Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podskórna

zatrzymuje mi sie woda w organizmie

Polecane posty

Gość podskórna

kto mi doradzi? jak cos wypije chocby szklanke herbaty od razu mam duzy brzuch i tak do konca dnia. co z tego, ze sie wysikam jak ten brzuch zostaje. wnioskuje, ze zatrzymuje mi sie woda w organizmie. w rezultacie staram sie nic nie pić zeby nie miec brzucha jak balonika, ale są chwile, gdy musze sie napic bo nie wytrzymam. ktos tak ma?

Gość podskorna
up

Gość podskorna
no co w ziwązku z tym ndmiarem sodu? co mam ograniczać itp? rozwin swoja wyppowiwedz prosze

Gość ty Max
Wez czlowieku zarzyj (C2H5)4Pb

Gość randkowicz,,,
to sól zatrzymuje wodę, spożywasz dużo soli???

to może być groźniejsza choroba. Przecież od zwykłego solenia potraw nikomu zdrowemu nie zatrzymuje się woda w organizmie

Ogranicz sól tak jak już ktoś tu napisał. Poza tym z tego co się orientuję to gdy woda zatrzymuję się w organizmie widać to najpierw na kostkach a nie po brzuchu. Lepiej idź do lekarza.

ale woda w organizmie nie zatrzymuje się w brzuchu to się objawia obrzękami rąk, nóg (kostki) a nie dużym brzuchem ty masz raczej chory żołądek

A puchniesz czy tylko ten brzuch? Jak się zatrzymuje woda w organiźmie to po poierwsze pojawiają się obrzęki rąk i nóg, a nie brzuch rośnie. A skoro jak piszesz wysikujesz to co wypijasz to o jakim zatrzymywaniu mówisz. Może masz obsesję na punkcie płaskiego brzucha i widzisz coś czego nie ma?

"podskorna no co w ziwązku z tym ndmiarem sodu? co mam ograniczać itp? rozwin swoja wyppowiwedz prosze" Ilość związków sodu w żarciu np. chlorku sodowego:P.A w zamian łykać dużo związków potasu-to właśnie po części ma odwrotny efekt:classic_cool:.

na to dobra jest pokrzywa...sok albo cherbata...sa tez tabletki z pokrzywa

Gość a mnie się wydaje że to tłuszc
z ci zostaje a nie woda :) Pierwsze słuszę, że woda brzuch ci wypycha. Gdyby zostawała, to przede wszystkim kostki na nogach byś miała obrzęknięte a nie brzuch:)

Gość podskorna
to nie jest tłuszcz, bo mam normalnie szczupły płaski brzuch. a jak coś wypiję to od razu ten balonik się robi. jak jem to nie ma tego efektu, dlatego pomyślałam, że to woda się zatrzymuje. nie puchną mi kostki, ręce itp. czy jem dużo soli? używam jej jako przyprawy tylko w weekendy, w tygodniu ani grama bo nie gotuję