Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam Panie ;) Mam pytanko otóz to. Od ponad 3 lat zażywam pigułki antykoncepcyjne.. I od niedawna zaczelam juz do konca wspolzyc z chlopakiem. Czy jest szansa abym zasza w ciaze ? bo teraz zyje tylko w stresie. Dziekuje 🌼

Gość potwora bagienna
jest,mam 5miesieczne blizniaki z tabletek:)

Gość vbm
tabletki dobrze zażywane chronią w 99,9%...więc jesli będziesz miała pecha znajdziesz się w tym ''nieszczesliwym'' odsetku

Gość weerrwwer
Szansa jest ale jak np. zapomnisz tabletki , bedziesz brala antybiotyki , wymiotowala/miala biegunke Ale ogolnie nie, ja juz po 1 opakowaniu kochalam sie do konca

Gość potwora bagienna
brałam około 6miesięcy.zadnych dolegliwosci. poszłam po recepte i był to 6tydzien ciązy Byłam w szoku,zwłaszcza po usg. Zadzwoniłam do meza z tekstem-kur...,bedą blizniaki..:) I są,i jest super chociaz bywają ostre jazdy jak naraz się wydzierają..

Gość vbm
werrwe---> jesli nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj...przy dobrym braniu tabsy chronią w 99,9%...jesli bierzesz niektóre antybiotyki lub miałas biegunkę to ich ochrona jeszcze się zmniejsza...więc jeszcze raz powtarzam: ŻADEN ŚRODEK NIE CHRONI W 100%...TABSY TEŻ NAWET PRZY SKRUPULATNYCH BRANIU...

Ja brałam tabletki 5 lat przed córką i teraz też po urodzeniu jej, zawsze do końca i jakoś nie zaszłam:)

ups przepraszam za pomylke nie Zuzia tylko KASIA*** hehehe Zuzki mi cos w glowie juz nie pierwszy raz dzisiaj sie pomylilam;

Gość weerrwwer
vbm - a co ja takiego napisalam :O w procentach juz autorka miala napisane szanse ,wiec rownie dobrze zajdzie majac i prezerwatywe i biorac anty bo nic nie chroni na 100% nie masz sie czego czepiac widze :)

Gość ja brałam 12 lat tabletki
i zaszłam w ciążę jak je odstawiłam. Oczywiście gdy brałam antybiotyk lub miałam problemy żołądkowe to dodatkowo się zabezpieczaliśmy

Dziweczeta Kochanie, a co do biegunki ! od wczoraj ja mam dzisiaj tez mam z rana najczesciej.. albo zle sie odzywiam albo cos jest nie tak jak myslicie ?

Gość Kaska27777
Ja juz w polowie pierwszego opakowania kochalam sie do konca , zdarzalo sie nawet ze wymiotowalam itp. i w ciaze nie zaszlam . Tak,zawsze jest szansa ale nie wpadajcie w paranoje ze zaraz zajdzie przeciez juz 3 lata bierze tabletki

Kasiu dokladnie zaczelam brac jak mialam 17 lat mama mnie namówila bo taka regorystyczna jest wiec jak zaczelam tak je uzywam a teraz mam 20 lat za niedlugo.

Gość vbm
werwee---> nie czepiam się,tylko wywnioskowałam z twojej wypowiedzi że myślisz ze przy tabletkach można zajsc tylko gdy się zapomni tabletki lub bierze sie antybiotyki itp.... zadna jedna metoda nie daje 100% zabezpieczenia ale połączenie dwóch myślę że daje nawet wiecej niż 100% ;)

Gość Kaska27777
Chodzi mi wlasnie o to ze inna sytacja by byla gdybys kochala sie np. po 7 tabletkach bez niczego ,a co innego jest gdy juz bierzesz te tabletki jakis czas. Ja bym sie na twoim miejscu nie martwila.

Gość a powiedzcie mi
tyjecie po pigułkach ? I jak samopoczucie , libido , depersja ?? Jakie anty stosujecie ?

Gość vbm
ja tam myślę ze niekiedy lepiej ''popasc w lekką paranoję'' niż zajsc w niechcianą ciążę....no i co innego jezeli ktos planuje ciaze za jakis czas a by zaliczyl wpadke....a co innego jak ktos nie chce nigdy dzieci

Owszem, dlatego poruszylam ten temat bo dobrze wiedziec kto jakie ma odpowiedzi . Nawet dobry lekarz czasami pewnosci nie ma Jak raz poszlam sie zbadac od tak po prostu bo mialam zawroty glowy to zapytal sie tylko kiedy ostatnio robilam test bo wiedzial dobrze ze zazywam tabsy, wiec Ja mu odpowiadam a po co test ? a lekarz mi na to ' TAK DLA SWIADOMOSCI PROSZE PANI' :)

Gość weerrwwer
faktycznie mozna tak zrozumiec moja wypowiedz ,ale skrocilam troche to co mialam na mysli... poniewaz mysle ze autorka wie juz troche na temat dzialania tabletek :) dobrze lece, a ty autorko jak faktycznie nie czujesz sie pewnie tylko z tabletkami to moze pomysl o czyms dodatkowym.

Ja zayzwam tabletki Microgynon 30 czuje sie po nich swietnie, pierwsze dni jak bralam to piersi mi urosly chociaz Ja tego nie zauwazalam tylko mój partner. Cera mi sie poprawila a dosc mialam tradziku na twarzy teraz od jakiegos czasu bo latach zaczely mi schodzic .

Gość vbm
werwee---> ok...pozdrawiam :)

Gość kiciorek/ek
ja brałam 10lat bez przerwy, nigdy sie dodatkowo nie zabezpieczałam, zdarzyło mi się porządnie popić i zwymiotować, mieć biegunkę, brać antybiotyki i w ciążę nie zaszłam. Więc ja bym nie panikowała. A jak je odstawiłam to w pierwszym cyklu zaszłam w ciążę i nie były to bliźniaki, chociaż mam w bliskiej rodzinie dwie pary:)

weerrwwer Myslalam o SILIKONIE mieszkam obecnie za Granica , i lekarz mi proponowal wkucie w reke strzykawka, i to podbno jakos dziala . Ale poczytalam troszke w intenecie o tym srodku to pisali ze po tym jeszcze gorzej sie czujesz nie masz okresu przez rok i krosty na twarzy wychodza.

Gość a powiedzcie mi
dzieki :-) ja słyszałam o wpadce na pigułkach , ale dziewczyna była chora i brała antybiotyki