Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaaatarzynaa

co używac zamiast tłuszczu?

Polecane posty

mam takie pytanie aktualnie rzucam palenie i wolę się nie narażać na dodatkowe kg i przeglądam sobie stronki o zdrowym jedzeniu itd wszędzie oczywiście znajdę informację, że jedzenie bez tłuszczu... tłuszcz czyli olej,margaryna itd.. czym je zastąpić ? bo widziałam, że np bez problemu można jeść jajecznice, jajka sadzone ale bez tłuszczu to na czym je zrobić ? na oliwie ;> dziś taką zakupiłam ale nie wiem czy to coś mi da ;) tutaj na forum na pewno się dobrze na tym znacie więc liczę na pomoc

Gość na telfonie
;) sa takie patelnie

Gość wody - po prostu nie
smazysz a gotujesz albo jesz surowe

Gość wody - po prostu nie
a jajecznice ja robie na pomidorach, bez tluszczu

Gość na telfonie
literowka oczywiscie mialo byc na teflonie

Kup pozadna patelnie, wtedy nie potrzebujesz tluszczu, albo tylko kapke, na smak

kurcze taka patelnia to podobno spory wydatek a ja jestem biedną studentką ;) czyli nici z mego planu rezygnacji z tłuszczu

Gość odpowiem też .......
jajecznicę możesz też przyrządzić na parze

Gość ninjin
taaaa, przestan jesc w ogole tluszcz, a potem ryk, ze wlosy wypadaja garsciami:O Skad wy czerpiecie takie madrosci, ze aby schudnac trzeba zrezygnowac z tluszczu?:O

Gość na telfonie
ale ktos ma racje, gotowane jedzenie jest zdrowsze niz smazone wiec mozesz przyrzadzac gotowane potrawy :)

no wiesz nie całkiem zrezygnować z tłuszczu ale chociaż ograniczyć to myślałam ze są jakieś sposoby by go zastąpić

Gość na telfonie
no przeciez w jajka tez zawieraja tłuszcz wiec naturalnie, że calkowice nie da sie go wyeliminowac z diety

Trzeba jeść tluszcz...Oliwę najlepiej z pierwszego tłoczenia...W innym wypadku witaminy takie jak A,D,E,K nie bedą przyswajane z jedzenia..One rozpuszczaja sie tylko w tłuszczu..

Gość *liliann
Ja mam super teflonową patelnię za 17 zł :) Była na wyprzedaży, więc też szukaj w takich miejscach. Tłuszczu nie używam lub smaruję lekko pędzelkiem. Wystarczy, że produkty już zawierają tłuszcz w sobie.

Co do smażenia to najlepiej patelnia porządna(teflonowa) tak jak tu napisali poprzednicyu... Ale oliwe dodawaj w niewielkiej ilosci do salatek...

Gość na teflonie
ja tez nie mam super drogiej patelni teflonowej ;)

o to tanio to muszę poszukać trochę po mieście ;) ja nie chce zrezygnować całkiem z tłuszczu lay all night bo się tego nawet nie da zrobi ale przerażały mnie ilości oleju,margaryny której używam i stwierdziłam że chce z tego zrezygnować ;) jeżeli patelnia teflonowa to taki mały wydatek to spróbuje ją nabyć i po sprawie :) dzięki

katarzyna..Jeśli już smazysz to może zastap tańsze oleje, jakimis z pestek winogron, lub oliwa z oliwek...Wydaja się byc zdrowsze.. No i do kanapek lepiej prawdziwe masło niz margarynę, te roslinne utwardzane tłuszcze nie sa zdrowe...

Gość pfff ta teflon
Jak juz chcesz zaczas sie ZDROWO odzywiac to radze NIE kupowac patelni teflonowej. My wlasnie jakis czas temu wywalismy wszsytko z teflonem, bo jest strasznie NIEZDROWY!!!! Ostatnio ogladalam Fox News i byl facet ktory mowil na ten temat i ciekawostka? gotujac na teflonie i majac w tym samym czasie kanarka w kuchni... zabije kanarka. :P To przez to ze cieplo powoduje uwalnianie sie z teflonu TOKSYN. Poza tym, podczas uzywania naczyn teflonowych, zawsze sie troche teflonu zetrze, np jak mieszacie cos, i przedostaje do jedzenia. Z reguly nie jestem panikara itd, ale u mnie w domu teflonu juz nie ma i nie bedzie. POczytajcie sami na ten temat jak nie wierzycie. Nie wiem czy po polsku beda na ten temat informacje, po angielsku jest od ogroma. Do autorki- uzywaj po prostu oliwy z oliwek ALBO zainwestuj w olej kokosowy, jest fantastyczny do gotowania i nie tylko ( ja uzywam takze jako odzywki do wlosow, ponadto uzywanie tylko oleju kokosowego pomaga w spadku wagi ;) )