Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anabele :(((

wzielam tabletke 72po...czuje jakbym zabila swojego dzidziusia...

Polecane posty

nie bede przytaczala wszystkich jego slow tutaj..wystraszylam sie,co bedzie dalej ze mna itd..tyle emocji mna szarpalo ze szkoda slow

fade to black no to dziwny facet... teraz juz sie tym nie przejmuj i przyjmij wersje optymistyczna, o ktorej wczesniej pisalam, a nastepnym razem nie sluchaj faceta i rob jak Ty uwazasz i jak czujesz, bo on nie ma prawa do niczego Cię zmuszać. Oczywiście, że facet ma prawo głosu. W końcu gdyby zaszła w ciążę, to on będzie płacił przez 20 lat niemałe pieniądze na dziecko i będzie miał przesrane życie. W dodatku płacić trzeba czy się ma pracę akurat, czy nie. dziecko to nie zabawka i to decyzja zaważająca na całym życiu, a dziecko diametralnie przewraca życie do góry nogami. W zasadzie dla rodziców ich życie się kończy, nie mają czasu dla siebie, żyją tylko dla dziecka, którym jak jest małe trzeba się zajmować 20 h / dobę.

Bimbałek - Owszem, facet ma prawo głosu, ale nie może kategorycznie za nich dwoje podjąć decyzji i zmusić jej do wzięcia tej tabletki by nie było dziecka. Wiem, że ona nie jest ubezwasnowolniona i potrafi sama też decyzję podjąć, ale jak widac nastraszył ją, nie wiem co powiedział,ale gdy emocje opadły ona żałuje, że go posłuchała. Nie tylko pieniądze się liczą, a Twoje podejscie do tematu dziecka świadczy o egoizmie, skoro piszesz,ze dla rodzicow zycie sie konczy... wiesz dla wielu par życie dopiero się zaczyna kiedy na świat przychodzi dziecko, które jest owocem ich miłości i jest dla nich szczęściem. Sama autorka pisze, że dziecko to szczescie by jej dało. Poza tym moim zdaniem, kobieta ma większe prawo do decydowania w tym temacie, bo to ONA nosi to dzieciątko pod sercem przez 9 miesięcy i to z NIĄ ono jest nierozerwalnie związane od poczecia, ONA znosi wszystkie ewentualne problemy ciąży, a facet może się tylko przyglądać i wspierać, ale za nią tego nie przeżyje, więc kategorycznie decydowac nie może, a pieniądze to nie wszystko.

Gość bububa
razem podjęli decyzję o seksie i razem powinni decydować co zrobią w tej sytuacji. ani on nie powinien jej zmuszać, ani autorka nie ma prawa decydować sama. no sorry ale tu się średniowiecze kłania jak ktoś myśli, że kobieta ma większe prawo, bo to ona nosi 9 m-cy dziecko itd.... a później płacz, że zostawił, nie płaci i wogóle życie jest lipne. wkurza mnie podejście, że autorka jest biedna myszka a facet straszny. autorka wiedziała co robi, nikt jej nie ubezwłasnowolnił na czas, gdy poszła po tabletkę i ją wzięła. a jak ją przekonał - widać że zbyt silnej woli to ona nie ma...

''Oczywiście, że facet ma prawo głosu. W końcu gdyby zaszła w ciążę, to on będzie płacił przez 20 lat niemałe pieniądze na dziecko i będzie miał przesrane życie. W dodatku płacić trzeba czy się ma pracę akurat, czy nie.'' Cieszę się że właśnie takie zdanie padło. Bo już byłem przekonany że każda kobieta ma w dupie zdanie faceta i w ogóle pomija fakt że będzie musial placic na dziecko którego nie chce. Naprawdę jestem w szoku, że dostrzegłąś iż mężczyzna nie jest chodzącym bankomatem.

Gość babelwieża
Ja się boję, czy nie zaszłam w ciążę, bo zapomniałam wziąc wieczorem tabletkę anty, a rano kochalam się z mężem. Pominęłam ją całkowicie. To był 8 dzień od zakończenia miesiączki. Ciągle o tym myślę.

facet ma tyle do gadania co i nic. to nasze ciala i nikt nie ma prawa kazac nam pozbyc sie dziecka/zaplodnionej komorki jajowej/zygoty(nazywajcie jak komu wygpodnie).jesli oboje chca-ok ,ona wezmie tabl i po sprawie. ale to co napisal dominik-dla ktorego dziecko wiarze sie tylko z kasa..pozostawie bez komenatarza. Jasne dajmy facetom decydowac a dojdzie do tego ze znajda sie kobiety ktore w 3 mies beda ladowaly na kozetkach w" podziemiach" bo facet doszedl do wniosku ze jednak nie chce placic....to nie plac. tak na prawde z tych alimentow w postaci 200 zl(jak maja niektorzy) i tak wielkie g.. mozna kupic w porownaniu do tego ile samotna matka wyklada na dziecko...i pieniedzy i pracy i sily i wszystkiego. Sory chlopaki moze Was obrazilam tym,ale taka jest prawda-to matka nosi dziecko pod sercem.i to ona ma w razie jego straty zryta psyche..nie Wy

babelwieża w przy[adku pominiecia tabletki-na pewno pisze na ulotce-powinnas wziasc jak najszybciej ta pominieta.i dodatkowo sie zabezpieczac. mysle ze w przypadku jednej tabl nie powinnas miec problemow:) chronia Cie jeszcze pozostale regularnie brane. co innego jesli taka sytuacja dotczylaby kilku tabletek.. pozdrawiam

Gość babelwieża
Dzięki. Wiem, że powinnam wziąć jak najwcześniej, ale ja byłam pewna, że brałam wieczorem poprzedniego dnia, więc nie zaglądałam do opakowania. Zobaczyłam dopiero następnego dnia wieczorem, że jest pominięta ta z poprzedniego dnia. Teraz będę cały miesiąc w nerwówce.

Gość Michał Zaradny
Witam Tabletka antykoncepcji awaryjnej absolutnie nie jest metodą aborcji. Jej działanie polega na zablokowaniu owulacji, czyli procesu uwalniania się komórki jajowej oraz uniemożliwieniu zagnieżdżenia się zapłodnionej komórki w ścianie macicy.Więcej na temat tej metody antykoncepcji znajdziecie na stronie www.wpadka.pl. Jeżeli macie natomiast jakieś pytania bądź wątpliwości skorzystajcie z porady eksperta na http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs

Gość mą szeriiiiiiiiii
o matkp jakaś ty glupiutka :( 72h po zapobieda polaczeniuP LEMNIKA Z KOMORKA JAJOWA , a nie zapobiega zagnoezdzaniu sie zaplodnionego jajka, tak jak wy jej gadacie..... czyli nie masz co sobie robic wyrzutow, nawet jak mialo dosc to pewnie nie doszlo , a o tymprzekonasz sie za kilka dni jak dostaniesz okres. mozesz dostac plamienie 2 dni po albo pozniej, ja tak miałam

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość marabka
co za bzdury... jak mozna zabić coś czego nie ma? ehhhh. Chyba nie zapoznałąś się z treścią ulotki. Tabletka 72h nie jest tabletką poronna!!!!