Iwoonaa 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Hej.Mam 18 lat ostatnio przezyłam swój pierwszy raz do wytrysku nie doszło ale martwie się o płyn ejakulacyjny.Okres mi sie spóźnia juz pare ładnych dni.Bardzo proszę o wasze opinie na ten temat bo nie wiem co o tym mam myslec.Dodam ze robilismy to bez zabezpieczenia :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek128 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Hmmm szansa na wpadkę jest... Historia zna takie przypadki. Zrób test i uspokój się, bo stres jest najgorszym "wrogiem" okresu:):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Możliwa jesteś ciąża w takim przypadku, jednak to, że spóźnia się okres może wynikać ze stresu. Najlepiej zrób sobie test. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwoonaa 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Czytałam ze ten płyn nie zawiera plemików ale mimo to bardzo się boje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek128 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Popieram wypowiedź Ai :) Zrób test, przynajmniej będziesz spokojna:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość plu s Napisano Styczeń 4, 2011 ja to po ostrym sexsie ,od 12 lat robie sobie płukanke ciepłą wodą z prysznica,nie wierze w stosunek przerywany,i odpukać ,mam wolne sumienie ,kolezanki moje też tak i sie sprawdza, A zadnych tablet, kondomów, nie urzywam nie czuje sie komfortowo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwoonaa 0 Napisano Styczeń 4, 2011 W sumie zrobilismy to tylko po to aby przebić błonę dziewiczą.... to było kilka ruchów i koniec.Tylko ten płyn jest niepokojący bo spermy nie było wcale. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai 0 Napisano Styczeń 4, 2011 W tym płynie występują plemniki, nie jest ich tyle jak w spermie, ale może dojść do zapłodnienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai 0 Napisano Styczeń 4, 2011 ja to po ostrym sexsie ,od 12 lat robie sobie płukanke ciepłą wodą z prysznica,nie wierze w stosunek przerywany,i odpukać ,mam wolne sumienie ,kolezanki moje też tak i sie sprawdza, A zadnych tablet, kondomów, nie urzywam nie czuje sie komfortowo. To tak jak ta dziewczyna w Galeriankach, wypłukiwała sobie nasienie wodą i zaszła w ciąże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwoonaa 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Prawdopodobieństwo jest ale waszym zdaniem jestem w ciąży??Bardzo duze szanse są na to?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Prawdopodobieństwo jest, ale nie musisz być w ciąży, nie panikuj zrób sobie test. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwoonaa 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Nawet nie wiecie jak ja się strasznie boje... juz niedlugo zwariuje chyba :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Boisz się i spóźnia Ci się okres, miałam tak wiele razy, przez stres i się spóźniał. Nie przejmuj się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ,pim zdaniem Napisano Styczeń 4, 2011 a mialas dni plodne czy nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwoonaa 0 Napisano Styczeń 4, 2011 No Okres zaczął mi się 8 grudnia a skończył 14 i z tego co wyliczyłam to były dni nie płodne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek128 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Nie denerwuj sie bo to jest najgorsze co mozesz teraz róbić!! Prosze pomaszerować jutro rano do apteki i zakupić test! Naprawde szanse na ciąże nie sa wielkie, ale jednak... wiec dla wlasnego dobra zrób ten test jutro, zobaczysz że jak sie uspokoisz to okres razem ze stresem "spłynie". :):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Jutro zrób test i napisz co wyszło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ,pim zdaniem Napisano Styczeń 4, 2011 to moim zdaniem nie masz szans na dzidzie ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwoonaa 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Dzięki za wszystkie rady.Jutro kupie test i sie okaże.Już pare nocy nie spie ze stresu.To mnie przerasta :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ,pim zdaniem Napisano Styczeń 4, 2011 a dlaczego nie kochaliscie sie z prezerwatywa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Styczeń 4, 2011 nie martw sie, skoro okres sie spóźnia to jutro z rana zrób test z PIERWSZEGO porannego moczu i wynik bedzie pewny i moja rada - jak nie chcesz ciąży to sie zawsze zabezpieczaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwoonaa 0 Napisano Styczeń 4, 2011 To było całkiem nieplanowane,taki spontan a nic nie mieliśmy.Co do spermy to jestem pewna ze nie było ale ten płyn....czytałam juz chyba wszedzie na ten temat i zdania są podzielone w niektórych źródłach pisze ze występują plemiki zdolne do zapłodnienia a w niektórych ze są plemiki tzn "upośledzone" nie zdolne do zapłodnienia i jestem skołowana...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Myślę, że nie trzeba po takim stresie przypominać o zabezpieczeniu. A skoro to nie były dni płodne, to test to tylko formalność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ,pim zdaniem Napisano Styczeń 4, 2011 wg tego co mialam w szkole sa tam plemniki zazwyczaj niezdolne do zaplodnienia. jesli dojdzie do zaplodnienia czesto wystepuja poronienia... nie martw sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Ja z tego co czytałam to sa to plemniki zdolne do zapłodnienia, zresztą są chodzące dowody na to(czytaj dzieci), ze tak jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai 0 Napisano Styczeń 4, 2011 W sumie ja czytałam inaczej, ale wiecie co lepiej dmuchać w przyszłości na zimne. Mnie w szkole uczyli tylko o kalendarzyku i puszczali filmy, nudne o rodzinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwoonaa 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Teraz to ja już wogóle nie wiem kiedy bede uprawiała seks...Bede miała nauczkę...Niestety jutro testu nie bd mogła kupić bo nie mam apteki w mojej miejscowości a w mieście bede dopiero w czwartek ewentualnie piątek wiec napisze jaki wynik.Trzymajcie kciuki aby nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ai 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Nie będziesz. A w czwartek apteki są otwarte? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwoonaa 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Nie mam dostępu do miasta zabardzo.Postaram się jutro ale to napewno nie bedzie z pierwszego moczu bo tak rano nie bede miała...a czy to jakaś róznica kiedy się zrobi test?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
motylek128 0 Napisano Styczeń 4, 2011 Tak, najbardziej wiarygodny wynik otrzymuje się z porannego moczu... Ponieważ jest najbardziej stężony :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach