Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwiatuszekdomi

kontakt seksualny w dni płodne czy jestem w ciązy?

Polecane posty

jejku , droga szalona panikaro. :) jeżeli nie było kontaktu Twoich dróg rodnych z nasieniem to NIE MA I NIE BĘDZIE CIĄŻY! musiałam Ci to napisać wieeeelkimi literami, żeby to doszło moja droga do Ciebie. :) wiem doskonale co może sobie wkręcić denerwująca się kobieta, która z niecierpliwością czeka na okres. :) osobiście przez moje denerwowanie się też powinnam być już mamą ładnej gromadki. ;p czytam właśnie o tym Twoim orgametrilu który przyjmowałaś i w internetowej encyklopedii leków pisze że silnie hamuje jajeczkowanie, więc to jest przyczyna Twojego spóźniającego sie okresu, nic więcej. :) więc kończymy ze stresem i czekamy spokojniutko. :)

Gość Firankla
Anusia powinnas zrobic test koniecznie, już czas, po co sie stresowac?

Gość Firankla
Panikara - ja swoje stresy juz przeszłam... Uspokoj sie na prawde ja sie nie dziwie że nie masz okresu skoro w takim stresie żyjesz, nie panikuj, wyluzuj okres przyjdzie, na pewno!

Gość panikara..............
Wiecie co dziewczyny...ja nadal nie mam tego okresu:O dziś jest 33 dzień cyklu. Żałuję masakrycznie że zgodziłam się przyjmować te tabletki (jeśli to przez nie) bo mogłam od razu się domyślić że jak będzie mi się spóźniał to będę panikować. mogłam od razu zgodzić się na zabieg wycięcia tego cholernego polipa. Wczoraj wieczorem myślałam że to już okres, nawet tampona założyłam, była krew, ale były to tylko zwykłe plamienia, które zawsze miałam przed okresem, a te tabletki miały mi na nie notabene pomóc. A tak to już od razu od początku dnia wiem że w danym dniu nie dostanę, bo temperatura rano wciąż podwyższona, dzisiaj to nawet plamień nie mam:O Kurcze dziewczyny ja oszaleję. Tłumaczę sobie na milion sposobów że do niczego nie doszło, ale psychika mi szaleje no bo różne myśli chodza po głowie skoro tego okresu nie ma i nie ma. Dzisiaj byłam w drogerii i już miałam kolejny test kupić ale jakiś głos wewnętrzny mnie powstrzymał. Nie chciałam przechodzić przez to przez co przechodziłam jak ostatnim razem robiłam ten test (mimo że powtarzałam sobie w kółko że z tego dzieci się nie biorą to myślałam że dostanę zawału jak miałam popatrzeć w to okienko)...drugą rzecz sobie tłumaczę że już przecież po terminie miesiączki test mówiłby prawdę więc negatywny znaczy negatywny prawda? Moja mama jakoś tak sie dziwnie przygląda, boję sie że mnie zapyta cy aby w ciązy nie jestem i co ja jej powiem? że nie współżyłam ale obawiam się że mogę być? Poza tym ten cholerny orgametril mam brać jeszcze przez kolejne dwa cykle (zakładając że dostanę jednak ten okres) to już widze po prostu mój związek jak przez trzy miesiące będzie zero seksu z powodu moich schiz ciążowych. Zero seksu i innych spraw pewnie też, no bo tutaj SEKSU NIE BYŁO (tzn oralny) a ja chodzę po ścianach i widzę siebie w ciąży.......co ja mam robić poradzcie coś.....jutro rano jak znowu na termometrze zobaczę że temperatura nie spadła to normalnie chyba sobie w łeb strzelę

Gość tarot allegro!! - Tarocistkaaa
POTRZEBUJESZ WIEDZIEĆ CO SIĘ WYDARZY ? W SFERZE UCZUĆ FINANSOW BĄDZ ZDROWIA ? ZAJRZYJ NA MOJE AUKCJE ALE WARTO OCEN PO KOMENTARZACH WIELE KLIENTOW STALYCH TANIO PROFESJONALNIE http://allegro.pl/tarot-1-pyt-najtaniej-zaplata-po-1zl-i1443839063.html http://allegro.pl/tarot-wrozba-roczna-profesjonalnie-wplata-po-i1454757393.html

panikara nooo. ;* wyobraź sobie że sa kobiety które po odstawieniu tabletek czekają na okres po 40, 50, a nawet 70 dni! ja akurat powiem szczerze że mam szczęście. 1 cykl po odst. 30 dn, teraz drugi- 28. ale na prawdę nie mam pewności że nastepny nie będzie trwał 50 czy 70 dn. więc spokojnie, bo brałaś tabletki które hamują owulację, więc poczekaj spokojnie. stres i nerwy też Ci w ogóle nie pomagają.. odpocznij, pomyśl o czyms przyjemnym, wyjdz gdzieś no zrób coś, cokolwiek! ale nie siedz i nie rozmyślaj o tym cały czas! są kobiety które nawet z pełnym stosunkiem w owulację nie mogą zajść w ciążę, a Ty chcesz zajść kiedy nawet stosunku takiego nie było. spokojnie, wrzuć na luz a okres przyjdzie. :) a jak jutro napiszesz że temperatura nie spadła i że strzelisz sobie w łeb, to ja Cię uprzedzę z tym, bo oszalejesz a w ciązy nie jesteś! głowa do góry mała! :)

panikara nooo. ;* wyobraź sobie że sa kobiety które po odstawieniu tabletek czekają na okres po 40, 50, a nawet 70 dni! ja akurat powiem szczerze że mam szczęście. 1 cykl po odst. 30 dn, teraz drugi- 28. ale na prawdę nie mam pewności że nastepny nie będzie trwał 50 czy 70 dn. więc spokojnie, bo brałaś tabletki które hamują owulację, więc poczekaj spokojnie. stres i nerwy też Ci w ogóle nie pomagają.. odpocznij, pomyśl o czyms przyjemnym, wyjdz gdzieś no zrób coś, cokolwiek! ale nie siedz i nie rozmyślaj o tym cały czas! są kobiety które nawet z pełnym stosunkiem w owulację nie mogą zajść w ciążę, a Ty chcesz zajść kiedy nawet stosunku takiego nie było. spokojnie, wrzuć na luz a okres przyjdzie. :) a jak jutro napiszesz że temperatura nie spadła i że strzelisz sobie w łeb, to ja Cię uprzedzę z tym, bo oszalejesz a w ciązy nie jesteś! głowa do góry mała! :)

Gość o matko co za dzieci..
czytam czytam i co wierzyc mi sie nie chce ..czy nasza mlodziez jest az tak nie doinformowana czy o co kaman .. cudujecie kombinujeci zamiast isc do gina po tabletki anty i po sprawie rany po co wam te schizy nie kumam nie wiecie ile cykl trwa ,jak obliczyc dni plodne ,i jak zajsc w ciaze a za sex sie lapiecie NIEDOROZWOJE JAKIE Z WAS CZY CO WEZCIE SIE ZA NAUKE A NIE ZA SEX ..SEX JEST DLA DOROSLYCH I ODPOWIEDZIALNYCH LUDZI A NIE DLA MALOLATEK KTORE NIE WIEDZA CO I JAK ... PUKNIJCIE SIE W LEB ....moze to cos zmieni ,ale do tego tez trzeba dac wam instrukcjie obslug .... a ta co ma 23 lata i nie wie co i jak -PORAZKA

Gość Aga.......25......
tabletki anty sa własnie dla tych które kompletnie nie wiedza nic o swoim organizmie ale to tak gwoli scisłosci.........

okresu brak, brzuch boli, czuję jakby okres dosłownie 'wisiał na włosku'....temperatury nie mierzyłam bo wstawałam w nocy, a wczoraj......rozbolał mnie żołądek, masakrycznie głowa i wymiotowałam:O:O:O Nie mam pojęcia dlaczego, nie zjadłam niczego nieświeżego.....przestraszyłam sie dodatkowo tym, no bo w ciąży się przeciez wymiotuje. Oszaleję laski. Dzisiaj chyba jednak pojadę po kolejny test. Ja nie chcę żadnego dziecka które miałoby się dostać do mnie mimo braku seksu....Jeśli już miałabym kiedykolwiek wpaść to tak jak ludzie po prostu z pełnego stosunku niezabezpieczonego (chociaż jak tu siedzę głowę sobie daję uciąć że nie doprowadzę do takiej sytuacji).....a jakbym miała całe życie wychowywać gówniarza który był mcgayverer toż kurwa mać co za pech, jak to możliwe by było? w ogóle nigdy o takiej sytuacji nie słyszałam. No ale skąd te wymioty, skąd to opóźnienie okresu? ja oszaleję.

Gość Aga.......25......
panikaro miałaś po prostu atak migreny. NIe wiem jak u Ciebie ale w więszkości kraju wczoraj była beznadziejna pogoda i lało cały dzień. Przy migrenie zdarzają się wymioty i nie ma w tym nic dziwnego. Przestań wmawiać sobie że jesteś w ciąży, z takich kontaktów jak Ty miałas dzieci sie nie biorą, nie ma takiej możliwości. Plemniki nie dostały skrzydełek ani nóżek. Wiem, że psychika ludzka (zwłaszcza kobieca) jest w stanie sobie wiele rzeczy wkręcić, ale trzeba zachować zdrowy rozsądek. Zrób ten test jeśli miałby ci ulżyć.

Gość Aga.......25......
ale co do testu jeszcze to ja na Twoim miejscu już zaufałabym temu pierwszemu negatywnemu (chociaż zacznijmy od tego że w ogóle nie robiłabym testu gdybym była na Twoim miejscu...robiłabym gdybym miała niezabezpieczony seks albo nawe zabezpieczony a okres tyle by mi się spóźniał itp itd ale SEKS NORMALNY ZWANY DALEJ TRACYDYJNYM a nie wszelakiego rodzaju pieszczony, seks oralny. gdzie wytrysk był kilometr od twojej no wiesz:D) Robiłaś ten test i było to już po terminie @ tak? No więc nieważne czy rano czy nie rano, ale test pokazałby już prawdę. Nawet niektórym dziewczynom przed terminem @ test pokazuje ciążę jeśli w niej są. A Twoja sytuacja jest taka: brak seksu, test negatywny, polip na jajniku (pewnie Cię to teraz nie zmartwi ale to trzeba koniecznie wyleczyć bo właśnie przez to mogą być problemy z zajściem w ciążę, albo może dochodzić do poronienia), orgametril który wstrzymuje owu......i mimo tego ciąża jak ta lala:D no dziewczyno zastanów się:D faktycznie macgyver byłby z tego:D

Aga trochę mnie pocieszyłaś, ale całkowicie pocieszy mnie tylko okres. Mam jeszcze takie pytanie, co sądzicie, bo do tej sytuacji doszło w nocy z soboty na niedzielę. W poniedziałek po południu byłam u ginekologa bo wtedy właśnie wykrył mi tego polipa i wtedy przepisał mi orgametril. Zrobił mi usg dopochwowe i moje pytanie jest takie czy lekarz byłby w stanie po tak krótkim czasie stwierdzić że możliwe że dojdzie do zapłodnienia/zagnieżdżenia sie zarodka? Wiem, że to bardzo krótki czas, to trwa kilka dni, no ale usg dopochwowe to tak wszystko widać jak na dłoni więc może jakby coś go zaniepokoiło to by to zauważył?

dzisiaj znowu plamię, dość intensywnie ale nie jest to nadal okres. Kupiłam test.

Gość Firankla
Moze rozkeci sie i bd okres?:)

WITAM, DROGIE PANIE, MIESIĄCZKĘ MIAŁAM 11 LUTEGO, KOCHAŁAM SIĘ ZE SWOIM CHŁOPAKIEM W 11 DC, Z OBLICZEŃ WYNIKA ŻE 11 DC ZACZĘŁY SIĘ DNI PŁODNE. MOGĘ BYĆ W CIĄŻY? LEKKIEGO STRACHA MAM.

Gość scrabbledable
A kochałaś się do końca bez zabezpieczenia? I ilo dniowe masz zazwyczaj cykle?

TAK KOCHALIŚMY SIĘ BEZ ZABEZPIECZENIA, CYKL TRWA 285 DNI

no szanse niestety lub "stety"- są spore.. a i jeszcze pytanie- z według obliczen jakich? internetowe kalendarzyki? to daj sobie spokój z takimi. chyba że prowadzisz jakieś samoobserwacje, to ok. mogłaś określić że to były dni płodne.

Gość HANIA80
NIE UKRYWAM ŻE ANALIZUJE INTERNETOWE KALENDARZYKI, WIEDZA KSIĄŻKOWA

Gość HANIA80
OD 19 DC WSPÓŁŻYJEMY JUŻ BEZ ZABEZPIECZEŃ

Gość scrabbledable
To może ja też zasięgnę małej rady: Dziewczyny mam pytanie czy jest duża szansa, że jestem w ciąży?? Otóż kochałam się z chłopakiem w 4 dniu cyklu i było do końca. Miałam wtedy jeszcze trochę okresu. Cykle zazwyczaj mam 28-29dniowe. Mierzę temperaturę, ale akurat ten cykl sobie trochę przeoczyłam, miałam w nim więcej imprez i doszłam do wniosku , że to nie będzie miało sensu. Wiem tylko, że owulacja była mniej więcej w 14 dc, temperatura 15 dc była już chyba wyższa, ale pewna nie jestem bo nie mam kilku ważnych temepratur z pierwszej fazy cyklu. No i chciałam tym samym zapytać czy możliwe jest, aby plemniki przeżyły 10 dni (od 4 dc do 14dc) ponieważ od 14 dc bolą mnie piersi i wtedy właśnie wystąpił ból owulacyjny, który zazwyczaj mam w każdym cyklu i jest On raczej równoznaczny z wystapieniem owulacji. Nie wiem co mam o tym myśleć??

Gość głupia stara panikara
czy ktoś jeszcze odwiedza to forum????? Najprawdopodobniej miałam już dni niepłodne, było po owulacji, bo śluz, szyjka macicy na to wskazywały, no ale do końca nie mogę tego wiedzieć kochaliśmy się bez prezerwatywy, ale on wyszedł na dłuuuugo przed wytryskiem. Wytrysk nastąpił dopiero później jak pieściłam go oralnie. Śluz mój był biały i gęsty. Nie było wcześniej stosunku, więc nie byłyby w stanie przeżyc w preejakulacie. Wiem, że nie do końca dobrze zrobiliśmy, poniosło nas bo długo się nie widzieliśmy, napiszcie mi czy Waszym zdaniem ciąża jest tutaj możliwa.