Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wredna małpa :D

Co sądzicie o ustawie antynikotynowej? Do palących i niepalących.

Polecane posty

Gość wredna małpa :D

Dla mnie to bez sensu! Ja akurat palę :P Moim zdaniem powinny byc także lokale dla palaczy LEGALNE a nie tylko dla niepalących i każdy byłby szczęśliwy. I co komuś przeszkadzało że ktoś idzie ulicą a papierosem? Przecież samochody też kopcą, a pozatym nie tylko palacze śmiecą, wszędzie na ulicach w rowach i na chodnikach jest pełno śmieci, nie tylko petów. Niech zrobią śmietniki odpowiednio dostosowane żeby możnabyło spokojnie zgasic papierosa i wyrzucic, a nie żeby się martwic że kosz spłonie, z pewnością wielu ludzi by skorzystało. Co wy o tym sądzicie. Może obie strony się wypowiedzą?

Gość karolisia8555555555
ja jestem za bo nie nawidze papierosow, nie nawidze jak ide dl klubu a wychodze smierdZaca jak popielniczka ale dziwi mnie to ze u nas w miescie mimno zakazu nadal sie pali w klubie...

Gość są legalne lokale
dla palących, tylko nie każdego stać go zrobic

Gość nie palę
Ale dla mnie to też bez sensu. Nie chodzę do zadymionych lokali, a jak ktoś w moim otoczeniu pali to się odsuwam. Nie widzę problemu.

I bardzo dobrze, że zakazali! Ja jestem wolnym człowiekiem, mam swoją wolę i ja sobie nie życzę wdychać dymu nikotynowego! Ani patrzeć, nawet przez szybę, jak ktoś pali! Żyjemy w wolnym kraju i mam prawo żyć tak, jak mi się podoba! Tych co palą powinni ścigać bardziej niż narkomanów! I dzieci im zabierać, bo przecież oni te biedactwa od małego trują!!! Nie ma to jak pośmiać się z rana :) Zakaz kompletnie bezsensowny, pozbawiony jakichkolwiek podstaw. Że co, palący gorszy od niepalącego? Litości... Sama nie palę, ale nie robią afery gdy ktoś przy mnie wyciąga papierosa, nawet w moim własnym domu. A na ulicy nie jestem u siebie w domu tylko w miejscu publicznym. Miejscu DLA WSZYSTKICH. A otóż nie, to jest miejsce tylko dla niepalących...

Gość ja palę i palę ale...
palę tylko w domu a konkretnie na korytarzu. Na wyjścia do klubu restauracji czy gdziekolwiek poza domem to nawet fajek nie biorę. A najgorszy jest dla mnie widok kobiety idącej ulicą i trzymającej peta w buzi. Fee

Gość cześć katarina
żyjesz????????? :):):):):):):):):)

Gość OMG co za ludzie :/
To może odrazu wszystkich którzy naszym zdaniem są odmienni to do gazu co? A jak ktoś śmierdzi potem w autobusie lub czosnkiem w kościele to co? Rządzący wpadli na świetny pomysł żeby tylko kasę od ludzi sciągac, jak tak jesteście za to napewno posuną się dalej i dalej... Co będzie potem? Może wprowadzą kary za wyglądanie inaczej itp... i będziemy miec drugą Koreę Północną :P

To może przenieśmy tyłki na rowery, bo samochody też kopcą. Nie ogrzewajmy domów w zimie bo to też dym.

Gość są legalne lokale
to moze pozwolić ludziom srac na ulicy, przeciez zakazanie tego ogranicza wolność

Sranie na ulicach jest domeną zwierząt a nie ludzi, ale jakby tak wnikliwiej to prześwietlic to można znaleźc w mieście trochę ludzkich gówien. Kiedyś jakiś menel nam nasrał i narzygał na kaltce schodowej w bloku :/

Ta ustawa przestrzegana i tak nie będzie ;) Za dużo kasy by lokale potraciły, bo na bank będą pootwierane puby i restauracje gdzie będzie można palić, więc te co przeganiać będą palaczy masę kasy potracą... Na ulicach też policja i straż miejska będzie g... robić :D Zobaczcie od ilu lat jest zakaz picia w miejscach publicznych :D A wszędzie piją ;) na ławce, na przystanku, w parku- wszędzie, tak samo będzie z papierosami. Jestem palaczem natomiast GDYBY zdarzył się jakiś cud w naszej poronionej Polsce i nagle zakaz palenia by zaczął funkcjonować ( w co szczerze wątpię ) to do prawdy nie wiem czym tu się przejmować- wychodzę ze znajomymi? Biorę e-papierosa- mam dymek, nikotynę i nikt na mnie nie nawrzeszczy bo nie ma za co. Idę do eleganckiej restauracji? To samo :) Także słuchajcie to byłby naprawdę niezły kompromis ;) O ile oczywiście ta ustawa zacznie być egzekwowana xD

bazienka :D a bo zazwyczaj palacze z palaczami się dobierają w pary :P hihihi

To niech zaczna refundowac te e-papierosy :p. Nie? W tym państwie są tak absurdalne przepisy że się nie trzymają jak kupa dupy. Najlepiej jest czegoś zakazac zamiast udoskonalic. Myślicie że tu się rozchodzi o tą ustawę? Bo chyba nikt w to nie wierzy... Będzie coraz więcej ustaw zakazujących czegoś tam. Tu chodzi o powolne i czasochłonne odbieranie wolności i nadziei narodowi. Chcą nam skrzywic psychę, zastraszyc i zrobic z nas tanią siłę roboczą, żebyśmy nie mogli się przeciwstawic. To taka terapia szokowa, najpierw powoli odbierają ci prawa ,a tym samym chęc walki, a potem pozostaje tylko jebanie aż do śmierci, bo chyba nikt się już nie łudzi że przyszłe pokolenia będą miec emerytury. Pewnie nawet nie wiecie że w Konstytucji naszego państwa jest jak byk napisane że to Naród Polski rządzi ( czyli my wszyscy), ale jakoś zapominamy że to tylko przykrywka bo kręcą nami na wszystkie strony! Jak ktoś nie wierzy to niech poczeka aż wprowadzą Euro Walutę do Polski, będziemy jebac na 3 etaty ( jeśli będzie wogóle gdzie pracowac) i nie wyrzyjemy od 1 do1.

Gość ania 1989
do OMG.. NIe zauważasz chyba prostej rzeczy, od innnych smrodów na ulicy takich jak pot, czy czosnek nie można zachorować na raka, czy inną chorobę. Papierosy to pierwsze i ostatnie są szkodliwe, i ja jako osoba niepaląca nie mam ochoty być biernym palaczem. Wkurza mnie niesamowicie jak wracam z klubu przesiaknieta petami, beznadzieja- mam nadzieje ze sie to zmieni.

Gość BeZiMiEnNy pisze czułe listy
bazienka, a tobie spaliny samochodów i opary z kominów nie przeszkadzają? Może dziewczyno zacznij wychodzic na ulicę w filtrze na twarzy! Dlaczego my palacze mamy kupowac e-papierosy które kosztują ponad 200zł za sztukę? Pozatym znajdź mi taki lokal dla palaczy, bo u nas jakoś takiego nie ma! Warszawa. Wrocław to rozumiem, a inne miasta? Jeden na krzyż, zapchany po brzegi. Dlaczego tylko do palaczy masz wąty? To oni powodują to całe zło jakie istnieje? Ja jakoś nie palę w domu, tak jak ty to sobie podkoloryzowałaś. Owszem w patologicznych domach tak robią, ale nie można ze wszystkich robic odrazu patologii !!! Traktujesz palaczy jak tu co niektórze z góry, jak zło konieczne, troche tolerancji by się przydało. Zrozum że nie każdy palacz chucha dymem wrogo innym w twarz, A jeżeli komuś brak kultury i kopci na przystanku i się nie odsuwa bo ma wszystko w dupie, to czasem warto samemu ustąpic. Chociarz bardzo rzadko widziałem żeby ktoś palił centralnie na przystanku. Zwłaszcza palacze palą gdzieś dalej od przystanku, żeby innym nie smrodzic, ale zawsze musi akurat tam stac ktoś nie palący z fochem. To po co tam stoi skoro mu śmierdzi i skoro palacz i tak się przesunął daleko od przystanku. Mówisz że lubisz chodzic na piwo, ale to przecież alkohol, może niech tego zakażą? Ciekawe jak się będziesz czuc. Nie rób z siebie aż tak bardzo przewrażliwionej Pomyśl jakbyś nie mogła pójśc tam gdzie chcesz bo np zamykaliby przed tobą drzwi i mówili "pani tu niechcemy" I ty tu mówisz o wolności? Zrozum kobieto że nas ograniczyli na szerszej płaszczyźnie niż was!

Gość jestem osoba palaca
ale mi ten zakaz nie przeszkadza. W lokalach nie musze palic wiec zaden to problem dla mnie. Na ulicach natomiast palic wolno! zrozumcie to wreszcie, ze zakaz jest na przystankach, dworcach a nie na ulicach. Idac ulica moge sobie palic i nikt mi tego nie zabroni

Gość jestem osoba palaca
bazienka fajki jak beda kosztowac 30zl to i tak nic, bo na lewo mozna kupic duzo taniej:P Dla mnie moga kosztowac i 5 dych, pale bo lubie i stac mnie na to

Mi tam pasuje, mogę zawsze wyjść, a przynajmniej nie wracam do domu i nie włączam pralki:)

"ania 1989 do OMG.. NIe zauważasz chyba prostej rzeczy, od innnych smrodów na ulicy takich jak pot, czy czosnek nie można zachorować na raka, czy inną chorobę." Jakbyś przeczytała uważnie moje posty to byś wiedziała że samochody także trują i spaliny z kominów. Czosnek i pot to tylko podany przykład jest :P "Papierosy to pierwsze i ostatnie są szkodliwe," Ciekawe jest to bardzo co piszesz :P A gdzie inne trujące związki w powietrzu pokarmie w glebie i wodzie które powodują m.in. raka i inne choroby? Nie no tylko papierosy szkodzą :P Może przestań wychodzic z domu i nawet jeśc , bo od tego można złapac raka XD :D Kurde czy wszyscy są aż tak przewrażliwieni? Założe się że jakby tu nie chodziło o palacza tylko o coś innego to byś aż tak się nie przejmowała. "Wkurza mnie niesamowicie jak wracam z klubu przesiaknieta petami, beznadzieja- mam nadzieje ze sie to zmieni. " Niezauważyłaś że się już zmieniło?! Gratuluję braku spostrzezenia. :)

Do tych co to ich na e-papierosy nie stać: 200zł to jednorazowy wdadek. Płyn do e-papierosa wychodzi dużo taniej niż palenie zwyklych fajek. Znam mase osób, które z łatwością przerzuciły się na e. Ja akurat kupiłam go niedawno po to, żeby dziecka nie truć ( nigdy nie palilam co prawda w tym samym pomieszczeniu gdzie było dziecko, ale a to w sypialni sobie zapaliłam, a to w salonie, a potem dziecko właziło i tak jakoś mnie to krępowało). Teraz mam tak, że np. jak jestem sama w domu to zapalę sobie normalnego na balkonie czy coś ale przeważnie palę e. Naprawdę polecam ;)

Ta ustawa jest do dupy. Po pierwsze zakaz palenia na przystankach, placach zabaw itp. Ja akurat palę, ale i bez ustawy nie kopciłem przy ludziach. No bo co za problem stanąć te parę metrów dalej i tak żeby nie wiało na przystanek dymu? Bardzo dobrze że jest ten zakaz. Tylko do cholery gdzie on obowiązuje? Raz palę sobie jakieś 10 metrów od przystanku, idzie policja, jakaś baba pali na przystanku, doczepili się do niej koło mnie przeszli obojętnie. Innym razem palę sobie jakieś 10 metrów od przystanku no i skończyło się na upomnieniu na szczęście. Więc może ktoś określić jasno gdzie wolno palić a gdzie nie? A może to zależy od widzimisię policjanta czy strażnika miejskiego? Dobrze że jest ten zakaz ale to prawo jest bardzo niejasne. Po drugie. Zakaz palenia w barach. Jakim prawem państwo narzuca prywatnym właścicielom lokali co u nich wolno a co nie? To jest chore! Dziś mówią czy wolno czy nie palić w barach, a jutro co? Zakażą podawać tłustych posiłków w restauracjach bo niezdrowe? Zakażą podawania soli w restauracjach bo nie zdrowa? A może nakażą nam malować ściany w naszych domach na zielono bo zielony uspokaja? TO JEST ZAMACH NA WOLNOŚĆ I DEMOKRACJĘ!

Gość niemanicka
Mam w domu ustawe antynikotynowa od dawna. Mieszkam z osoba nie tolerujaca papierosow. Pale na balkonie. A co do pubow, resturacji - to wlasciciel powinnien wg mnie decydowac o tym, czy akurat w tym lokalu mozna palic czy nie. Wiele pubow stracilo swoj klimat jak dla mnie. Wchodze a tam tak jakos dziwnie... Czekam z niecierpliwoscia gdy rzad wyda nakaz mycia sie, tym ktorzy jezdza komunikacja miejska! ;p

Gość jestem osoba palaca
ja tam tez sie ciesze, ze w lokalach juz nie jest siwo od dymu. Teraz sa palarnie wiec mozna spokojnie wyjsc zapalic, a w lokalu nie smierdzi. Ja nie wiem gdzie tu niektorzy problem widza? Co do e-papierosa to dla mnie to beznadzieja. Mam i nie korzystam, bo wole normalne fajki. W domu u siebie tez nie pale, mam od tego balkon. Palenie w domu dla mnie jest nie do pomyslenia, bo ten dym we wszystko wsiaka i smrodu juz sie nie da pozbyc.

Gość jestem osoba palaca
ten ostatni niedziel- palic na chodniku mozesz. Nie rozumiem dlaczego cie upomnieli. palenie na ulicy nie jest zabronione. Chyba ze stales przy jakiejs instytucji, budynku gdzie obowiazuje zakaz palenia