Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martacs

Adopcja

Polecane posty

Witam serdecznie, mam zamiar złożyć podanie o adopcję, będę bardzo wdzięczna osobom, które podejmą ze mną temat i opowiedzą o swoich doświadczeniach podczas procesu adopcyjnego.

Gość kasownik666
kota chcesz adoptować ?

Gość evvka27
moje ?

Gość potwora bagienna
wejdz na stronę adopcja ze wskazaniem.

Gość vbm
mój kuzyn adoptował dziecko...od momentu złożenia podania do adopcji minęły dwa lata...musieli podac czy chcą dziewczynkę czy chłopca i w jakim przedziale wiekowym....w między czasie chodziła do nich niezapowiedziana komisja,zaglądali nawet do szaf...sprawdzali tez czy nie są chorzy...

dziękuję za odpowiedzi, słyszałam że okres wyczekiwania jest dłuższy jeśli chce się adoptować młodsze dziecko

czytałam masę artykułów na temat adopcji pod względem teorii, jednak bardzo mnie interesuje ten temat do strony doświadczenia

Gość vbm
oni chcieli dziewczynkę do dwóch lat...gdy ją dostali miala niecałe dwa lata,o ile dobrze pamiętam miała rok i trzy miesiące....no także nie czekali nawet dwa lata od momentu podania

Gość vbm
a dlaczego chcesz adoptowac? oni nie mogli miec dzieci,tzn ona

Gość zegdda nr 1
Tylko najpierw dobrze się zastanów, czy będziesz w stanie pokochać cudze dziecko. Może nie być tak różowo...

Gość praktycznastrona*
od strony praktycznej to dużą rolę odgrywają znajomości i pieniądze, masz pieniądze i znajomości to nie czekasz 2 lat a góra 2-3 miesiące, i to nie jest żart a szczera prawda, zaproponujesz komu trzeba odpowiednie pieniądze i cały proces niewyobrażalnie się skraca...

ja od zawsze pragnęłam mieć dzieci, niestety nie mogę doczekać się własnych a lata lecą...

nie mam znajomości niestety a nie podejdę do pierwszej lepszej osoby z ośrodka z propozycją łapówki. Masz rację że za pieniądze można załatwić to dużo szybciej tego jestem pewna, bo za pieniądze można wszytko załatwić...

mam obawy, trudno żeby ich nie było, ale uznałam, że może los tak chce abyśmy wzięli pod opiekę jakąś sierotkę, która już u progu swojego życia, ma tak trudne doświadczenia. Jej tez nie nie będzie łatwo