Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Manii

do mam, które przeszły ZAPALENIE OSKRZELI dziecka!!

Polecane posty

Gość mama Manii

Jakie są objawy? Wiem, że bywa bez objawowo, ale w końcu coś się musiało dziać, że trafiłyście do lekarza/szpitala?

Gość bliubgoigu
przede wszystkim duszący kaszel i często gorączka- bywało rowniez tak, że miał katar, choć nie zawsze...Mój Syn ma dwa latka, a zo przechodził już 4 razy

moja miała zapalenie płuc, mało kaszlała, lekki katar, na początku bez gorączki a później ponad 40 stopni trudna do zbicia.

Gość bliubgoigu
Lekarka opowiadała mi, ze bywa bezosłuchowe i bezobjawowe zapalenie płuc i oskrzeli, ale zawsze coś sie dzieje niepokojącego, np. gorączka czy świszczący oddech dziecka- częso lekarze jak nie "usłyszą nic", to oglądaja jak one oddychają-ponoć widać to na klatce piersiowej czy oddech jest lekki czy cięzki

Gość bliubgoigu
Lekarka opowiadała mi, ze bywa bezosłuchowe i bezobjawowe zapalenie płuc i oskrzeli, ale zawsze coś sie dzieje niepokojącego, np. gorączka czy świszczący oddech dziecka- często lekarze jak nie "usłyszą nic", to oglądaja jak one oddychają-ponoć widać to na klatce piersiowej czy oddech jest lekki czy cięzki. Tak to mniej więcej umiem wytłumaczyć

Gość wawwaaaa
jaki to kaszel duszący??? opisz

Gość bliubgoigu
no taki uporczywy- jakby chciał coś odkaszlnąć i nie może...

Gość bliubgoigu
Mój miał dwa tyg temu zap.oskrz i miał tak duszący kaszel, że aż łezki mu leciały z wysiłku

Gość bwrwrwrwrw
Moje dziecko tez przechodzilo zapalenie oskrzeli.Najpierw katarek,kaszelek potem wysoka goraczka ponad 40st .2 tygodnie silne zastrzyki okazalo sie ze nie pomoglo a sprawa sie pogorszyla i na szpital bo z zapalenia oskrzeli zrobilo sie zapalenie pluc. Nie przyjmowalo zadnego pokarmu...wszystko po zjedzeniu zostalo zwrocone do miski. Niestety tylko szpital pomogl...kroplowki i inhalacje przez 5 dni..

Gość bliubgoigu
u mnie pomagały zastrzyki zinacefu przez siedem dni dwa razy dziennie, żadne inne zawiesiny nie pomogły

Gość gość
Korzystamy od niedawna z inhalatora Novama Familino Pro w domu i odczucia mam na plus. Nic się nie psuje, aerozol ładnie równo leci bez jakiś przerw i zacinania się sprzętu. Cały osprzęt jest z materiałów hipoalergicznych także można spokojnie uzywać też przy terapii dzieci. W zestawie mam też specjalny irygator do oczyszczania nosa czy zatok, ostatnio go wyjątkowo często wykorzystuję.