Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jip

Euthyrox po odstawieniu - zaburzenia miesiączki!

Polecane posty

Gość Jip

Witam!!! pomózcie!!! Staramy się z mężem o dzidzię, mój end stwierdził, że wyniki mojej tarczycy są w normie lecz w dolnej granicy i podczas ciąży może zabraknąc dla dziecka. (TSH (3) 1,54 uIU/L, FT4 12,52 pmol/L) 2 miesiące brałam euthyrox 25 i jodit 100, po wykonaniu badań - TSH (3) 1,554 uIU/ml, FT4 15,42pmol/L .Lekarz zwiekszył dawke na euthyrox n 50 brałam go przez około 1,5 miesiąca dokładnie do 11 grudnia 2010r. Jodit biorę do teraz. Przestraszyłam się, ponieważ zauważyłam że mój okres stał się skapy i jedniodniowy. Postanowiłam przerwać zazywanie leku, dodam że czułam sie okropnie(najbardziej doskwierał mi ból głowy i zmiany nastroju, byłam bardzo pobudzona, nie mogłam spać, wypadały tez włosy, co do wzroku to nie wiem, oczy bola ale całymi dniami siedzę przed kompem...), po odstawieniu poczułam się znacznie lepiej. Jednak martwi mnie inny fakt dzisiaj tj. 3 stycznia jest już 37 dzień cyklu a mojego okresu jak nie było tak nie ma, test ciązowy też zrobiłam, to nie ciąża a szkoda. Troche już tu w necie czytałam, że przyczyną może być odstawienie leku, czy to prawda? Czy któraś z was tez tak miała? Martwię się bardzo, ponieważ nie wiem co dalej robić. Tymbardziej jest to dla mnie wazne by mieć regularne miesiączki ponieważ jak pisałam wyżej chcemy mieć dziecko, teraz się boję czy będzie dochodziło do owulacji, co mam zrobic? Nie ufam swojej end. Uważacie że słusznie przepisała mi te leki?? Pomózcie radą!! Czekam!!!

Gość dziwna lekarka
a po co ona ci przepisała ten lek skoro wynik tsh były w normie tzn.1.5?Wprowadziła Ci hormon,zrobił jakiś bałagan w organizmie i tyle..Idź do innego i to skonsultuj

Gość Jip
Jestem po poronieniu, twierdziła ze niski poziom hormonu tarczycy moze nie wystarczyc dla przyszłego dziecka, wiec tak zachowawczo dała mi te tabletki. Teraz sie martiwę bo okresu nie ma. Tak chcę zrobić, iść do innego lekarza, ale wizytę dopiero mam na 16.02 takie są kolejki ;-((