Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matrioszkaaa88

Pociągają mnie tzw. "trudni faceci"

Polecane posty

Gość Matrioszkaaa88

Ciągle zakochuję się w chłopakach, którzy mają jakieś problemy ze sobą : narkomanach, pijakach, chorych psychicznie i innych, którzy nie radzą sobie w życiu. Ostatnio zresztą jest podobnie. Poznałam w pracy chłopaka. Początkowo nie dostrzegłam w nim nic niepokojącego, raczej wyglądał na artystycznego ekscentryka. Muzyk, poeta, niezwykle inteligentny, odważny i konsekwentny. Spodobał mi się strasznie, bo sama jestem artystyczną duszą i lubię nietuzinkowych ludzi. Tyle że on jest jakiś dziwny. Wydzwania do mnie po nocach, pisze ciągle na gg, chce się spotykać, a co gorsze - po 2 miesiącach znajomości - zaproponował mi wspólne wakacje. Lubię go, co więcej, podoba mi się, ale on ma w sobie coś z maniaka, tym bardziej, że podobno był już w psychiatryku, do tego jeszcze ta jego skłonność do alkoholu i dragów. Równocześnie strasznie mnie do niego ciągnie. Nie mogę o nim przestać myśleć. Roztacza wokół siebie taką tajemniczą, niepokojącą aurę, i choć bronię się przed tym uczuciem jak tylko mogę, to boję się, że ulegnę. Jak myślicie, skąd to się bierze? Dlaczego pociągają mnie tacy ludzie ?

Gość 3242342342342342
uzekla mnie twoja historia odp jest prosta zebybyla rownowaga w srodowisku

Gość Matrioszkaaa88
Źle mi z tym wszystkim. Takie znajomości wykańczają mnie psychicznie. Od kilku lat choruję na depresję i myślę, że potrzebuję kogoś silniejszego psychicznie ode mnie, kogoś kto zrozumie.

Gość ciety język
zapewne podnieca cie myśl o takim niepookładanym inteligencie , gdyż zapewnia ci wszelkiego rodzaju emocje - tylko na jak długo? może się okazać że za jakiś pokaże swoje oblicze w naprawdę mocnym tonie , a wtedy może nie pomóc nawet ucieczka - z psycholami bywa różnie ;) ogólnie kobiety pociągają "zaspokajacze wszelakich emocji " :D

Gość ciety język
skoro masz depresję, to wszystko jest już jasne sama jest trudna wiec wybierasz trudniejszych :P

sama jest trudna wiec wybierasz trudniejszych bzdura. ja jestem b. trudna osoba a podswiadomie wybieram wlasnie dobrych, opiekunczych i silnych psych. facetow

Gość Matrioszkaaa88
Wiesz, próbowałam związać się z normalnym facetem bez problemów, ale nie wytrzymałam długo w takim związku. Brakowało mi tam czegoś. Co innego z takimi poprańcami - coś mnie w ich stronę ciągnie. Wiem, może i ze mną nie jest wszystko w porządku, że znajduję sobie takie obiekty westchnień jak wyżej opisany.

Gość ciety język
sama jest trudna wiec wybierasz trudniejszych bzdura. ja jestem b. trudna osoba a podswiadomie wybieram wlasnie dobrych, opiekunczych i silnych psych. facetow ale ja nie pisałem o tobie tylko o autorce :)

Gość Matrioszkaaa88
Kontakt z ojcem średni. Teraz o wiele lepiej się dogadujemy, ale kiedyś bywało różnie. Zawsze wiele ode mnie wymagano. Z mamą podobnie, tyle że ona też cierpi na depresję i często trudno nam się wzajemnie porozumieć.

Gość manijka
Widocznie potrzebujesz silnych wrażeń w życiu, ciągłej adrenaliny. Zastanów się nad sportami ekstremalnymi, poważnie mówię. Skacz ze spadochronem, wspinaj się itd., a w związkach szukaj spokoju.

Gość ciety język
Wiesz, próbowałam związać się z normalnym facetem bez problemów, ale nie wytrzymałam długo w takim związku. Brakowało mi tam czegoś. Co innego z takimi poprańcami - coś mnie w ich stronę ciągnie. Wiem, może i ze mną nie jest wszystko w porządku , że znajduję sobie takie obiekty westchnień jak wyżej opisany. tego typu osobniki są bardzo pociągający ze względu na niekonwencjonalne zachowania oraz ciekawy sposób widzenia , rozmów itp - nigdy nie wiesz co może się wydarzyć :P a na pewno połowa "powodów tych wyborów" leży niestety w tobie :P

Gość No niestetyyyy,
mam bardzo podobnie, z tą różnicą, że jak magnes przyciągają mnie trudne sytuacje. Żonaty, służbowy stosunek zależności, zajęty itp. Oprócz tego pociągają mnie także mężczyźni wybuchowi, tajemniczy, zdystansowani. Raz nawet miałam przyjemność z obsesorem, podsłuchującym pod drzwiami i szpiegującym mnie na każdym kroku (także przy pomocy osób trzecich). Żebyście wiedzieli, jak go kochałam! Sama także jestem osobą niełatwą, wybuchową, tajemniczą. Ech, długo by opowiadać... :)

Gość Matrioszkaaa88
Nad tymi sportami pomyślę, bo rzeczywiście przydałby mi się jakiś sposób na rozładowanie emocji.

Gość ciety język
sporty są niezłe a we wszystkim pomaga zwłaszcza "jedna dyscyplina" :D

Gość Matrioszkaaa88
No, ja też nie należę do łatwych osób. Cicha, aspołeczna, żyjąca we własnym świecie, choć są momenty, kiedy wybucham i zwyczajnie nie panuję nad emocjami. Odkąd pamiętam, zawsze miałam ze sobą problemy. Chorowałam na anoreksję i depresję, zawaliłam studia, nie potrafiłam znaleźć kontaktu z rówieśnikami. Jeśli znajdowałam w końcu znajomych, to rzadko były to zwyczajne osoby. Do dziś mam może tylko kilka koleżanek, które nie miały żadnych problemów z psychiką, reszta natomiast to tzw. oryginały.

Gość senna***
chore emocje i niedojrzałosc emocjonalna :P potrzebujesz lekarza terapeuty jak nic ;) za chwile związerz sie z alkoholikiem lub innym maminsynkiem któremu bedziesz matkowac a potem wylądujesz na terapii dla współuzaleznionych w wyciągnietym swetrze i przetłuszczonych włosach bo nawet na dbanie o siebie siły nie bedziesz miała ;) Powodzenia 🖐️

Gość Matrioszkaaa88
Zaczynam właśnie terapię. Mam nadzieję, że przyniesie efekty. Oczywiście w związek z powyższym delikwentem się nawet nie pakuję, choć z drugiej strony boję się tego, że kiedyś mu ulegnę. On ma w sobie coś niesamowitego, zachowuje się tak jakby czytał w moich myślach. Dużo osób odradza mi tę znajomość, ale przyznaję, że jest mi trudno nie myśleć o tym chłopaku.

Gość Matrioszkaaa88
Dawno nie byłam w nikim tak zakochana jak w nim, wydaje mi się bratnią duszą, ciągle o mnie pamięta, ale wydaje mi się, że on działa podobnie jak sekciarze, jest uroczy i przyjacielski, ale nie mówi mi o sobie wszystkiego. Czasem mnie przeraża.

Gość ciety język
musiała byś umieć go strofować oraz być bardzo asertywna dla niego wtedy pokazywał by powoli swoje oblicze z uwagi na to , że nie miałby żadnej przewagi :)

Gość Matrioszkaaa88
Drażni mnie też to, że on strasznie interesuje się moim życiem. Nieraz się wtrąca w moje problemy, doradza, twierdzi, że jak go posłucham, to będę szczęśliwsza.

Gość Matrioszkaaa88
No tak, jeszcze mam problem z tą asertywnością. Często, kiedy on pisze do mnie z zapytaniem o spotkanie, choćby świat się walił, mam problem, żeby mu odmówić. Nie wiem, co się ze mną dzieje. Dopóki go nie poznałam, potrafiłam być niezależna.

Gość ciety język
musisz się zebrać w sobie i być bardziej ostra oraz zimna tego typu faceci myślą , że mają teoretycznie gotowy sposób na wszystko podczas , gdy ich życie pokazuje zupełnie coś innego w sytuacjach niepewnych przeważnie ich "pewność" zmienia się w lęk , a wtedy ukazuje się ich prawdziwe oblicze

Gość Matrioszkaaa88
To okropne. Niby chciałabym poznać takich normalnych ludzi, ostatnio nawet byłam w takim spokojnym gronie na imprezie i dość dobrze się bawiłam, poza tym mam z liceum kilka takich koleżanek, które mają na mnie bardzo dobry wpływ, ale mimo to mam dziwną słabość do osób, które w rezultacie komplikują mi życie.

Gość senna***
tego typu faceci to maminsynki szukające praczki sprzataczki mamusi i pielegniarki w jednym a ty masz to na czole napisane :P zreszta jak widać. Zmien sie a on sie zmyje szybciej niz ci sie wydaje :D Chyba że lubisz psychiczne piekło ;)

Gość Matrioszkaaa88
Próbowałam nie reagować na smsy i wiadomości na gg, przez parę dni nie odpisywałam, ale on od razu zaczął się o mnie martwić, doszło nawet do tego, że dzwonił na mój domowy telefon. Może to ja tak odbieram, ale gościu wydaje mi się nienormalny.

Gość Matrioszkaaa88
Z tego, co wiem, to on nie utrzymuje kontaktu z rodziną. Dokładnie nie wiem, co jest tego powodem, w każdym bądź razie źle wypowiada się o rodzicach i dziadkach.

Gość senna***
no zapewne normalnej rodziny nie miał ale to że ich neguje i z imi kontaktu nie utrzymuje nie jest jego plusem lecz minusem. innych wzorócw poza tym z domu napewno nie ma wiec nawet jesli była to rodzina dysfunkcyjna np tatus pijak czy psychopata to dokładnie to samo wniesie i w swoją rodzinę nie łudz sie że bedzie inaczej :P

Gość zwykle
Autorko, jak się coś kobietom nie podoba w nowopoznanym facecie, jak miewamy jakieś przeczucia - zwykle okazują się one prawdą. "Trudny facet" to delikatnie powiedziane. Nie oszukuj się, tylko rozluźnij kontakt jak najszybciej i nie pozwalaj się osaczyć. Tym bardziej , że sama, jak piszesz, nie masz twardej psychiki i poukładanego wlasnego życia.