Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lemanoskaaaa22

Okres, okres...i go ni ma!

Polecane posty

Gość lemanoskaaaa22

Jak się liczy spóźnianie? Liczycie od ostatniego dnia cyklu, czyli wtedy kiedy powinnyście dostać (np 28 dzień albo u mnie 35) czy od samego początku od ostatniej miesiączki? Bo ja się martwię :O Kurde, no ciąża nijak nie da rady, nie ma nawet z kim. Martwię się że może jakieś mięśniaki macicy czy co ;/ Często boli mnie brzuch, czasem kuje. Często boli jak na okres już od 2 tygodni i nic! Piersi bolą, jestem nabrzmiała a tu okresu niczewo! :( PS> Ostatnio mam mnóstwo stresu, ale przecież bywały różne sytuacje życiowe, a nawet pogrzeb bliskiej osoby mnie tak nie zestresował. WIęc nie wiem :O

Gość lemanoskaaaa22
kłuje*

Miałam tak jest wiele przyczyn które wpływają na spóźnienie okresu , masz objawy jak przed okresem nie stresuj sie dostaniesz,a jeśli nie to do ginekologa.

Jeśli byłaś chora w ostatnim czasie brałaś antybiotyki tabletki , picie alkoholu , zmiana klimatu , stres , może nie raz po prostu tak jest ,a jeśli naprawde nie bedziesz miała długo to lepiej iść do gina :)

Gość lemanoskaaaa22
ale jak to liczycie? bo ja mam cykl 35 dni, a skoro spóźnia mi się 2 tygodnie czyli nie miałam okresu od 49 dni. ale biorąc pod uywagę że zazwyczaj okres mam co 35 dni (cykl) to mam opóźnienie tylko 2 tygodniowe. czyli mam patrzeć na opóźnienie jako na te 2 tygodnie czy na całość że 49 dni?

Gość lemanoskaaaa22
uważasz że 2 tygodnie to jeszcze nie jest czas na "alarm". takie spóźnienie (oprócz miesiączkowania za młodu gdy było nieregularnie) to mi się zdarza tak z 3-4 raz dopiero.

Gość lemanoskaaaa22
miało być zapytanie w pierwszym zdaniu ;p

Gość jestem fmacetem
a jak to jest gdy bolą piersi?

No 2 tygodnie to juz jakis znak idz do ginekologa, a pytalam czy bralas tabletki itd,:) No ja mam tak przed okresem bolace piersi kiedys tydzien mi sie spoznial od upalow taka plaga byla nie tylko mi i bolay hehehe :) jak przewaznie przed okresem.

Gość a do najbliższego gina masz
jakieś 5 tysięcy kilometrów???? I co to za jakieś odliczanki ile się spóźnia. Lekarz zawsze pyta kiedy była ostatnia miesiączka. I tak się liczy

Gość lemanoskaaaa22
tak, mam daleko bo w innym mieście oddalonym o 200 km od tego miejsca gdzie teraz jestem, bo chodzę zazwyczaj tam gdzie mama. Żadnych tabletek nie brałam i nie biorę, spadłam z wagi ostatnio sporo, a potem przytyłam, ostatnio też miałam diametralnie zmieniony tryb życia, a teraz wracam do starego.

Gość take it easy rilakss
nie bój żaby