Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grubaska.

Schudnąć.

Polecane posty

Gość Grubaska.

Cześć. Jestem pod pseudonimem "Grubaska" , ponieważ nią jestem. Wzrost: 157 cm. Waga: 63 kg. CEL: 45 kg. Hmm...No więc tak, chcę być chuda, szczupła ...Cokolwiek. Ja naprawdę mam dość wyśmiewania się ze strony rówieśników. Pomóżcie ... Ja nie chcę być anorektyczką, ale mam dość. Po nocach płaczę...Nie mogę tak dłużej żyć...Te wały tłuszczu...Błagam o pomoc...Jak schudnąć co najmniej w dwa tygodnie? Nie ważne ile...Byleby schudnąć. Jak?

Gość salcioo
15 kg to w pół roku minimum

Gość Grubaska.
TU nie chodzi by od razu do 45 kg. Jakieś trzy. dwa kilo w dwa tygodnie. Jeśli wyjdzie raz to potem z górki ^^

Gość Grubaska.
Salcio: Moja mama miała pewien balon żołądkowy [który nie jest dostępny niestety dla nastolatków] I schudła w pół roku 49 kg.

Gość taa niedobra pupaa
A skad sie nagle tak obudzilas? Patrz bardziej realistycznie... Watpliwe, zebys z osoby pulchnej stala sie chuda, chyba ze okupisz to jakas choroba psychiczna. Kazdy jednak moze schudnac. Jedynym skutecznnym sposobem jest dieta polegajaca na ograniczeniu jedzenia. Wylicz sobie za pomoca kalkulatora w necie dokladne BMR- czyli zapotrzebowanie energetyczne.Odejmij od niego ok. 15 %. I jedz, podzielone na ok. 5 , nawet 6 posilkow. To pomaga rozkrecic metabolizm. Niejedzenie na noc to mit- nawet powinno sie, tyle ze bialka, albo choc oowoc, jogurt. Tak samo mitem jest krolewskie sniadanie. Powinnas tak chudnac ok. 2 kg na mc. Obecnie zaden dietetyk nie przepisze diety ponizej 1500 kcal, a tak naprawde najlepiej jesc z 1600-1800- przecietnie

Gość Grubaska.
|TO jest właśnie głupie, że ja nie mam silnej woli. TO bardzo trudne. Lekarz powiedział, że jeśli nie schudnę przez ten rok będzie zmuszony wysłać mnie do sanatorium na następny rok. ;/ A ja nie chcę...

Gość taa niedobra pupaa
a chorujesz na cos?

Gość Grubaska.
Nieee... Ale otyłość może to spowodować...Chociaż....Jak byłam młodsza brałam duże dawki sterydów...Ale po sterydach się puchnie, a nie tyje, a to przechodzi.

Gość taa niedobra pupaa
no to nie wierze ze lekarz chce cie wyslac do sanatorium , bo wage masz chyba prawie w normie wg BMI.

Gość Grubaska.
No to uwierz... Powiedział , że już dawno wyszłam ponad normę trzynastolatki i mieszczę się w skali 17-18 latki. ;//

Gość taa niedobra pupaa
Twój wskaźnik BMI wynosi 25.6. taki poziom wskaźnika BMI oznacza, że masz b. lekka nadwagę. Dla osób dorosłych wartość BMI wskazuje na: poniżej 15 - wyniszczenie 15,0 - 17,4 - wychudzenie 17,5 - 19,4 - niedowaga 19,5 - 24,9 - waga prawidłowa 25,0 - 29,9 - nadwagę 30,0 - 34,9 - I stopień otyłości 35,0 - 39,9 - II stopień otyłości 40,0 i więcej - otyłość kliniczna

Gość kasskka
dukan. Ja schudłam 15 kg w 2 miesiące. Efektu jojo praktycznie nie ma, bo najmniejszą wagę miałam 62, teraz waze 64,5 no ale to wiadomo- wiecej soli, bardziej nawodniony organizm. Biorę się od poczatku za dukana. 29 studniówka Cel -5kg.

Gość Grubaska.
taa niedobra pupaa Twój wskaźnik BMI wynosi 25.6. taki poziom wskaźnika BMI oznacza, że masz b. lekka nadwagę. Dla osób dorosłych wartość BMI wskazuje na: poniżej 15 - wyniszczenie 15,0 - 17,4 - wychudzenie 17,5 - 19,4 - niedowaga 19,5 - 24,9 - waga prawidłowa 25,0 - 29,9 - nadwagę 30,0 - 34,9 - I stopień otyłości 35,0 - 39,9 - II stopień otyłości 40,0 i więcej - otyłość kliniczna Serio? Tylko widzisz...Ja jestem niska, a to strasznie widać...Wielki brzuch...Uda...Masakra.

Gość Grubaska.
dukan. Ja schudłam 15 kg w 2 miesiące. Efektu jojo praktycznie nie ma, bo najmniejszą wagę miałam 62, teraz waze 64,5 no ale to wiadomo- wiecej soli, bardziej nawodniony organizm. Biorę się od poczatku za dukana. 29 studniówka Cel -5kg. Ja bym chociaż tyle chciała schudnąć ^^

Gość taa niedobra pupaa
dukona jest skuteczna dieta, ale po kazdej takiej jest efekt jo-jo jesli sie ja przerwie, poza tym wiele osob pisze, ze strasznie pogorszylo im sie zdrowie, cera, itp. Dieta skuteczna ale szkodliwa. Ja bym autorce radzila przede wszystkim nie popelniac bledow jeszcze gorszych, zwlaszcza przechodzenia na diety. Dla osoby co nie ma mocnej woli to moze byc zapadnia. Staralabym sie pomyslec, co moge zrobic zeby ograniczyc choc minimalnie jedzenie.

Gość kasskka
nie może być tak źle, nie przesadzaj moja kolezanka ma 152cm i wazy ok 51kg i wyglada fajnie. spojrz na siebie obiektywnie:)

Gość taa niedobra pupaa
pewnie jeszcze urosniesz, pij mleko- wydluza kosci dlugie. Jak sie zaczniesz mocno odchudzac, odbierzesz org, sily i wzrost tez sie zatrzyma i co?

Gość Grubaska.
Ale wy pewnie nie wiecie jak to jest ;< Rówieśnicy się śmieją...Mam dość. Dwa razy zmieniałam szkołę.

Gość Grubaska.
Ja wyglądam okropnie, musicie uwierzyć na słowo. I to nie są kompleksy. Mam brzuch jak trzy piłki do kosza :(

Nie słuchaj ich... poczytaj o diecie Dukana, jak dla mnie rewelacja. Ja nie mogłam w żaden sposób schudnąć, jedzenie ograniczone do granic możliwości... A na dukanie w ciągu dwóch tygodni schudłam 8 kg (później waga stała i stała, ale te 8kg naprawdę skłoniło mnie do walki i nie odpuściłam)... A i nie pamiętam kiedy się tak objadałam...;)

Gość taa niedobra pupaa
no wpolczuje, najlepszym sposobem jest sie nie przejmowac, wtedy widza ze nic to nie daje, i przestaja. Nie wierze, zeby w twojej klasie wszyscy byli strasznie chudzi. Jak bedzies w liceum powinno byc inaczej, zwlaszcza jakbys trafila do dobrego.

Gość Grubaska.
Opowiesz mi trochę więcej? Nie byłaś głodna?

Gość drasklica
mialam w szkole gruba kolezanke tez wszyscy jej docinali smiali sie. zaczela sie odchudzac i schudla 7 kg. nadal byla przy kosci ale wygladala o wiele korzystniej. jak sie odchudzala chodzila na spacery- codziennie szybki 20 min spacer i nie jadla slodyczy- jak miala ochote na cos slodkiego to siegala po zelki. i przestala pic slodzone napoje. moze przydadza ci sie te wskazowki. pozdrawiam i zycze powodzenia. musi sie udac:)

Gość Grubaska.
taa niedobra pupaa no wpolczuje, najlepszym sposobem jest sie nie przejmowac, wtedy widza ze nic to nie daje, i przestaja. Nie wierze, zeby w twojej klasie wszyscy byli strasznie chudzi. Jak bedzies w liceum powinno byc inaczej, zwlaszcza jakbys trafila do dobrego. Tylko to nie takie łatwe gdy idę korytarzem, a za plecami słyszę jak oni szydzą. No nie wszyscy, ale większość tak...

Gość taa niedobra pupaa
jakbys robila brzuszki z 5 minut dziennie juz bylby efekt- nie ptzreba duzo, ale raczej regularnie. I warto sprawdzic, ile sie je- jeslli rzeczywiscie jesz za duzo- sprobnowac cos ograniczyc. Diety odradzam, zwlaszcza gwaltowne, wtedy z brzucha balonika zrobi co sie ohydny wiszacy wor. A potem przytyjesz dwa razy tyle.

Gość Grubaska.
taa niedobra pupaa jakbys robila brzuszki z 5 minut dziennie juz bylby efekt- nie ptzreba duzo, ale raczej regularnie. I warto sprawdzic, ile sie je- jeslli rzeczywiscie jesz za duzo- sprobnowac cos ograniczyc. Diety odradzam, zwlaszcza gwaltowne, wtedy z brzucha balonika zrobi co sie ohydny wiszacy wor. A potem przytyjesz dwa razy tyle. Podobno trzeba jeść regularnie, nie?

Gość rulezzz
Jezu:O nie trzeba sie glodzic zeby schudnac jedz 3 posilki dizennie o tej samej godzinie po 18 nic nie jedz bo metabolizm juz jest spowolniony na sniadanie mozesz duzo zjesc na obiad tez a na kolacje juz mniej sprobuj i bedzie dobrze, ja tak schudlam 10 kg 2 i pol miesiaca :)

Gość Grubaska.
Rulezzz - Z godzinami posiłków jest źle. Mam naciągany plan lekcji. Raz wychodzę o 16. raz o 13, raz o 11 itd..

Gość taa niedobra pupaa
Najlepiej jesc regularnie, o tych samych porach, np. co trzy godziny tak z 5 razy dziennie. Ale powinno sie choc na poczatku orientacyjnie policzyc kalorie. Nie za dokladnie, bo niektorzy potem wszystko licza w wpadaja w chorobe psychiczna od tego prawie. Ale mniej wiecej... Nawet przy najlzejszym odchudzaniiu czuc troche ssanie. Zwiekszony wysilek fizyczny nie zawsze dziala odchudzajaco, choc wyrabia miesnie i rzezbi sylwetke. Najczesciej jednak jak sie wiecej popracuje, potem tez zje bo orgaznizm wola o te kalorie co stracil.