Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osobarefleksyjnaraczejjjj

oto mój wątek na kafe bo...

Polecane posty

nic tu nie ma ciekawego. Co sądzicie o tym artykule? W Polsce pogotowie nie przyjedzie do poparzonego na twarzy i sam się ma dowieźć. Co o tym sądzicie? I to jeszcze w Sylwestra - no w Nowy Rok. No normalnie zera równe - to do kogo przyjedzie? Do kogoś kto pierdzi sąsiadom? Ale z tego wynika, że w Polsce wzork jest mało ważny - oczy, nie? Jest tak? +++++++++++++++++++++++++++++ Dzwonili na pogotowie, bo cała wieś była pijana mac2011-01-03, ostatnia aktualizacja 2011-01-03 15:34 W noc sylwestrową mieszkańcy Smołdzina, koło Słupska, kilkakrotnie dzwonili na pogotowie zgłaszając poparzenia z powodu wybuchu petard. Nie mogli pojechać na pogotowie, bo nie miał kto prowadzić - pisze "Głos Pomorza". Fot. Dominik Sadowski / AG Pogotowie ratunkowe SONDAŻ Czy poparzyłeś/aś się kiedyś petardami? Tak Nie Dyżurny policji w Słupsku w noc sylwestrową kilkakrotnie odbierał telefony od mieszkańców Smołdzina zbulwersowanych brakiem działania pogotowia. We wsi wybuch petardy poparzył mężczyźnie twarz. Współtowarzysze zabawy zadzwonili więc na pogotowie, ale dyspozytorka odmówiła wysłania karetki. - Mamy to wszystko nagrane: dyspozytorka powiedziała, że poparzone oczy to nie jest zagrożenie życia - mówi "Głosowi Pomorza" Małgorzata Ostrowska, zastępca kierownika Działu Usług Medycznych. REKLAMY GOOGLE Centrum Stomatologiczne Revedent Rumia tel. 58 572 45 91 www.revedent.pl Auta Mitsubishi. Sprawdź Lancer 2010 - Rabaty do 8.000zł Outlander -Ostatnie Sztuki R.2010 www.Mitsubishi.JapanMotors.pl/ Znajdź Fryzurę Dla Siebie Nowy Szampon Pirolam Usuwa Łupież Przymierz Fryzurę Na Swoim Zdjęciu! www.Pirolam.pl/Szampon - Poinstruowała, że poszkodowanemu należy w pierwszej kolejności przemyć oczy i następnie samemu dowieźć na oddział okulistyczny. Po pięciu minutach znowu był jednak telefon, że w Smołdzinie wszyscy są pijani i nie ma kto zawieść tego człowieka do Słupska. No to wysłaliśmy karetkę, chociaż nie powinniśmy. Pierwsze zgłoszenie ze Smołdzina odnotowano o godzinie 1.00, drugie - o 1.05. Karetka wyjechała o godzinie 1.07 z Główczyc i do oddalonego o 12 km Smołdzina dotarła o 1.30. Pacjent znalazł się w szpitalu o godz. 2.10. Według gazety nie wymagał hospitalizacji. Źródło: Gazeta Wyborcza Trójmiasto Więcej... http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,8897714,Wezwali_pogotowie_bo_cala_wies_byla_pijana.html#ixzz1A35h5XaE ============================

Ja sobie musze artykuł zapamiętać słuchajcie - w Polsce w Nowy Rok cała wieś pijana to co to - cała grupa pijana to nic dziwnego, jeszcze przed Wigilią. Może po Nowym Roku będzie lepiej. No bo co mi pozostawało? Zgłosić na policji - jak dla mnie , że wszyscy pijani i może dojść do agresji czy jakiegoś skandalu. Po cichu miałam tak zrobić i mam wszystko w zadku dziś, a tak? :( I od tego miałam zacząć 4 miesiace temu. Cała wieś pijana - dokładnie takie są fakty :( Kto się z tego śmieje - idiota. Ja już się nie śmieję. I CO JA MAM TERAZ ROBIĆ? Wszyscy nawaleni :(

A oto inny artykuł - jutro zaćmienie Słońca. Ja mam kalendarz księżycowy - jeśli to kogoś interesuje i widzę tam, że dziś jest nów księżyca - czyli go nie ma, a od jutra zaczyna się przybór do pełni, która jest 19 stycznia. Czy ma to jakiś związek z zaćmieniem? Nie znam się na zaćmieniach słońca, w każdym razie dziś jest nów księżyca - no dziś BYŁ bo jutro będzie 5 stycznia i już jest przybór do pełni - taki rogalik cieniutki dziś bedzie. Możecie poobserwować sobie 🌼 ================================================= Jutro zaćmienie Słońca. Na Pomorzu dobrze widoczne mac2011-01-03, ostatnia aktualizacja 2011-01-03 10:20 11.08.1999 częściowe zaćmienie Słońca w Gdańsku Fot. Piotr Mazur / Agencja Gazeta We wtorek rano nastąpi częściowe zaćmienie Słońca. Najlepiej będzie widoczne na Północy Europy, ale również u nas na Wybrzeżu zaćmienie będzie miało ponad 80 proc. Fot. Piotr Mazur / Agencja Gazeta 11.08.1999 częściowe zaćmienie Słońca w Gdańsku Fot. Piotr Mazur / Agencja Gazeta 11.08.1999 częściowe zaćmienie Słońca w Gdańsku więcej zdjęć ZOBACZ TAKŻE 11 sierpnia 1999 r. Zaćmienie Słońca nad Trójmiastem (07-10-10, 16:47) SONDAŻ Czy obserwowałeś/aś już kiedyś zaćmienie Słońca? Tak Nie Zaćmienie Słońca ma miejsce wtedy, gdy Słońce, Księżyc i Ziemia ustawią się w jednej linii. Wtorkowe zaćmienie będzie widoczne w Europie, północnej Afryce i zachodniej Azji. Maksymalna faza zaćmienia będzie widoczna w północnej Szwecji i wyniesie 0.8576. W niewiele gorszej sytuacji będą obserwatorzy w Polsce, gdzie zakryte będzie ponad 80 proc. tarczy. W naszym kraju zaćmienie będzie widoczne rankiem. Zjawisko zacznie się o godzinie 8:14, kiedy w Warszawie Słońce będzie tylko 2 stopnie nad horyzontem. Maksymalna faza równa 0.818 wystąpi o godzinie 9:36 REKLAMY GOOGLE Apartamenty Gdańsk Zarezerwuj Apartament Centrum Gdańska - Stare Miasto www.grand-tourist.com.pl Suzuki Grand Vitara Teraz za 79.900zł netto. Sprawdź To Do Końca 2010 Odliczasz 100% VAT... JapanMotors.Suzuki.pl Auta Mitsubishi. Sprawdź Lancer 2010 - Rabaty do 8.000zł Outlander -Ostatnie Sztuki R.2010 www.Mitsubishi.JapanMotors.pl/ na wysokości 10 stopni nad horyzontem. Koniec zaćmienia będziemy mogli obserwować o godzinie 11:05 już na wysokości 15 stopni. Chcąc obejrzeć zaćmienie, oprócz dobrej pogody, potrzebujemy odpowiedniego miejsca obserwacji, z którego mamy dobry widok na południowo-wschodni horyzont. Należy też wyposażyć się w filtry osłabiające blask naszej dziennej gwiazdy. Do obserwacji można wykorzystać lornetkę lub teleskop. Trzeba jednak pamiętać, że nie można nimi spoglądać bezpośrednio na tarczę Słońca. Obiektyw naszego sprzętu trzeba wyposażyć w specjalny filtr lub folię albo rzutować obraz Słońca na ekran umieszczony za okularem naszego instrumentu optycznego. Publiczny pokaz zaćmienia organizuje Muzeum Historyczne Miasta Gdańska. Muzeum zaprasza o godz. 8.30 na dziedziniec Ratusza Głównego Miasta, przy ul. Długiej 46/47. Na dziedzińcu Ratusza zaprezentowany zostanie obraz przekazywany kablem z teleskopu na rzutnik video. Komentatorem będzie dr inż. Grzegorz Szychliński, z-ca dyrektora MHMG. Wystawiony zostanie także fizyczny model zjawiska przesłonięcia tarczy Słońca przez Księżyc. Wydarzenie wpisane jest w oficjalny program obchodów Roku Jana Heweliusza 2011. Więcej... http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,8895868,Jutro_zacmienie_Slonca__Na_Pomorzu_dobrze_widoczne.html#ixzz1A38emeGS

Powiem wam jeszcze jak ja jestem załamana tym pijaństwem naszym to się opisać nie da. Od razu się wali na policję i koniec. A tak? Mam prawdopodobnie karototekę na policji ja. I co w związku z tym? I od razu w pierwszej pracy miałam lecieć na policję i koniec. Ale wiecie - 3 miesiące , przeżyję. Poza tym ja byłam osłabiona przez to pijaństwo - również umysłowo, naciągali mnie na picie. Hmmm... no i taki koniec. Na następny raz będę mądrzejsza - albo się ode mnie odwalą wszyscy albo idę na policję bo mam już WSZYSTKIEGO po dziurki w nosie. A jeszcze śnił mi się sen o Janinie z tego forum. Nie powiem wam jaki ale z lasem w tle. Ja wiem co mi się śniło, ale nie napiszę też. :( Na razie. Bądźcie trzeźwi. :(

I przez pijaństwo ZNOWU NIE MAM PRACY - i tyle :( Ale kiedyś to się musi skończyć, nie? I tak nie mają racji z tą policją bo mi ukradli rzeczy słuchajcie i poszli na policję z tym. No banda pijaków. Co ja miałam robić? Ponieważ nie poszłam w pierwszym domku na policję to sę wściekłam i zwyzywałam dziwki od złodziejek. I dobrze zrobiłam. Co mnie obchodzą ich pretensje, że co, że im pochew nie rozerwali ich faceci? A kogo to obchodzi? Bo naprawdę nie wiem o co te pretensje znowu :( O to, że żyję? To się mieli wynieść oni - w końcu 4 osoby - jakiś pusty domek by dostali, nie? Dla jednej nie było miejsca, ale 4 osobom nowy domek na pewno by przyznali - moje zdanie. Lepsze to niż policja :( I tyle :(

z gracją i szykiem obciągam z połykiem :) i tyle:)

Nieprawda - jestem osobą zupełnie kulturalną tylko co mam robić jak wszyscy PIJĄ? Czyli wiadomo, że niczego nie osiągną i wszystko od A do Z bez sensu. Co mam robic? Już wiem. Mam iść na policję i po prostu to zgłosić, że JA MOGĘ MIEĆ PROBLEMY bo ... i tu 3 kropki. Ale to są w Polsce rzeczy karalne, tu powiem o co mi chodzi i że to zgłosiłam. Żeby mnie w nocy w prześcieradle gdzieś nie wynieśli, a w razie sama się wcześniej zgłosiłam na policji. No przykro mi. W każdym pokoju powinien być 1 klucz i 1 właściciel do tego klucza. Inaczej po alkoholu wpada sie w agresję i nie wiadomo co się może stać jeśli nie zgodzisz na zasady, które Ci wymyśli grupa. ? :classic_cool: :(

Gość Franciszek z lasu
cze Owca:D