Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie studiująca

Rezygnuję ze studiów. Co robić przez pół roku?

Polecane posty

Gość już nie studiująca

Witam. Podjęłam decyzję o rezygnacji ze studiów. Powód? To jednak nie to. Nie podoba mi się kierunek, źle wybrałam. Chcę iść na coś innego, ale to dopiero w październiku. Zastanawiam się właśnie co robić przez ten czas, który mam teraz wolny? Najlepiej byłoby iść do pracy - ale co jeśli jej nie znajdę? Nie chcę siedziec na tyłku przez tyle czasu. A może zapisać się do Żaka i zrobić technika? Przynajmniej zaocznie - podobno to bezpłatne. Co mi doradzicie?

Gość najlepiej iść co pracy
a poza tym to może zainwestuj w naukę języka obcego - to kapitał, który zawsze się zwróci, bez względu na branżę.

Gość spragniona jola
zrób sobie wakacje i pojedź za granicę, z czego zrezygnowałaś?

Gość już nie studiująca
Ciężko byłoby mi tak teraz samej wyjechać za granicę do pracy. A na wakcje mnie nie stać :P Angielski - w sumie dobry pomysł. Niby maturę z angielskiego zdałam, ale czuję, że nic nie umiem. Zrezygnowałam z biotechnologii.

Gość już nie studiująca
Nie chcę robić wycieczek. Zresztą - jest za zimno :P

Gość już nie studiująca
Podnoszę

Gość Dolly89
A gdzie studiowałaś, bo ja zastanawiałam się nad biotechnologią, od października tez zaczynam inny kierunek. Powiedz coś więcej na ten temat

Gość już nie studiująca
Na politechnice. Ogólnie wydawało mi się, że będzie bardziej biologicznie, a jest w sumie sama mata i fiza. Wolę iść na coś gdzie faktycznie będzie biologia i chemia.

Gość a moze by takkkkkkkk
au-pair na pol roku?

Gość reyerut
idz na staz

Gość już nie studiująca
au-pair to chyba trzeba umieć język tak? To nie dla mnie... niestety. Właśnie o stażu też myślałam bo byłam już w wakacje. Ciekawe tylko czy można drugi raz.

Gość reyerut
pewnie ze mozna. staz mozna mniec w sumie przez 12 miesiecy. jesli ich calych nie wykorzystalas a nie skonczylas 25 lat to mozesz jeszcze isc na staz

Moim zdaniem powinnas znalezc sobie prace dorywcza i za ta kase pojsc na jakis kurs ale i tak wszystko zalezy od Ciebie. Tylko nie zastanawiaj sie dlugo bo stracisz pol roku a czas szybko leci.

Gość już nie studiująca
No to super. Jak tylko załatwie sprawy ze studiami to zarejestruję się w PUP. Mam nadzieję, że będą jakieś fajne oferty. Ma ktoś jeszcze jakieś ciekawe pomysły, żeby wykorzystać ten czas ( i żeby nie był on stracony)? Trochę mi żal tego straconego roku, ale chyba lepiej zrezygnować teraz niż później.

Gość już nie studiująca
Wlaśnie ciężko jest z taką pracą dorywczą. Szybciej chyba już dostanę ten staż. Co do kursów - probowałam coś znaleźć w necie, ale z marnym skutkiem. Jedynie jak już to były jakieś w Żaku, Cosinusie itp., ale nie wiem czy takie coś ma sens.

Gość już nie studiująca
Podnoszę

Gość już nie studiująca
Jeszcze jakieś pomysły?

Gość oborowa z PGR-u
A nie myślałaś o biotechnologii na Akademii Rolniczej ?? Tam raczej będą przedmioty na bazie chemii i biologii.

ta na staz... od maja szukam stazu lub pracy i co? nigdzie nie chca kogos bez dowiadczenia. super.

Gość iubujyhv
ja też zrezygnowałam ze studiów w tym roku tylko troche wzesniej niż Ty - ja studiowałam biologie. I też byla sama matma i fizyka no i bardzo trudna chemia. poszłam do pracy,ale zwolniłam sie właśnie i ide na staż bo mi sie to bardziej opłaca - mniej kasy ale też dużo mniej stresu...

Gość iubujyhv
ja sobie sama znalazłam pracodawce na staż.... nie jest to wcale trudne, wystarczą chęci.......

Gość BARDZO DOBRA RADA
rób loda

Gość już nie studiująca
Co do studiów to myślę teraz o dietetyce.

pewnie po znajomosci... znajomy mial sklep czy cos i spytalas czy by cie nie wzial... to tak to jasne ze sie da. tylko ze ja nie mam zanjomosci;/