Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhhhh masakra

DROSETUX !! pytanie................

Polecane posty

Gość ehhhhhhhhh masakra

Kurde! Syn ma 2,5roku. Polecono mi drosetux na kaszel Kupiłam! Chcę podać, a tam napisane, że poniżej 6roku życia wg. zaleceń lekarza. Lekarz nie odbiera, Któraś podawała? Ile podać? Jak?

to jest chyba syrop homeopatyczny? ni epamiętam ale dawałąm dzieciom parę miesięcy temu. mozesz dać ale mniejszą dawkę

Gość ehhhhhhhhh masakra
jedne łyżeczki mają 5ml inne 2,5ml ehh

Gość u nas jest podobnie
ja podawalam synkowi, mial chyba rok wtedy, po 5 ml lyzeczke 3xdziennie.

Gość ehhhhhhhhh masakra
a mogę podać na noc ??

Gość u nas jest podobnie
tak, to jest syrop przeciwkaszlowy na suchy, drazniacy kaszel a nie wykrztusny wiec mozesz podac na noc, nawet jest to wskazane

Gość no nieźle
możesz na noc bo to przeciwkaszlowy jest, dawkowanie najlepiej odmierzyć strzykawką, będzie ok jeśli dasz 2xdziennie po 4ml

Gość mama Manii
aha :o:o:o:o a nasz kaszel taki mokrawy a nie suchy

Gość no nieźle
na mokrawy kaszel lepszy jest stodal- też homeopatyczny, dawka też 2xdziennie 4ml

łyżeczki moje mają 5ml :) najlepiej zmierz strzykawką:) ja na noc podaje Acodin Junior a na dzień wykrztuśne Drosetux też w dzień tylko.

Gość u nas jest podobnie
jesli mokrawy to jest przeciez Flegamina dla dzieci (same kropelki juz od 3 miesiaca),ale ja podaje sie w ciagu dnia, ostatnia dawke po poludniu. Jesli kaszel bardzo meczy to warto moze podac ten Drosetux na noc, tylko zeby zabki umyl bo tam jest cukier

wykrztuśne to flegamina, flavamed ale te daje się najwyżej do 17-18 w zależności jak dziecko idzie spać, ja jeszcze robię inhalację z soli chociaż dowiedziałam się że przed snem też nie wolno robić bo one wspomagają kaszel. Teraz podaję dziecku Prospan to syrop na mokry i suchy kaszel niby dobry. Ale na noc zawsze Acodin żeby mała się nie męczyła, jest jeszcze Sinecod ale na moją córę nie działa jest za słaby.

jak moja mała miała ponad 2 latka i jej drosetux lekarz zapisał to kazał 3 razy dziennie po 3ml

tak jak pisze syselka- poniżej 6 roku życia 2,5 ml 3-5 razy dziennie- tak o dawkowaniu drosetuxu mowil mi tez lekarz

Gość gość
U nas kaszel mokry i do 17 mam podawać typu flavamed a na noc 5ml wlasnie drosetux żeby noc przespala. Dziecko 2.5 roku