Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Shiizu

Dziwna sprawa...

Polecane posty

Go艣膰 osobarefleksyjnaraczejjjj
Jeszcze Ci napisz臋 偶e w tej mojej wizji by艂y 艣wi臋te obrazy i zrobi艂 z nich tak膮 marmolad臋, 偶e nie powiem co tam by艂o. Najgorsze dno jakie m贸g艂 to zrobi艂. Okrad艂 wszystko DOKUMENTNIE, a 艣ciany jak by艂y udrapowane to zdrapa艂 DO CEG艁Y. Ale to taka si艂a - i wszystko powyrywa艂, wszystko co m贸g艂. I do ceg艂y zdrapane. Tak jakby cz艂owieka do ko艣ci pogryz艂. No takie zero straszne - wzi膮c i to zat艂uc na miejscu - jak dla mnie :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Shiizu
osobarefleksyjnaraczejjjj O fuck. ;o Mo偶e powinnam i艣膰 do ksi臋dza i o tym porozmawia膰?:C Wydaje mi si臋, 偶e nie jest a偶 tak bardzo 藕le ze mn膮, 偶eby mia艂o mnie op臋ta膰. :o

Udost臋pnij ten post

Mo偶esz si臋 pomodli膰 co艣 do Krwi Pa艅skiej. To jest BARZO SILNE. Ale bez spowiedzi z nim nie wygrasz. G艂osem Ci臋 we偶mnie, byle jak zrreszt膮. Chorobami - wszystko pr贸buje i mo偶e. Ale Krew Pa艅ska - to podzia艂a na niego w Twoim wypadku. Poszukaj sobie w necie jak膮艣 modlitw臋 do krwi Pa艅skiej. id偶 do takiego ko艣cio艂a - nie wiem. To Ci pomo偶e i tym si臋 mo偶esz odci膮膰 od niego. Nie wiem co to ta deska do prasowania ma znaczy膰. 呕e ciep艂o? Nie wiem. Ale czuj臋, 偶e krew tam pomo偶e - reszta tak sobie. Powodzenia 馃尲

Udost臋pnij ten post

moze idz do ksiedza i porozmawiaj z nim - najlepiej do egzorcysty,oni sa w temacie,i pewnie jak mu opiszesz swoje "objawy",to postawi diagnoze...a poki co moze nie spij sama?

Udost臋pnij ten post

Hmmm... wiesz moim zdaniem nie powinny Ci si臋 艣ni膰 op臋tania. Wcale. A Z艂y Duch on po prostu tak wchodzi do cz艂owieka. Nie wiem. Tylko we Krwi Pa艅skiej widz臋 dla Ciebie ratunek. Nie ma on Krwi. Cia艂a te偶 nie ma - no to musisz chodzi膰 do komuni, ale to za ma艂o. Musisz si臋 modli膰 do Krwi i tyle. Bo co艣 Ci zrobi - nie wiem. Co艣 wymy艣li. G艂upi nie jest. A op臋tanie to wcale nie musisz by膰 tego 艣wiadomy - wr臋cz przeciwnie. Taki lunatyk - czy wie, 偶e chodzi gdzie艣 w czasie snu? A jednak normalne to nie jest. Teraz to samo. Jednak polegaj na modlitwie i pokorze , a Ci臋 nie op臋ta. Inaczej... wszystko jest mo偶liwe na tym 艣wiecie. Pewnego dnia nawet si臋 nie spostrze偶esz a tu fruuu... korytarzem... nie wiedzia艂e艣, 偶e umiesz fruwa膰 - wszystko przed Tob膮 :classic_cool: :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Shiizu
osobarefleksyjnaraczejjjj To to co艣 w og贸le znaczy? : o Modl臋 si臋 10 r贸偶a艅ca... Pauuulla24 No chyba jednak powinnam i艣膰. A spa膰 sama musz臋, nie mam z kim.

Udost臋pnij ten post

No to jak chcesz to id藕 do ksi臋dza - ale tylko do spowiedzi - moje zdanie. A tak og贸lnie do krwi pa艅skiej si臋 modl i do komuni chod偶 - p贸jdzie sobie. Jeszcze troch臋 pomarudzi i p贸jdzie. Tak my艣l臋 - jako艣 dziwnie si臋 dobiera do Ciebie. jak dla mnie. ?

Udost臋pnij ten post

Nie wiem czy ci co艣 da r贸偶anie膰 - zalezy , spr贸buj sobie , nie zaszkodzi, ale Maryja znowu a偶 tak silna nie jest. Najpierw krzy偶, dalej Anio艂y - Duch 艣wi臋ty i Maryja. S膮 jeszcze takie specjalne medaliki - poszukaj sobie. Wiesz to Ci pisze w obronie w艂asnej, 偶eby Ci臋 nie zacz膮艂 chwyta膰, rzuca膰 tob膮 bo tam meble to jeszcze nie jest tak najgorzej - popryska膰 wod膮 艣wi臋con膮 albo co艣 tam posypa膰. Albo pomodli膰 si臋 egzorcyzm o to, 偶eby precz z domu poszed艂. To nawet w sieci s膮 takie modlitwy. Cz艂owiek atakowany musi by膰 CZUJNY. Musisz czuwa膰. On b臋dzie pr贸bowa艂 i pr贸bowa艂. Taki jest - bezczelna 艣winia. No co zrobi膰 - takie 偶ycie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Shiizu
osobarefleksyjnaraczejjjj Ale by艂am we wrze艣niu u indywidualnej spowiedzi i teraz jak jest okazja to chodz臋. :( Pauuulla24 Mam r贸偶aniec w kieszeni spodni przy sobie zawsze. :(

Udost臋pnij ten post

uwa偶am, 偶e w Twoim przypadku - jak i w moim - wszystko przz pych臋. cz艂owiek nie mo偶e by膰 pyszny. Przed Bogiem nale偶y by膰 POKORNYM. Jak si臋 pysznisz to zaraz Ci臋 diabe艂 chwyci w swoje macki. Bo w艂a艣nie jest do dzi艣 pyszny - co to on nie umie. Taki jest. Za pi臋kny nie jest, to co to on nie potrafi. Tak my艣l臋...

Udost臋pnij ten post

Hmmm - w 艣wi臋ta mog艂a艣 i艣膰 do spowiedzi i komuni. Ale wiesz - to niekoniecznie o to chodzi. Mo偶e masz w domu co艣 藕le - jakie艣 duchy. Jaki艣 egzorcyzm sobie odm贸w - b艂ogoslawie艅stwo domu - poszukaj sobie w sieci. I w Wielkanoc przynajmniej traf do spowiedzi cho膰 niekoniecznie o spowiedz musi chodzi膰. A jaki masz 偶al za grzechy? My艣lisz nad tym, 偶e 偶a艂ujesz czego艣 czy te偶 idziesz, klepiesz i nic dalej. Bo w sumie w Bo偶e Narodzenie by艣 do tej spowiedzi posz艂a. Tak musisz to sobie przemy艣le膰 i st膮d wzi膮膰 pokor臋. Inaczej zacznie ci臋 szarpa膰 za g艂ow臋 i tak dalej a偶 do psychiatry trafisz :( Takich jest pe艂no przypadk贸w - a po co Ci to, nie? :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Shiizu
osobarefleksyjnaraczejjjj Ale ja nie by艂am nigdy pyszna raczej. My艣l臋, 偶e mo偶e za bardzo interesowa艂am si臋 za bardzo tymi sprawami... ;c

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Shiizu
osobarefleksyjnaraczejjjj To jest totalnie skomplikowane, je艣li odpiszesz co艣 - odpowiem p贸藕niej, bo musz臋 zej艣膰 z kompa. ;| Kurcz臋, boj臋 si臋 tego. ;c

Udost臋pnij ten post

No - jak si臋 interesowa艂a艣 TYMI sprawami to na pewno z tego - pierwsze przykazanie NIE B臉DZIESZ MIA艁 BOG脫W CUDZYCH PRzEDE MN膭. Wez sobie jaki艣 rachunekk sumienia i dok艂adnie si臋 z tego wyspowiadaj. To najwa偶niejsze. I dalej i dalej i dalej. To na razie tyle ode mnie. Pomodl臋 si臋 za Ciebie. Mo偶e Ci to co艣 pomo偶e. Zerkn臋 tu jeszcze do tego w膮tku jutro. Albo dzi艣. Zobacz臋. Na razie. Jak si臋 b臋d臋 za ciebie modli艂a to do piek艂a nie trafisz. Warto to? A mo偶e Ciebie ola膰, co? A tak to nie wiadomo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pieprzycie
Dobrze, 偶e w te katolickie bajki nie wierz臋, nic mnie nie op臋tuje :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Nie op臋tuje Ci臋 bo nie wierzysz. To nie musi. To RACJONALNIE p贸jdziesz do piek艂a - jak ka偶dy ateista. Autorka tego w膮tku ma chyba taki problem, 偶e zajmuj膮c si臋 r贸znymi hobby przeciw pierwszemu przykazaniu nie ma 偶alu za grzechy, a chodzi do tej spowiedzi i do komuni, trafia tam. No to tak si臋 dzieje, 偶eby tam nie trafi艂a. 呕eby si臋 przej臋艂a tymi wr贸偶bami itepe. No wyb贸r nalezy do niej, ale zapewniam Ci臋 poza ko艣cio艂em katolickim ma艂e masz szanse na przetrwanie, a w ko艣ciele - te偶 pot臋pie艅c贸w nie brak. Musisz my艣le膰 , m贸wi膰 i czyni膰 jedno, a nie przeczy膰 samemu sobie - w to zaraz wchodzi diabe艂 i m贸wi TU CI臉 MAM TY DEKLU :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do autorki....
W艂asny strach zaprowadzi ci臋 nie wiadomo gdzie, a w艂a艣ciwie wiadomo, rozbudzi silne poczucie l臋ku i mo偶esz wpa艣膰 w b艂臋dne ko艂o. To on jest z艂ym doradc膮 i to on powoduje, 偶e sama siebie nakr臋casz. Znajd藕 zaj臋cia anga偶uj膮ce, wci膮gaj膮ce ci臋 bez reszty, zacznij 膰wiczy膰 (!), skupiaj si臋 na takich zaj臋ciach, przy kt贸rych o tym nie my艣lisz. Powoli, powoli i powinno by膰 ok! Ile masz lat???

Udost臋pnij ten post

wiecie - napisa膰 komu艣 呕A艁UJ ZA GRZECHY a wykona膰 to 2 r贸zne sprawy. Od 9 marca Wielki Post - posypanie g艂owy popio艂em niech symbolizuje, 偶e rodzi sie nowy cz艂owiek, kt贸ry ju偶 nie b臋dzie interesowa艂 si臋 czarami bo przez to Pan jezus strasznie cierpia艂 i umar艂. Zosta艂 zabity. Moje hobby - czary to zab贸jstwo Boga. Czy tego chc臋? Tak to sobie trzeba wyobrazi膰. W ko艅cu kto艣 go zabi艂. Ludzie - no ale ich grzechy. W tym ten przeciw pierwszemu przykazaniu. On co prawda te偶 mia艂 r贸偶ne w艂asno艣ci cudotw贸rcze, ale to trzeba uzna膰 ich wy偶szo艣膰 nad poruszaj膮cym si臋 meblem i desk膮 do prasowania. A czy nie jest strasznym , 偶e kto艣 np. rozmna偶a chleb. No przecie偶 to mo偶na dosta膰 do g艂owy. O wskrzeszaniu zmar艂ych nie powiem. A tak daleko diabe艂 jeszcze nie zaszed艂 - o ile mi wiadomo. Jego moc ko艅czy siena desce grobowej. A B贸g wskrzesza艂 i sam zmartwychwsta艂. Tak wierzymy. 馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pieprzycie
"Racjonalnie p贸jd臋 do piek艂a", taa. Tyle tylko, 偶e nie wierz臋 ani w niebo ani w piek艂o, dla mnie to czarno-bia艂e katolickie pranie m贸zgu. Wierz臋 w reinkarnacj臋 i prac臋 nad sob膮, a nie skazywanie na wieczn臋 pot臋pienie przez ludzi jeszcze za 偶ycia. Ko艣ci贸艂 nie chce, 偶eby艣cie nauczyli si臋 samodzielnie my艣le膰, bo straci nad wami w艂adz臋... Ale ka偶demu to, co lubi.

Udost臋pnij ten post

Zobaczcie jak ona zasz艂a daleko ta autorka postu. Jeden l臋k. Tak powinno by膰? To juz prawie jest choroba psychiczna i jak nie zacznie 偶a艂owa膰 za to, 偶e si臋 interesowa艂a czarami to sko艅czy w psycholach. Takich przypadk贸w jest pe艂no. Diabe艂 w艂a艣nie rozbudza l臋k i jak go usun膮膰. przecie偶 wiemy, 偶e przed 艣mierci膮 pan Jezus si臋 ba艂 i si臋 poci艂 Krwi膮. Czyli patrzcie - ta Krew tylko w wypadku egzorcyzmu i Krwi Eurcharystycznej co艣 daje, tak to nie. No mnie tak, ale ja obecnie nie mam grzech贸w ci臋偶kich - tam 藕le si臋 wyra偶am, ale to jest takie miejsce, 偶e tu jedno przekle艅stwo to si臋 nie liczy, ale w 偶yciu si臋 kulturalnie zachowuj臋. No chyba, 偶e trafiam na zerka jak ostatnio. I tyle :( I takie jest 偶ycie - tak偶e t臋 Krew trzeba sobie te偶 przemy艣le膰 P脫KI DZIA艁A. I wiecie co - jednak czasem dostaje si臋 si艂y do tego by strach przezwycie偶y膰, a czasem nie. I to jest zale偶ne od 艂aski Boga. B贸g wsta艂 w tym Ogr贸jcu i poszed艂 na krzy偶. Poszed艂 na Drog臋 Krzy偶ow膮. A cz艂owiek? No czasem zostaje w tym strachu i amen. Od czego to zale偶y? Do ko艅ca te偶 nie wiem. Od Boga - czy zas艂u偶y? A tak偶e uwa偶am, od prawdy jak膮 masz w 偶yciu. Jak 偶yjesz prawdziwie to sie podniesiesz, a jak k艂amiesz - nie podniesiesz si臋. Tak uwa偶am. ? Ale te偶 nie musze mie膰 racji. Mo偶e mam a mo偶e nie.

Udost臋pnij ten post

Od niej diabe艂 te偶 odejdzie - od autorki, ale musia艂aby zerwa膰 z ko艣cio艂em. Tak uwa偶am. No to wtedy j膮 we偶mnie do piek艂a, ale nie op臋ta. Op臋tanie nie jest jeszcze takie najgorsze bo mo偶na ci臋 odp臋tac, ale jak ci臋 wr贸ci膰 jak odejdziesz z w艂asnej woli? Hmmm... :(

Udost臋pnij ten post

Przy op臋taniu cz艂owiek rozumie, 偶e to jest pewna SI艁A i nic poza tym. Jest pos艂uszny ksi臋dzu egzorcy艣cie - Bogu i ta si艂a zaczyna go opuszcza膰. Racjonalne odej艣cie od ko艣cio艂a to znacznie bardziej skomplikowane zagadnienie. Jak mam Ci臋 przekona膰 by艣 uwierzy艂? Wol臋 si臋 w tym czasie modli膰 bym sama zachowa艂a wiar臋. Przykro mi bo pewniej jest, 偶e j膮 strac臋 naracaj膮c ci臋 ni偶 ze ciebie nawr贸c臋. Musia艂abym by膰 misjonark膮, a ni膮 nie jestem. I tyle.

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie ksi膮dz egzorcysta nie jest Bogiem. Tak to powy偶ej napisa艂am z kresk膮, ale chodzi艂o mi o to, 偶e trzeba by膰 pos艂usznym nauce Ko艣cio艂a I BOGU , ale tego reprezentuje ksi膮dz egzorcysta. Czy ksi膮dz tam. I jest nauka ko艣cio艂a - to jest co艣 czego powinni艣my s艂ucha膰. ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wierszowa Poetka
Po prostu masz jakie艣 l臋ki z dzieci艅stwa, horrory, straszne opowie艣ci. Boisz si臋 duch贸w. Albo sobie sama pod艣wiadomie wmawiasz. Phi. Si艂a umys艂u jest tak wielka, 偶e mo偶esz sobie wm贸wi膰 wszystko, cho膰 ma艂a liczba os贸b to interesuje, bo NIBY PO CO? I potem s膮 takie schizy. Do ksi臋dza nie masz co i艣膰, bo tak ci pomo偶e jakby go nie by艂o. Jak ju偶 to z kim艣 pogadaj i przesta艅 sobie wmawia膰 pod艣wiadomie. Psychiatra niewiele ci pomo偶e, bo on jest g艂贸wnie od zapisywania lek贸w. Terapeuta to ju偶 lepiej. Przynajmniej z tob膮 pogada i mo偶e wychwyci czemu masz taki strach :) Interesuj臋 si臋 psychik膮 ludzk膮, rzeczami nadprzyrodzonymi, 偶eby stwierdzi膰, 偶e takowych nie ma, i psychologi膮 i takimi rzeczami, wi臋c uwierz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wierszowa Poetka
PS. Te偶 mia艂am takie schizy, poczyta艂am troch臋, zainteresowa艂am si臋 tym i sama racjonalnie wyt艂umaczy艂am, 偶e to bujda i W JAKI艢 CUDOWNY SPOS脫B nagle znikn臋艂o. Podkre艣lam, 偶e od kiedy pami臋tam, jestem ateistk膮 i 偶aden ksi膮dz, religia mi nie pomaga艂a. No chyba, 偶e jeste艣 wierz膮ca i uznasz, 偶e ci to pomo偶e bardziej. To w sumie id藕. Powiem ci tylko, 偶e podstaw膮 jest uwierzy膰, 偶e nic ci si臋 nie dzieje i 偶e nikt ci臋 nie nawiedza. Tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Shiizu
Nie b臋de odpisywa膰 do ka偶dego z osobna. Kto艣 pyta艂 mnie o wiel - mam 15 lat, w sumie 16 rocznikowo. Interesowa艂y mnie zjawiska paranormalne, ale czar贸w nigdy nie praktykowa艂am. Po prostu lubi艂am o tym du偶o czyta膰. Do ko艣cio艂a chodzi膰 nie przestan臋. Ledwo co zacz臋艂am, ledwo co si臋 nawr贸ci艂am, co nie by艂o takie wcale 艂atwe jak mo偶e si臋 wydawa膰. Moja przyjaci贸艂ka du偶o mi przemawia艂a, dlatego nie zaprzepaszcz臋 tego. :C Sama ju偶 nie wiem co robi膰. Najlepiej mo偶e zostawi臋 to w spokoju i jesli w tym naprawd臋 co艣 jest - nie b臋d臋 mo偶e tego rusza膰, a naucz臋 si臋 z tym 偶y膰. W op臋tania... C贸偶, przestraszy艂am si臋, ale zbytnio w to nie wierz臋. To znaczy, nie wierz臋, 偶e mog艂oby to dotkn膮膰 mnie.

Udost臋pnij ten post

Oni cie tylko strasz膮 op臋tanie, diab艂em i dziwnymi widzeniami, nie wierz w to, bo to tylko twoja wyobra藕nia p艂ata ci figle, a bierze to si臋 st膮d, ze jako ludzie pierwotni cz臋sto bali艣my si臋 ciemno艣ci, nocy, poniewa偶 w tym czasie czyha艂o na nas wiele niebezpiecze艅stw, st膮d ten nasz strach przed ciemno艣ci膮 i widzenie dziwnych rzeczy, tym s膮 pozosta艂o艣ci po tym naszym dawnym 偶yciu. R贸wnie偶 gdy byli艣my m艂odsi rodzice straszyli pewnie nas baba jagami czy czym艣 innym. Nawet je艣li b臋dziesz bardzo religijna to nic to ci nie da, bo znane s膮 przypadki op臋tania ludzi religijnych. Lunatykowanie to podobno oznaka niedojrza艂o艣ci emocjonalnej, a nie wp艂yw demon贸w. Przynajmniej tak kiedy艣 czyta艂am. Ateista p贸jdzie do piek艂a, to ja si臋 zastanawiam gdzie ksi膮dz p贸jdzie... ale nie wa偶ne... Pan Jezus cierpia艂 za grzechy, a nie za to, ze kto艣 interesowa艂 si臋 czarami, zwyk艂e zainteresowanie to nic, no chyba, ze zabija koty noc膮, 偶aby i zachowuje si臋 jak 艣wir. Od kiedy Jezus poci艂 si臋 krwi膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Shiizu
Ai - i Twoje wersje s膮 najbardziej prawdopodobne i logiczne, dzi臋ki! :*

Udost臋pnij ten post

Jednak ostrzegam Ci臋 przed nadmiernym fanatyzmem religijnym. Lepiej by膰 dobrym cz艂owiekiem ni偶 wiecznie rozmodlonym wierz膮cym na pokaz, to mija si臋 celem, ja nie miejscu Boga wynagradza艂abym tych co byli dobrzy, a nie tych rozmodlonych pozer贸w.

Udost臋pnij ten post