Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem nic

Pytanie na rozmowie kwalifikacyjnej!!

Polecane posty

Gość nie wiem nic

Dzisiaj bylam na rozmowie kwalifikacyjnej i zadali mi pytanie,jakbym wytlumaczyla osobie niewidomej od urodzenia jak wyglada kolor zolty? co byscie powiedzieli?

Gość przecież to idiotyczne
no bo jak ślepy od urodzenia to przecież nic nie widział w życiu to jemu się tego nie da wytłumaczyć

Chyba odniosłabym się do innych zmysłów - np. żółty jest ciepły, więc żółte jest słońce. Do zmysłu smaku - że żółte są banany.

Gość nie wiem nic
wlasnie spieprzylam sprawe,bo sprawdzaja kreatywne myslenie,a ja glupia odpowiedzialam ze nie wiem!! a oni ze z czym mi sie zolty kojarzy,na co ja ze ze sloncem,ale jak wytlumaczyc niewidomemu jak on w zyciu slonca nie widzial,i teraz na pewno nie zadzwonia:(

Gość movvom
A na jakie stanowisko aplikowałaś?

Gość przecież to idiotyczne
żółte jest słońce, no fakt, tylko skąd ślepy ma wiedzieć jak wygląda słońce? nie da się komuś ślepemu od urodzenie wytłumaczyć jak wygląda jakiś kolor, to debilizm kompletny, w ogóle jakiś debil wymyślił to pytanie

Gość co za tempaki na tym swiecie
ale jebniete pytanie. to oni koorva tez sa zajebiscie kreatywni jak takie pytania zadaja....

Tu chyba nie chodzi o to, by wytłumaczyć, jak wygląda kolor, bo rzeczywiście, nie jest to możliwe. Raczej o skojarzenia. O metafory. O ciągi myślowe.

Gość nie wiem nic
do telewizji n,na infolinie,co prawda niezbyt amibitnie,ale studiuje zaocznie i nie czarujmy sie,bez wyksztalcenia albo znajomosci to sobie mozna

Gość co za tempaki na tym swiecie
ja bym powiedziala tak: ''zolty to bardzo ciepkly kolor,a przede wszystki naturalny bo np. siku jest zolte''.

Gość nie wiem nic
ja to juz nie mam sily,glupia jestem ze zwolnilam sie,nie majac zadnej innej pracy,teraz siedze od miesiaca,pieniadze sie koncza,wszyscy dookola cisna a poza tym nie da sie siedziec caly czas w domu bo idzie oszalec

Oczywiście, że byś tak powiedziała:) Na rozmowie kwalifikacyjnej, kiedy zależy ci na pracy i na kasie:) Do tego dodamy stres, mniejszy czy większy, ale zawsze. tak byś im powiedziała, ze do teraz by siedzieli zamurowani i zastanawiali się, co ci odrzec.

Gość w sumie nie jest to bardzo
proste, ale to co od razu wpadlo mi do glowy , to to, ze jest to kolor na ktorego widok robi sie cieplo, napelnia radoscia i energia, poniewaz kojarzy sie ze sloncem, ktore jest cieple i prztyjemne, a kojarzy sie w tej sposob, bo slonce jest koloru zoltego.