Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaNiedoświadczonaPOMOCY

Odczyt wykresu;/

Polecane posty

Gość MłodaNiedoświadczonaPOMOCY

Błagam pomóżcie. Sprawa jest taka, że nigdy nie mam regularnych cykli. Z różnych powodów nie chcę brac hormonów. Nieregularność nie przeszkadza mi w niczym, poza próbą stosowania naturalnej metody....;/ O ile ostatni cykl był jasny- skok temp, 3 wyzsze niz reszta, sluz rozciagliwy, o tyle ten cykl znow wariuje... to juz 23 dzien cyklu, a ja nie mialam ani jednego wyraznego skoku temp. Tzn byl jeden jedyny 10 dnia cyklu, ale wtedy zdawalam prawo jazyd, wstawalam wczesniej, spalam malo i nerwy mnie zjadaly.... Przez to wszystko, maz ktory panicznie boi sie ciazy, unika ze mna seksu...;/ Jedynym objawem plodnosci w tym cyklu byl sluz plodny....pojawil sie od 14-18 dnia.... Czy mozliwe, ze juz jeste po plodnych? Albo inaczej: czy mozliwe, ze jak np mam cykl 60 dni to owulacja bedzie pozniej np wlasnie w 25 dniu? Srednio moje okresy oscyluja w okolicach 30 dni. 31-36

Może powinnaś się przebadać. Ja też mam takie dziwne cykle ale są one spowodowane zaburzeniami hormonalnymi. Jeśli nie miałaś skoku temperatury to pewnie nie miałaś owulacji więc jeśli chodzi o metody naturalne to nie masz jeszcze niepłodnych. Może się też okazać że jest to cykl bezowulacyjny.

Gość asdasdasda
"Nieregularność nie przeszkadza mi w niczym, poza próbą stosowania naturalnej metody....;/" to zdanie świadczy o tym, że nie rozumiesz na czym polegają naturalne metody. Nieregularne cykle absolutnie nie przeszkadzają w efektywnym stosowaniu NPRu. Okres niepłodny wyznaczasz na podstawie obserwacji swojego ciała - nie na podstawie poprzednich cykli. "Jedynym objawem plodnosci w tym cyklu byl sluz plodny....pojawil sie od 14-18 dnia.... Czy mozliwe, ze juz jeste po plodnych? " nie możliwe. Okres niepłodności poowulacyjnej najprościej i najpewniej wyznaczyć na podstawie śluzu jak i skoku temperatury. Faza niepłodna nastąpi jak już temperatura podskoczy conajmniej o 0,2 stopnie i będzie się utrzymywać przez kolejne trzy dni. A potem do następnej miesiączki. Albo inaczej: czy mozliwe, ze jak np mam cykl 60 dni to owulacja bedzie pozniej np wlasnie w 25 dniu? owulacja będzie dużo później - ok. 44 - 50 dnia cyklu. Srednio moje okresy oscyluja w okolicach 30 dni. 31-36 zdarzają się również cykle bezowulacyjne. Właśnie takie w których nie ma wyrażnego i utrzymującego się skoku temperatury. Przeczytaj coś o NPR przed zastosowaniem. Twoje wiadomości na temat swojego cyklu są przerażająco małe. http://rodzinna.pl/sztuka-naturalnego-planowania-rodziny-p-30.html zafunduj sobie to.