Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka00

tabletka 72 po?? :|

Polecane posty

Gość polka00

czy tabletka 72 h po to zabicie? bo wczesniej myslalam ze tak, ale niedawno czytalm o tym w internecie , ze to antykoncepjca bo w ciagu tych 72 godzin jeszcze nie dochodzi do zaplodnienia.. mimo to i tak dziwnie bym sie czula gdybym miala wziac te tabletke, mielismy z chlopakiem mala wpadke poczas stosunku i wlasnie chlopak mi proponowal zebym wziela tabletke, dla niego to tez forma antykoncepcji.. mimo tego ja sie nie zdecydowalam na cos takiego,... a co wy o tym sadzicie??

Gość ilusiowata5
ja bralam i mogę Ci powiedzieć ze to nie takie straszne. jeśli bierzesz tak od 8 do 24 godzin po stosunku to nawte nie doszlo do zapłodnienia i tatabletka powoduje wzmocnienie ścianki komórki. dzięki temy komórka męska nie ma jak dostać sie do niej. dlatego to nie jest tabletka typu wczesnoporonnych gdyż one w naszym kraju nie sa legalne.

Gość fsdf
Dziewczyny, nie zawsze tabletka "po" jest skuteczna, ponieważ do zapłodnienia może dojść wcześniej , już parę godzin po stosunku... Jezeli wezmie sie tabletke kiedy juz doszlo do zapłodnienia, to "nie dziala" na płód i na szczescie nie przynosi zadnych uszkodzeń w tym płodzie.

Gość polka00
jakto? wlasnie przeczytaalm w jednym artykule ze jesli juz dojdzie do zaplodnienia to tabletka ta niszczy zarodek :|