Gość Rybuńka Napisano Styczeń 19, 2011 czesc Kochane:) tak wiec byłam dzis u lekarza, i szczerze mówiac g wiem, bo nie przyznałam sie do moich obaw... wysłałby mnie pewnie do psychiatry. ale zrobił mi usg, powiedział, ze nic mi nie jest, ze to normalne.. mam takie pytanie, chyba podczas usg cos by zauwazył? czy zrobic test dla swietego spokoju? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Firankla Napisano Styczeń 20, 2011 Czemu mu nie powiedzialas?? Mysle ze by zauwazyl podczas usg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
syska143 0 Napisano Styczeń 20, 2011 oj Rybuńka.. źle zrobiłaś, przecież to jest lekarz- na pewno by Ci coś powiedział, jakoś pomógł, wytłumaczył i w ogóle. heh :) a mi dziewczęta ból jajników nie daje żyć.. od okresu nie przestały tylko tak pobolewają raz mniej a raz strasznie bardzo ;| to odstawienie tabletek chyba daje mi trochę w kość. ;| po sesji chyba się wybiorę na jakąś kontrole do gina, jakieś badania i w ogóle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Firankla Napisano Styczeń 20, 2011 Syska idz koniecznie do gina, bo to niemozliwe zeby tak ciągle Cię bolało, pewnie męczysz się z tym strasznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
syska143 0 Napisano Styczeń 23, 2011 wybiorę się, wybiorę. mam nadzieję że nic nie dobrego się nie dzieję. w sumie trochę nie odpowiedzialnie się zachowałam, bo nie poszłam od razu po odstawieniu na żadną kontrolę ani nic. ;| heh. dziewczyny dziś mam 16dc, codziennie mierzę temperaturę, obserwuje wszystko i w ogóle :) i wczoraj miałam z moim partnerem stosunek, więc gdybym znowu zaczęła się denerwować za jakiś czas to bądźcie tu i wspierajcie. :D czuje że ten cykl po odstawieniu będzie dłuższy, bo minęła już połowa w odniesieniu do ostatniego i nadal nie ma skoku temperatury, więc pewnie owulacja się przesunie. więc pod koniec cyklu będę znowu mega kłębkiem nerwów. ;p a wy dziewczyny jak się czujecie? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Firankla Napisano Styczeń 23, 2011 Hej ;) U mnie wszystko ok, okres mi sie skonczyl... jeszcze w ostatnim dniu okresu mialam tez stosunek ale juz zabezpieczenie i nie mam sie czym stresowac ;) U mnie ferie w pełni.. jeszcze został mi tydzien wiec odpoczywam jak sie da. Pozdrawiam :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja znowu panikuję pomocy Napisano Luty 6, 2011 czy ten topik jeszcze istnieje???? dziewczyny pomóżcie Uprawiałam tylko lekki petting bez wytrysku i seks oralny już z wytryskiem. Wszystko było dobrze, nie było kontatku z nasieniem. No a ja....wkręcam sobie że może jakoś jakimś cudem coś się do mnie dostało (choć logicznie wiem że to niemożliwe) już tak schizuję ze płakać mi sie chce. Dzisiaj mam 28 dc....nie mam okresu, boli mnie brzuch i piersi ale dodam że mam cykle troszkę dłuższe no i niedawno byłam u ginekologa i przez ostatnie 10 dni musiałam brać orgametril po 2 tabletki dziennie, bo wykrył mi jakiegoś 7cm polipa na jajniku. Dziś jest 3 dzień po odstawieniu orgametrilu, okres powinien przyjść....matko a ja się boję i świruję:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewusek Napisano Luty 6, 2011 No więc z tego co piszesz - rzeczywiście miałaś dni płodne (napisz tylko kiedy zaczął się pierwszy dzień cyklu - pierwszy dzień miesiączki), mimo to, że nie doszło do "wytrysku" partnera to musisz pamięta, że mężczyźni już wcześniej wydzielają plemniki... W dni płodne kobieta jest szczególnie na to narażona i wcale nie musi dojśc do całkowitego podniecenia. Test powinnaś zrobi już tydzień po sóźniającym sie okresie - wtedy sa juz pierwsze wiarygodne wyniki. Miom to 3 mam kciuki i zycze powodzenia! Ps. Zabezpieczajcie sie na przyszlosc !!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość panikara.............. Napisano Luty 6, 2011 nie zabezpieczaliśmy się bo przecież nie było seksu...kurczze nie strasz mnie że coś z tego może być, sperma nie miała żadnego kontaktu ze mną, płym ten przed również nie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Firankla Napisano Luty 6, 2011 Eh nie schizuj, na pewno nie jestes w ciazy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość panikara.............. Napisano Luty 6, 2011 Firankla....czytałam Cię tu wczesniej, a teraz sama schizuję...Boże skąd się biorą takie schizy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fuga88 0 Napisano Luty 6, 2011 witam, uprawiałam petting z moim partnerem, oboje bylismy w majtkach, on piescił mnie dłonią a on mnie (ręce w majtkach), nie doprowadziłam go do wytrysku - leżał obok mnie, bokiem gdyby był wytrysk pocyzłabym i zauważyła, poza tym cąły czas miał wzwód. Nie było zatem raczej spermy, ale boje się czy nie mógł miec czegos na rękach, masturbował mnie ręką dosyc głęboko, choc nie wkładał palca do pochwy, bo jestem nadal dziewicą. To było w 5 dniu cyklu, zaraz po okresie, po 21 dniach od tego momentu (26 dzien cyklu) dostałam normalengo okresu, 4-5 dni, obfite 3 dni, normalna krew. Teraz jestem juz w 25 dniu nastepnego cyklu, zaraz po tamtym okresie zaczeły mnie bolec jajnik prawy, potem także lewy, od 6 dni boli mnie cąłe podbrzusze ostro i bardzo plecy w krzyzu. mam tez napływy gorąca. dodam z emam dosyc nieregularne cykle, niedawno dwa po 18, 1 dni i ten ost po 26 dni. biore hormony tarczycy. bardzo sie denerwuje, ze pomimo okresu, moge byc w ciąży, tyle się o tym naczytałam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
syska143 0 Napisano Luty 7, 2011 nie no fuga88 nie popadajmy w paranoje. :) nie było wytrysku- nie ma ciąży. poza tym sama napisałaś ze dostałaś normalnego okresu po tym wszytskim, więc napewno nie jesteś w ciąży, daj spokój. :) w ciązy zdarzają się- ale rzadko - małe plamienia. więc na prawdę w ogóle nie masz się czym martwic. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość panikara.............. Napisano Luty 7, 2011 a ja mam się czym martwić? dzisiaj 4 dzień od odstawienia orgametrilu a okresu nie ma, brzuch mnie boli od kilku dni. Swój przypadek opisałam wyzej, był tylko seks oralny i petting, zero kontaktu z nasieniem, ale teraz zaczynam sobie wkręcać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fuga88 0 Napisano Luty 7, 2011 hey, robiłam dziś test ciązowy kindertest i wyszedł negatywny, jutro zrobie kolejny pinktest, ponieważ biore euthyrox25 (pół tabletki) i mysle ze to moze miec wpływ na wynik, pani w aptece tez tak powiedziała;/ poza tym mam coraz wiecej objawów ból w macicy stał sie nie do wytrzymania, na dole, z lewej strony, czasami na górze przy pępku, uciskanie na mocz i mega bóle w koci ogonowej, gorączka, dreszcze i szybko się męcze,. jestem pewena ze to ciąża, mam dziwne uczucie w macicy ze cos tam sie dzieje. niby tylko petting, niby bez wytrysku, a jednak. mam prawie 23 lata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aggie:) 0 Napisano Luty 7, 2011 Nie jesteś w ciąży daj spokój. W preejakulacie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia. Przez te palce to już niejedna chciałą sobie ciążę wkręcić, dziewczyny czy Wy się dobrze czujecie/ Panikara......ty też dziewczyno, sorry że to napiszę ale ogarnij się:) Jak ty chcesz w tą ciążę zajść jakim cudem jak tak jak piszesz sperma nie miała żadnego kontaktu z Tobą.....plemniki nóżek ani skrzydełek nie dostały i nie poleciały jak za światłem prosto do twojego jajeczka. Gdyby tak było to kobieta przeciętnie miałaby po 10 dizeci a tak nie jest. A to że sobie teraz wkręcasz czzy aby czasem coś tam nie dostało się itp to normalne bo panikujesz. Wyluzować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Firankla Napisano Luty 7, 2011 dokładnie laseczki, wyluzujcie, bo takie schizy to nie są na miejscu.. rozumiem jakby seks bez zabezpiczenia, ale nie ze nawet do wytrysku nie dochodzi.. jak sie bd tak stresowac to okres wam sie przesunie.. dobranoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość panikara.............. Napisano Luty 7, 2011 Firankla...oj dobrze Ci mówić. Ja niby wiem że nie mam się czego bać. Wiesz co, po prostu nawet jakbym zobaczyła na teście dwie kreski to bym w to nie uwierzyła bo to jest absurdalne.....ale psychika robi swoje.....a tą psychikę to chyba troszkę zwaloną mam:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość schizuje na maxa Napisano Luty 7, 2011 Mi tez się spoznia...dzis 42 dzien cyklu i normalnie wychodze z siebie:(:(:(:( ostatni okres mialam 28 grudnia...25 i 26 stycznia mialam 2 stosunki za kazdym razem sie zabezpieczylismy prezerwatywa.Nic nie pękło. Nie mam regularnych miesiączek. cykle mam ponad 35 dniowe czasem okolo 40 dni. Dodam ze dzis robilam Pre-test i wyszedl negatywny. Ale nadal nie wiem co myslec:(:(:( Co o tym sądzicie????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdhddnf Napisano Luty 7, 2011 upupupup!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdhddnf Napisano Luty 7, 2011 ????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdhddnf Napisano Luty 7, 2011 halo?jest tu ktos? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość schizuje na maxa Napisano Luty 7, 2011 Mi tez się spoznia...dzis 42 dzien cyklu i normalnie wychodze z siebie ostatni okres mialam 28 grudnia...25 i 26 stycznia mialam 2 stosunki za kazdym razem sie zabezpieczylismy prezerwatywa.Nic nie pękło. Nie mam regularnych miesiączek. cykle mam ponad 35 dniowe czasem okolo 40 dni. Dodam ze dzis robilam Pre-test i wyszedl negatywny. Ale nadal nie wiem co myslec Co o tym sądzicie????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fuga88 0 Napisano Luty 8, 2011 Zrobiłam ten 2gi test dziś rano, z pierwszego porannego moczu, przed zazyciem pół tabletki euthyroxu, ostatnią brałam jakies 26h temu. Test innej firmy, niż pierwszej i także wyszedł negatywnie... To skąd te wszytskie dolegliwości??? Sytuacja do której mogło dojsc do zapłodnienia miała miejsce 23 grudnia, nie możliwe zeby jeszcze nie było w krwi tego hCG, prawda? Serio czuje się bardzo, bardzo źle, i sama już nic nie rozumiem;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Poczytaj sobie.... Napisano Luty 8, 2011 Możliwe skutki uboczne: Lek jest na ogół dobrze tolerowany, objawy uboczne występują przy niewłaściwym dobraniu dawki i odpowiadają objawom nadczynności tarczycy. Podczas leczenia należy zwrócić uwagę na takie objawy jak: niepokój, zaburzenia snu, spadek wagi ciała, nadmierną potliwość, przyspieszenie czynności serca, podwyższenie ciśnienia tętniczego, uczucie kołatania serca, bóle głowy, skłonność do biegunek, bóle w klatce piersiowej, wypadanie włosów. W przypadku cukrzycy mogą wystąpić zaburzenia poziomu cukru we krwi - należy często kontrolować poziom cukru i przeprowadzić ewentualną korektę leczenia. Wszystkie wymienione objawy powinny ustąpić po zmniejszeniu dawki. Nie ma danych, że lewotyroksyna upośledza zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych i obsługiwanie urządzeń mechanicznych w ruchu. wiecej na str:http://www.doz.pl/leki/p1556-Euthyrox_N To przez lek sie tak czujesz a nie dlatego ze w ciazy jestes :P Troche pomyslec wystarczy..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anusiaaaaaa214352 Napisano Luty 8, 2011 witam dziewczyny :( okres mialam 5 stycznia , z chlopakiem kochalam sie 18 bez zabezpieczenia, dzisiaj mamy 8 lutego i okres juz powinnam miec , a nadal nic :( dostaje juz do glowy .. :( a mam coraz wiecej objawow ;( podbrzusze boli mnie tak bardzo ze nie moge wytrzymac ;( czesciej oddaje mocz , bola mnie piersi ;( wczoraj nawet miala zgage . moge byc w ciazy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dlaczego kochałaś się Napisano Luty 8, 2011 bez zabezpieczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość panikara.............. Napisano Luty 8, 2011 Moja sytuacja na dzień dzisiejszy jest taka: nadal nie mam okresu, jest 30 dzien cyklu, ale czuję się bardzo ale to bardzo okresowo. Kręciło mi się w głowie, boli mnie brzuch itp itd...tak jak zawsze przed okresem. Dzisiaj mija piąty dzień od przerwania orgametrilu, dostałam maila od swojego lekarza, do którego napisałam kiedy moge spodziewać się miesiączki, odpisał mi że po odstawieniu leku miesiączka ma się pojawić do 10 dni. Tak więc, wygląda na to że mam jeszcze trochę czasu i trochę mnie to uspokoilo. Temperatura mierzona rano pod językiem nadal jest podwyższona.....no ale może jest to też kolejny skutek tego orgametrilu, chociaż po odstawieniu powinna spaść. Dzisiaj miałam zamiar pojechać po test ciążowy, ale stchórzyłam...tzn bardziej wytłumaczyłam sobie na trzeźwo że NIE MA POWODÓW DO OBAW i że ten test to będą tylko wydane niepotrzebnie pieniądze. Powtarzałam sobie w myślach w kółko że przecież nie było żadnego kontaku ze spermą, owszem wytrysk był, ale przy oralu to było daleko, on mnie nie dotykał zaraz po i tak dalej i tak dalej......... no ale co z tego, skoro teraz wróciłam do domu i znowu od początku się boję i żałuję że nie kupiłam jednak tego testu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anusiaaaaaa214352 Napisano Luty 8, 2011 to był taki spontan :( pod wplywem podniecenia itd . zaluje tego bardzo ;( chlopak powiedzial mi ze nie doszedl ;/ ale nie wiem czy mam mu wierzyc na slowo ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość panikara.............. Napisano Luty 9, 2011 Dziewczyny dlaczego nic nie odpisujecie? Ja dzisiaj jednak zrobiłam test pre test płytkowy. Ale nie z pierwszego moczu, gdzieś tak z drugiego, było to przed 10.00 Wynik był negatywny. Okresu nadal nie mam czy możliwe że test sie pomylił? W sumie to trochę się uspokoiłam,ale nie do końca. KURCZE PRZECIEŻ JA NIE UPRAWIAŁAM SEKSU. Jest dzisiaj szósty dzień od odstawienia orgametrilu...kiedy ten okres przyjdzie? Brzuch i piersi wciąż pobolewają. Cholera a jak nie brałam tych hormonów to zawsze wiedziałam co i jak i kiedy dostanę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach