, a ty pójdziesz do więzienia

Gość zyxell
dowie sie bez problemu, a ty zostaniesz wyrejstrowana na 3 mies

Gość zrób kogel mogel
"dowie się, a ty pójdziesz do więzienia" 10/10 :D :D :D

Gość gsfgsgsg
przy wizytach w UP podpisywałas oswiadczenie że nie pobierasz żadnych opłat i nie masz zatrudnienia ... to się podpisuje chyba pod rygorem odpowiedzialnosci karnej za fałszywe oswiadczenia

nic nie bedzie --tylko przy kolejnej rejestracji nie dawaj tego swiadectwa pracy --oni maja tam straszny burdel

Gość pawelec 83
Dojdzie i bedziesz musiala im oddac skladke na ubezpieczenie zdrowotne, ktorym bylas objeta w miesiacu w którym pracowałaś. Jakieś 200-300 zł.

Gość witam wiecie może
o kurwa, tyle kasy

Gość witam wiecie może
to ostatnie to podszyw-dzieki za odpowiedzi, wiem, ze powinnam ich powiadomic, ale ta prace dostalam z dnia na dzien,jednego dnia poszlam sie do nich zapytac,a drugiego dnia bylam juz przyjeta i juz mialam umowe na mies, pracowalam od pon do soboty, wiec i tez nie bylo zbyt kiedy do tego up pojechac-tym bardziej, ze od miejsca, w ktorym teraz mieszkam do up mam 100km

Gość gsfgsgsg
w ramach przepisów prawa gówno ich to obchodzi , masz ileś tam dni na zawiadomienie mogłaś wysłac list polecony za potwierdzeniem odobioru

Gość witam wiecie może
wiem wiem, teraz mam dostac inna prace na umowe zlecenie i juz nie popelnie tego bledu-pojde sie do nich wyrejestrowac

Gość gsfgsgsg
radziłbym uważac na wszelkie urzędy czy to PUP czy to skarbówke itp. bo oni nie mają skrupułów i się nie pierdolą z takimi delikwentami

Gość autorko nie warto
z jakimkolwiek problemem zglaszac sie na kafe, bo Cie tu zjedza, ostatni wpis tego dowodzi,a co do Twojego problemu nie przejmuj sie-tysiace ludzi na czas nie zglasza, ze gdzies pracowalo-ale lepiej to zglos teraz niz oni mieliby to odkryc, tak bedzie najlepiej-wyrejestruja Cie na 3mies i ok:-)

PLATFORMA DALEJ KRECI LODY !!!! Coraz więcej dowodów wskazujących, że w Wałbrzychu kupowano głosy na kandydata na radnego PO. "Gazeta Wyborcza" pisze, że od 10 grudnia prokuratura bada sprawę korupcji wyborczej w Wałbrzychu. Świadkowie zeznają, że w wyborach samorządowych kupowano głosy na kandydatów PO. Jeden z nich przyznaje, że na zlecenie kupował głosy na kandydata PO do rady miasta. Za dwa tysiące złotych miał kupić około 200 głosów w obu turach. Jego wersję wydarzeń potwierdza nagranie rozmowy z kandydatem PO, do którego dotarła Gazeta Wyborcza. Mężczyźni spekulują o ewentualnych efektach powyborczego skandalu. Świadek zeznaje, że kandydat PO w zamian za kupowanie głosów miał załatwić mu pracę. Jego pośredniczce obiecał umorzyć długi za mieszkanie. Stenogramy z nagranej rozmowy zamieszcza dzisiejsza "Gazeta Wyborcza".

na policje??? a może FBI ??? :) co najwyżej wyrejestrują Cie na trzy miesiące, ale wątpliwa sprawa żeby się dowiedzieli

Gość edzia bzdurniak\
przecież składka na zus popłynie podwójnie z tytułu bycia zarejestrowaną w up i z tytułu pracy to samo potem z podatkiem jakim cudem mogliby się nie dowiedzieć od razu dowiedz się jakie kary są za to przewidziane bo skreślenie cię z listy z up wydaje mi się najłagodniejsze

Gość a ja mam taką sytuację
Ojciec załatwił mi pracę, którą wykonywałam w domu. To znaczy właściwie wszyscy domownicy robili to, gdy mieli czas. Niby umowa zlecenie jest na mnie, ale jej na oczy nie widziałam i niczego nie podpisywałam. Po wykonaniu tej pracy zarejestrowałam się w PUP, żeby mieć ubezpieczenie i ponieważ nadal tej umowy zlecenia nie dostałam to w PUP powiedziałam, że nie pracowałam. I co teraz? Mój ojciec nie potrafi mi powiedzieć co się stało z tą umową, ale twierdzi, że jest na mnie :O Ale to chyba tylko w takim wypadku jeśli ktoś u niego w zakładzie podpisał tę umowę za mnie. Jak to wszystko pójdzie do ZUSu to ja będę mieć problemy czy zakład pracy mojego ojca?